Příspěvky uživatele - Mičurin II

Rouby jabloně, 15.11.2024 Obsahuje fotku
Blíží se čas shánění roubů a než se nadějeme příjde realizace roubování a jarní řez stromků.Doplnil jsem tedy štěpařský tmel Legocortex se kterým mám výborné zkušenosti.V posledních letech mám zvýšenou spotřebu tak tentokrát jsem zakoupil balení 1 kg... celý příspěvek >
Mutácie Pink Lady (Cripps Pink)🍎, 12.11.2024
S barevnými mutacemi zvláště u nosných tržních odrůd se roztrhl pytel.Společnosti se snaží zaujmout zákazníky na výraznější a atraktivnější vybarvení.V případě mutace Rosy Glow od původní odrůdy Pink Lady jsem zaznamenal větší a lépe vybarvené plody... celý příspěvek >
Charneuska hrusen v horsich podminkach?, 8.11.2024
Jedinou možností jak se přesvědčit zda Vám Charneuska bude prospívat je její vysazení.Mám ji naroubovanou na Lucasce v 470 m a v pohodě prosperuje.Vaše poloha je už na hraně ale proč ne.Jako druhou hrušeň vysadit Konferenci a nebo naroubovat tuto... celý příspěvek >
Ladina, 4.11.2024 Obsahuje fotku
Prvotní ochutnávka této odrůdy.Loňský plod nepočítám.Měl jsem moribundus bez chuti a čichu.Odrůda má hustou a jemnou skoro až oranžovou dužninu (žádná extrémní tvrdka),příjemně se konzumuje s vysokou šťavnatostí.Chuť je sladší nikoli však vtíravá,... celý příspěvek >
Rubens (Civni), 3.11.2024
Ano, chuťově je výborná tak jak je v popisech které jste uvedl..Je to prvoúroda a také jsem očekával žíhané jablko.Jak jsem se na netu dověděl v severních polohách do kterých zahrnují i střední Evropu mohou mít plody vybarvení rozmité červeně.Tak buď... celý příspěvek >
Rubens (Civni), 3.11.2024 Obsahuje fotku
Tak jsem po měsíci skladování neodolal a udělal premiérovou ochutnávku.Celkový dojem je vynikající.Šťavnatá a křehká dužnina s vyváženou sladkokyselou i když lehounce sladší chutí která ukáže při kousání velmi zajímavou příchuť.Opět se mě potvrdilo,... celý příspěvek >
Swing Xeleven 🍎, 2.11.2024
Díky za info p.Korzáre.Na netu je vysoce hodnocena.Jsem rád, že jste tyto recenze o kvalitě mohl potvrdit z vlastní zkušenosti. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Rubinette Rosso, 2.11.2024 Obsahuje fotku
Dnes na snídani první ochutnávka viz.snímky v balkonovém zátiší.Recenze nelhaly je opravdu vynikající s velkou stopou chuti coxovky ovšem vylepšen větší šťavnatostí a jemější chutí.Dužnina má stejnou barvu jako Cherry Cox's kterou jsem pěstoval.Mohu... celý příspěvek >
Swing Xeleven 🍎, 2.11.2024
Pěkná galerie krásného ovoce.Pokud si vzpomenete pane Korzáre dejte vědět až nastane konzumní zralost o chuťových a plodových vlastnostech odrůd Envy a Swing Xeleven.Vlastní produkce je něco úplně jiného než kupované a tudíž... celý příspěvek >
Pink Lady 🍎, 2.11.2024
Pink Lady je vynikající odrůda s jemnou originální chutí.Problém mám s plodností v poloskleníčku.Růst je silný a při neustálém letním řezu aby se vešla do vymezeného prostoru si vybírá daň na plodnosti.Přeroubuji málo vzrůstnými odrůdami.Naštěstí mám... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 26.10.2024
Pokud ta reakce nebude obviňující na neschopnost ovocnáře viz první reakce, můžeme se pobavit o problematice.Nyní jste to vysvětlil normálně.To nešlo hned?A k čemu to nálepkování.Rád se poučím a bedlivě sleduju každé příspěvky o ovocnařině pokud mají... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 26.10.2024
Tak jisťééé, neznalého ovocnáře a viníka již máme.Nyní nám rád vysvětlíte souvislost výskytu vlnatky krvavé s řezem stromů.Udržuji více jak 30 stromů stejným způsobem včetně letního řezu a vlnatka se nikde jinde nevyskytuje a větší řezné rány vždy... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 25.10.2024 Obsahuje fotku
Jak jsem předeslal, včera jsem napadený stromek vlnatkou krvavou důkladně ošetřil Mospilanem.Po rozmáčknutí chomáče vaty mezi prsty obarveny hnědočerveně.V příloze snímky ložisek které zdaleka nevystihují rozsah napadení.No a když jsem byl v ráži... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 23.10.2024 Obsahuje fotku
Kvalitní zazimování zahrady je také součást prevence proti chorobám.Zrytí půdy, odplevelení a prokypření trojzubcem pod stromy, odlistění a následné zkompostování nemocných listů.Včerejší stav v příloze.Ten blízký kontakt se stromem při odlisťování... celý příspěvek >
Deň stromů🌳, 20.10.2024
Viděl jsem v různých periodikách mnohá vyobrazení starých odrůd ale takovou parádu ještě nikdy.Nádherně čistá jablíčka dávají tušit způsob pěstování na mladší výsadbě s ochranou proti chorobám a péčí o stromy.Skvělá propagace starých a dědičných... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika