|
Rouby jabloně, 15.11.2024  Blíží se čas shánění roubů a než se nadějeme příjde realizace roubování a jarní řez stromků.Doplnil jsem tedy štěpařský tmel Legocortex se kterým mám výborné zkušenosti.V posledních letech mám zvýšenou spotřebu tak tentokrát jsem zakoupil balení 1 kg... celý příspěvek > |
 |
Mutácie Pink Lady (Cripps Pink)🍎, 12.11.2024 S barevnými mutacemi zvláště u nosných tržních odrůd se roztrhl pytel.Společnosti se snaží zaujmout zákazníky na výraznější a atraktivnější vybarvení.V případě mutace Rosy Glow od původní odrůdy Pink Lady jsem zaznamenal větší a lépe vybarvené plody... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Charneuska hrusen v horsich podminkach?, 8.11.2024 Jedinou možností jak se přesvědčit zda Vám Charneuska bude prospívat je její vysazení.Mám ji naroubovanou na Lucasce v 470 m a v pohodě prosperuje.Vaše poloha je už na hraně ale proč ne.Jako druhou hrušeň vysadit Konferenci a nebo naroubovat tuto... celý příspěvek > |
 |
Ladina, 4.11.2024  Prvotní ochutnávka této odrůdy.Loňský plod nepočítám.Měl jsem moribundus bez chuti a čichu.Odrůda má hustou a jemnou skoro až oranžovou dužninu (žádná extrémní tvrdka),příjemně se konzumuje s vysokou šťavnatostí.Chuť je sladší nikoli však vtíravá,... celý příspěvek > |
 |
Rubens (Civni), 3.11.2024 Ano, chuťově je výborná tak jak je v popisech které jste uvedl..Je to prvoúroda a také jsem očekával žíhané jablko.Jak jsem se na netu dověděl v severních polohách do kterých zahrnují i střední Evropu mohou mít plody vybarvení rozmité červeně.Tak buď... celý příspěvek > |
 |
Rubens (Civni), 3.11.2024  Tak jsem po měsíci skladování neodolal a udělal premiérovou ochutnávku.Celkový dojem je vynikající.Šťavnatá a křehká dužnina s vyváženou sladkokyselou i když lehounce sladší chutí která ukáže při kousání velmi zajímavou příchuť.Opět se mě potvrdilo,... celý příspěvek > |
 |
Swing Xeleven 🍎, 2.11.2024 Díky za info p.Korzáre.Na netu je vysoce hodnocena.Jsem rád, že jste tyto recenze o kvalitě mohl potvrdit z vlastní zkušenosti.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Rubinette Rosso, 2.11.2024  Dnes na snídani první ochutnávka viz.snímky v balkonovém zátiší.Recenze nelhaly je opravdu vynikající s velkou stopou chuti coxovky ovšem vylepšen větší šťavnatostí a jemější chutí.Dužnina má stejnou barvu jako Cherry Cox's kterou jsem pěstoval.Mohu... celý příspěvek > |
 |
Swing Xeleven 🍎, 2.11.2024 Pěkná galerie krásného ovoce.Pokud si vzpomenete pane Korzáre dejte vědět až nastane konzumní zralost o chuťových a plodových vlastnostech odrůd Envy a Swing Xeleven.Vlastní produkce je něco úplně jiného než kupované a tudíž... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady 🍎, 2.11.2024 Pink Lady je vynikající odrůda s jemnou originální chutí.Problém mám s plodností v poloskleníčku.Růst je silný a při neustálém letním řezu aby se vešla do vymezeného prostoru si vybírá daň na plodnosti.Přeroubuji málo vzrůstnými odrůdami.Naštěstí mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 26.10.2024 Pokud ta reakce nebude obviňující na neschopnost ovocnáře viz první reakce, můžeme se pobavit o problematice.Nyní jste to vysvětlil normálně.To nešlo hned?A k čemu to nálepkování.Rád se poučím a bedlivě sleduju každé příspěvky o ovocnařině pokud mají... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 26.10.2024 Tak jisťééé, neznalého ovocnáře a viníka již máme.Nyní nám rád vysvětlíte souvislost výskytu vlnatky krvavé s řezem stromů.Udržuji více jak 30 stromů stejným způsobem včetně letního řezu a vlnatka se nikde jinde nevyskytuje a větší řezné rány vždy... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 25.10.2024  Jak jsem předeslal, včera jsem napadený stromek vlnatkou krvavou důkladně ošetřil Mospilanem.Po rozmáčknutí chomáče vaty mezi prsty obarveny hnědočerveně.V příloze snímky ložisek které zdaleka nevystihují rozsah napadení.No a když jsem byl v ráži... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 23.10.2024  Kvalitní zazimování zahrady je také součást prevence proti chorobám.Zrytí půdy, odplevelení a prokypření trojzubcem pod stromy, odlistění a následné zkompostování nemocných listů.Včerejší stav v příloze.Ten blízký kontakt se stromem při odlisťování... celý příspěvek > |
 |
Deň stromů🌳, 20.10.2024 Viděl jsem v různých periodikách mnohá vyobrazení starých odrůd ale takovou parádu ještě nikdy.Nádherně čistá jablíčka dávají tušit způsob pěstování na mladší výsadbě s ochranou proti chorobám a péčí o stromy.Skvělá propagace starých a dědičných... celý příspěvek > |
 |