Příspěvky uživatele - Lenka 22

Samosprašný rakytník, 19.5.2011
Děkuji za odpověď.Reaguji později, nejsem na fóru pravidelně. Myslela jsem si, že ty puky jsou samice. Ještě jsme se to snažili se synem identifikovat podle kmene, že samice bude pevnější, ale asi to není pravda. Rakytník máme z výstavy v Lysé nad... celý příspěvek >
Mrazík, 7.5.2011
Tak mne vymrzli u Lysé rajčata na seno. Jak ty pod igelitovými pytly tak i ty, co byly v tunelech z textilní fólie. Ve studeném pařeništi omrzli na parikách a rajčatechch vršky. Doufám, že budou pokračovat v růstu a vyženou výhony z boku.Brambory... celý příspěvek >
Okousane listy, 7.5.2011
Dobrý den,  také mám okousané listy na jabloních švestce a hršce. nené to na letní jabloni a na tužších chlupatějších listech jabloní. Na hrušce (Dikolor) jsem našla něco jako černou krátkou stonožku, na jabloni béžového malého červíka. Na... celý příspěvek >
Samosprašný rakytník, 16.4.2011
Děkuji za odpověď. Mezičasem syn rakytník přesadil.Kořeny u samce i u samice jsou dobré, ale je fakt, že jeden ze stromků je silnější. Zda jo samice, to nevím, protože nevím, jak vypadá. Každý stromek vypadá jinak. Jenom ten jeden má větvičky jako na... celý příspěvek >
Kanadské borůvky - pěstování, 13.4.2011
Josefe, vysvětlím. Jsem původem z Turca a tam je čučoriedka= jafura= borůvka. Pojmenovala jsem ze zvyku ve slovenském textu, protože jsem reagovala na hosta ze Slovenska.Jo a ještě se můžou nazývat také "hafiry", tj. někde z východního... celý příspěvek >
Kanadská borůvka ze zhradnictví neměla jméno, pouze nápis kanadská a plody měla hned první rok. Plody má modré, ale ne moc tmavé, uvnitř bezbarvé a byla chutná. Velkoplodá borůvka je Heidy a jméno druhé se mi nepovedlo přečíst. Mám někde... celý příspěvek >
Ďakujem za odpoveď. Všetky druhy sú normálne jafury, kanadské, kamčatské, muchovník a rozne druhy veľkoplodých. Bývam pod lesom, ale poda má podklad opuku, takže som dala vyhĺbiť poriadny rygol, Hrabanka je väčšinou listnatá, takže tiež nie... celý příspěvek >
Samosprašný rakytník, 11.4.2011
Navazuji na starší diskusi. Před dvěmi roky jsem koupila dvě samice a jednoho samce rakytníku.Teď mají cca 1,3 m a potřebuji je přesadit na konečné stanoviště. Zatím jsou dva ještě trochu ohebné,,tak je chci zapěstovat na stromek. Myslela jsem, že... celý příspěvek >
Kanadské borůvky - pěstování, 11.4.2011
Připojuji do diskuse dotaz. Na podzim, koncem listopadu, jsem přesadila všechny druhy borůvek na jiné místo.Jediné, které zatím mají pouze "suché větve" jsou kanadské borůvky. Teď nevím, zda mi vymrzli, nebo je něco napadlo. Větvičky... celý příspěvek >
Živé ploty z hlohyně a péče o ně, 26.3.2011
Dobrý den. Kdo má zkušenosti, dobré i zlé, s pěstováním živého plotu z hlohyně, ať se přihlásí. Na konci podzimu (listopad) jsem přesadila hezké keříky z hlohyň, na kterých byla spousta oranžových plodů byly nádherné. Předpěstovala jsem je z větviček... celý příspěvek >
Rostliny proti komárům?, 27.2.2011
Bydlím pod lesoparkem, takže komáru mám... Já mám dobrou zkušenost s obyčejnou zahradní svíčkou proti komárům. Kdysi jsem jich nekolik koupila a teď nevím kde. Mám již pouze poslední. Výdatně nám pomohla i u Balatonu, kde to byl samý komár. Svíčky... celý příspěvek >
Choroba hrušky (fotografie), 29.6.2010
Rovněž máme stejný problém s hostitelem škůdce na tůjích a jalovcích. Napadený list hrušky ze strany vypadá později doslova nechutně. Navíc mají pak hrušky v sobě zatvrdlé hrudky a křiuví se. Když jsem pátrala, jaká je bezpečná vzdálenost od tůjí,... celý příspěvek >
Tank mix: Baycor, Calypso, Omite, 1.6.2010
Čím jste si pak umyl ruce?. Já jsem s tím jednou dělala a po páskách jsem ještě celé odpoledne lepila i já, nejen strom. Nemohla jsem to z rukou dostat dolu. Když jsem s páskami a lepidlem dělala v rukavicích, tak se rovněž lepily.
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 1.6.2010
Pane Mirku, také jsem letos postavila fóliáky a tento týden jsem pro jistotu dala rajčata do něj. Jak jsem psala o tom ráji ve stodole, tak ten určitě není na Valašsku a v povodňových oblastech. Pracuji v týdnu mimo domu a vidím, co je cestou... celý příspěvek >
Jak přinutit vyrašit spící očko?, 1.6.2010
Četla jsem, že spící očko se dá vyprovokovat 10 cm nářezem, něco jako měsíc když couvá. Jedna strana je v oblouku a druhá rovně, ale rez není široký. Myslím že znalí odborníci by Vám mohli zareagovat. Určitě to znají. Pokud vím, tak se to používá u... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika