|
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 30.1.2011 našel jsem ted na netu, nechci dělat reklamu,
jez.folii 1mmza 95/m2 nebo maj 1.2 za 115,-/m2
prý i stabilizoaná UV svaří na míru za stejnou cenu..
má s tím někdo zkušenost?pořeboal bych plachtu cca 15/12 m,
kterou bych vyložil... celý příspěvek > |  | Výroba filtru, 3.1.2011 trošku, mě zaráží, že délkou se nemění rychlost?.
průřez se přeci změní-zvětší..,
jinak čerpadlo uvažuji 15-16 m3 -stačí? |  |
|  | Výroba filtru, 3.1.2011 děkuji,
jsem limitovám šířkou max.1 m, musím kolem chodit, výšku i délku mohu měnit, třeba na 4m?,
ještě uvažuji při vstupu do filtrace přidat štěrbinovej filtr-FIAP?
zvýši tato investice učinnost?. |  | Výroba filtru, 1.1.2011 proč myslíte že var.1-je lepší?:
jinakuvažujem, bude to svařené z plastu 15 mm,
bodou dva filtry za sebou každý cca 3m3,
jaká je tak optimal.velikost pro 90m3-jezírko? |  | Výroba filtru, 30.12.2010 filtr by byl vedle jezírka-nad hladinou..
pod molem bude šachta 2x gula,1x skimer svedeno do čerpadla
cca 16000lt./hod od tud hadicí do filtru nad hladinou vzdálené cca 6 m
uvažoval jsem to zabudovat do mola, ale přijde mi to složitější... celý příspěvek > |  | Výroba filtru, 30.12.2010  chystám se vyrobit filtr dle náčrtu...
poradtě, jaké je vhodnější řešení var-1.2?..
u 1-je vstup do fitr.materilu zespod,
u 2-se to střídá horem spodem,
u každé var.bude dole plastová mříž a odkalování každé komory,2-má vel.komor větší není... celý příspěvek > |  | Šterbinový filtr, 24.9.2010 chci se zeptat..,
uvažuji o využití štěrbinového filtru s mikorotahokovem, ale nevím, jak to správně umístit, filtraci budu mít mimo,
vedle jezírka pouze šachtu s čerpadlem, odtud tlačit vodu do venkovního vortexu a pak filtrace,
ten štěrbinový... celý příspěvek > |  | Zakrytí okrajů jezírka, 24.9.2010 chci se zeptat, čím máte vyřešeno oddělení hluboké části od mělké?vypadá to dobře a něco takového bych chtěl také realizovat |  | Tlak vodárny, 20.8.2010 chci se zeptat,
jak lze zvýšit zapínací tlak u vodárny, resp.ve studni čerpadlo a tlak.spínač na expanzce má rozpětí 2-3.5 atm.
Problém je ten, že když zapnu závlahu trysky vyjedou, ale postupně klesá tlak a až jsem na 2atm, tak zapne čerpadlo a... celý příspěvek > |  | A diskusi mám pročtenou - začínám. Kdo kopal růčo?, 8.8.2010 myslím, že dobrý nápad s tou průchodkou...
ještě se zeptám, tu kaučukovou folii, máte lepenou na místě, nebo v celku?..,je složité položit svepomocí?... |  |
|  | Výsadba rostlin, 6.8.2010 POkud ted buduje koupací jezírko cca 100 m2,do kdý se dý vysazovat rostliny a zda to má ještě před zimou cenu?..
nebo to už nechat a čistící rostlinky sázet až na jaře? |  | Závlaha při založení, 5.8.2010 Máme nově založený trávník cca 150 m2 se závlahou,
chci se zeptat, jak často a dlouho pouštět jednotlivé sekce než to vyklíčí?
stačí ráno a večer po cca 10 min? |  | Gazon, 3.8.2010 jsem před rozhodnutím, jaký druh trávy použít?
Gazon-nebo Univerzal?
jedná se o cca 200m2 plochy -zahrady RD, kde mám malé děti,
který je vhodnější a nenáročný na udržbu, prý gazon je lepší, ale zase se seče nižší a nedostane pokouřit od... celý příspěvek > |  | Tlak pro závlahu, 2.8.2010 mám to napojeno na vodárnu, vodu ze studny, v studni ponorné čerpadlo jak píšu 80lt/min, dopr. výška 80 m. výkon 1,5kW
myslím že by mělo stačit, nebo zkusit zvednout tlak ve vodárně-jde to nějak---? |  | Tlak pro závlahu, 1.8.2010 tlak 2 atm.je při průtoku...
čerpadlo dává 80l/min.s dopr.výškou 80m, výkon 1.5kW,
nevím jestli jde třeba nastavit vyšší tlak ve vodárně..,?
pokud uzavřu ventil ručně, nechám natlakovat, pak pustím tak trysky vyjedou..,ale pokud to pustím klasicky... celý příspěvek > |  |
 |
|