|
Příspěvky uživatele - 1b
|
 |
 |
Pila s vykomom motora 1800 W, 3.1.2010 Rychlovarná konvice je odporová zátěž, tedy po zapnutí nedochází po krátkou dobu k několikanásobnému nárůstu proudu, jako u induktivní zátěže, je možný, že to ten starší jistič může zvládnout, ale nikdo vám to nezaručí.
Zkuste zapnout třeba... celý příspěvek > |  | Pila s vykomom motora 1800 W, 3.1.2010 S 10A jističem bude s největší pravděpodobností problém, jak jsme tu diskutovali o starším dolmaru 1800W bez rozběh. modulu, tak neudržel ani jistič 16A, a bojím se, že i s rozběh. modulem bude třeba 16A, asi bych šel raději do motorovky,... celý příspěvek > |  |
|  | Stihl 023 nestartuje, 3.1.2010 U jednoho mopeda jsem kdysi seřídil předstih a jiskra pálila, nechytnul ani po výměně cívky, svíčky atd., protože měl bídnou kompresi a i benzín jsme tam lili svíčkou, což u pionýra vždy pomohlo a aspoň na chvíli chytnul |  | Élektrická pila, 31.12.2009 Pojistka tam je kvůli normě, protože klasická zásuvka 230V/16A zvládne max. 16A, dělají se zásuvky 230V/20A, ale ty jsou kulaté (podobné motorovým) se 3 kolíky a ne moc rozšířené.
Jistič C 20A by měl pilu v pohodě utáhnout, v tom případě... celý příspěvek > |  | Élektrická pila, 31.12.2009 A jaký je na mot. proud jistič? |  | Élektrická pila, 31.12.2009 Zatím jsme z vás nedostali, jak je natom pila, motor a uhlíky ale pokud je pila v pořádku a jistič vypadává, zkuste ji na silnějším, C 16 A nebo na té přechodce z motorového proudu |  | Élektrická pila, 31.12.2009 http://elektrika.cz/data/clanky/novch021113
Když se podíváte na graf na odkazu výše, tak to je vypínací charakteristika jističe.
Za dobu 0,4 sec. jistič s charakteristikou B (většina rozvodů) vypne, dojde-li k navýšení jeho... celý příspěvek > |  | Élektrická pila, 31.12.2009 Paradox je v tom, že pokud je slabý přívod (např. na chatě) a prodlužovák, tak vznikne úbytek napětí, dejme tomu 200v a proud poteče menší, ale pila se bude déle roztáčet a tím může dojít k vypadnutí jističe krátkodobým přetížením |  | Élektrická pila, 30.12.2009 Pokud vám to předtím jelo dobře a pila jde lehce a není nikde ucpaná, tak by to mohl být rozběhový modul, pokud je s ním pila osazená, zkontrolujte běh naprázdno, jestli uhlíky moc nejiskří. |  | Élektrická pila, 30.12.2009 Ta pila má 1800w, tedy odběr necelých 8A, takže 15A jistič by to měl v pohodě zvládnout a když vám zhasínají světla, tak to vypadá na velký odběr pily, buď přetížený motor nebo závada v motoru, zkusil bych pilu nejdříve vyčistit, seřídit řetěz... celý příspěvek > |  |
|  | Seřízení motoru ZongShen, 21.12.2009 Nejspíš budou k tomu špatné pístní kroužky nebo netěsnost ve válci |  | Seřízení motoru ZongShen, 21.12.2009 Sice se mi toto stalo u motoru z 1203, ale princip bude stejný, dostával se benzín do motoru a to poměrně dost, za hodinu provozu klidně litr.
Může tam jít buď benzínovým čerpadlem, které je poháněné někde z motoru asi z klikovky a je... celý příspěvek > |  | Výběr řetězové pily, 20.12.2009 Viděl jsem hecht 945 v akci, až mě překvapilo, jak řeže, ale je otázka, jak dlouho a co s tím, až se to po... |  | Kladivo Fiskars 5Kg, 14.12.2009 Dobrá připomínka, naseknouti, zalepiti a pak už jen sekati a topiti |  | Kladivo Fiskars 5Kg, 14.12.2009 Na topůrku jsou vidět léta (takové tmavší čáry) a pokud nejsou vodorovně s násadou ale šikmo, tak topůrko praskne.
Mě se osvědčilo dávat dubový klínek (nebo z tvrdého dřeva) a to do delší osy oválu, zalepit bílým lepidlem na dřevo, jak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|