|
Co se mi to stalo s rajčaty?, 17.9.2010  Měla jsem krásná rajčata - asi 50 sazenic. Týden jsem nebyla doma a když jsem se vrátila vypadala tak jak je to vidět na fotce. Co se to s nimi stalo? Co jsem udělala špatně? Můžu je vytrhat a naházet do kompostu?
Předem díky za radu. |
 |
Jakou Zmarilku?, 7.7.2010 Potřebovala bych poradit s výběrem Zmarliky. Navím, jaké jsou v nich rozdíly - kromě ceny. Například jsem našla CERCIS siliquastrum a
CERCIS canadensis 'Forest Pancy' a netuším, jaký je v nich rozdíl. Víte to někdo? A co Zmarličník? V čem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co místo pryšce?, 1.7.2010 Na kontryhel jsem taky myslela. Právě z těch důvodů, co jste napsala, ale už ho mám na jiném místě zahrady, tak nevím, jestli ho chci mít i tady. Navíc nebylo jednoduché ho sehnat. |
 |
Co místo pryšce?, 30.6.2010 Patří tam ještě Tavola (Diabolo), Kolkvície (anabilis), Dřišťál, Kalina (Roseum), Třezalka, Sasanka, Hortenzie, Pivoňka...
On mi bohužel asi neporadí, ztratila jsem na něj kontakt :-( |
 |
Co místo pryšce?, 30.6.2010 Potřebovala bych poradit s výběrem rostliny na svůj okrasný záhon. Od zahradníka mám vypracovaný návrh záhonu a má ta přijít 4x Pryšec (euphorbia cyparissias). Mám ale malé dítě, a všechny kytičky se pokouší strkat do pusy. Nemohly byste mi někdo... celý příspěvek > |
 |
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 29.6.2010 Mockrát děkuju. Moc jste mi pomohl. Begónie by to být mohla a Poměnka taky. Oboje jsem sela. Begónie už mi asi letos nepokvete, když je teprve tkhle malá, že?
Hloh to nebude, ten jsem mezi semínky neměla.
Ještě jednou moc díky. |
 |
Jaké rostlinky jsem si to vypěstovala?, 29.6.2010  Můžete mi prosím poradit jaké rostlinky jsem si to asi vypěstovala? Bohužel jsem si špatně označila květináčky - nápisy mi smyla voda. |
 |
Ibišek ze semínka, 28.5.2010 Mám letošní rostlinky venkovních Ibišků vpěstovaných ze semínek. Některé mají 4 pravé lístky, některé i 5 lístků. V jaké velikosti je můžu přesadit ven? |
 |
Co je to za rostliny?, 28.5.2010  Poznáte někdo tyto rostlinky? jsou to nějaké kytičky, nebo je to plavel? |
 |
Jméno dnes oblíbeného keře u krajů chodníků, 28.5.2010 Dobrý den,
vyděla jsem keř hodně podobný dřišťálu, ale byl žlutý a hodně moc voněl. Měl dlouhé trny. Bohužel nemám fotku. Netušíte někdo, co by to mohlo být? |
 |
|
 |
Pěstování jahod na hrůbcích, 28.5.2010 Mockrát děkuju za radu. Můžezte mi ještě napsat, jak daleko od sebe by hrůbk měl být?
Díky |
 |
Pěstování jahod na hrůbcích, 28.5.2010 Dobrý den,
četla jsem o pěstování jahod na hrůbcích (vyvýšených záhonech). Nikde jsem se ale nedočetla, jak má takový hrůbek vypadat. Jak má být vysoký, jak široký. V jaké vzdálenosti pak jahody sázet. můžu dát přes hrůbky netkanou textilii? A můžu... celý příspěvek > |
 |
Bylinkový záhon, 18.4.2010 Chtěla bych si "udělat" bylinkový záhonek ve velikosti asi 3x2m. Poraďte mi, jaké bylinky bych měla vybrat. Představuji si hlavně ty vhodné k vaření, jako je pažitka, bazalka, kopr, apod. Může tam být samozřejmě i pár bylinek vhodných... celý příspěvek > |
 |
Co je to za květinu?, 2.4.2010  Nevíte někdo, jak se jmenuju tato kytka a jak se dá množit? |
 |
Druhy borůvek, 2.4.2010 Dobrý den,
chtěla bych si na zahradě zasadit borůvky. Jen nevím, jaký druh mám koupit. Můžete mi poradit, jaký je rozdíl mezi Čukotskou borůvkou (Atut), Kanadskou borůvkou (Bluecrop) a Indiánskou borůvkou (Muchovník)? Nebo znáte ještě nějaké jiné -... celý příspěvek > |
 |