Příspěvky uživatele - Skalovi.pisek

Meruňka ve stínu, 15.6.2009
Ještě ten odpolední stín by mohl jedině prodloužit dobu dozrávání. Myslím, že několik dní je bezvýznamné prodloužení.
Meruňka ve stínu, 15.6.2009
Záleží taky na tom v jaké jste nadmořské výšce a jaké další klimatické podmínky se u vás vyskytují. Já bych se nebál na takové místo vysadit některou odolnější odrůdu. Od východu osluněná znamená rychlejší osychání rosy. Od západu chráněná taky proti... celý příspěvek >
Tak co kadeřavost?, 15.6.2009
Doplnění předchozí odpovědi. Moje odpověď patří hostovi s číslem 224.10 z 15.6.2009.
Tak co kadeřavost?, 15.6.2009
Je to jeden z radikálních nesmyslů šířenýchlidmi neznalými, ale fanaticky prosazujícími ochranu přírody t. zv. BIO prostředky a vynálezy. Kadeřavost broskvoní nemá s mravenci vůbec nic společného. Je to houba a její zárodky se šíří vzduchem a hlavně... celý příspěvek >
Povadlé okurky, 15.6.2009
Pokud ty okurky náhle svěsí listy, obyčejně se jedná o houbovou chorobu, která poškozuje hlavní výhon uvnitř duté části nad zemí.  Choroba má svůj název - "vadnutí okurky". Zpočátku uvadání odchází, ale později je nevratné a rostlina... celý příspěvek >
Konečně zahrádky bez chemie a zahrádkáři bez přípravků, 11.6.2009
Pane host 221.3 z 11.6.2009. Je vidět, že máte přehled. Nevíte náhodou jaké přípravky a kolik postřiků je v EU povoleno pr ovoce s označením BIO?
Konečně zahrádky bez chemie a zahrádkáři bez přípravků, 11.6.2009
Pokusit se zakázat zahrádkářům ochranné prostředky? To je stejné, jako pokusit se zakázat kuřákům kouření. Moc řečí a stejně k tomu nikdy nedojde.
Zežloutnutí listů, 11.6.2009
Žlutou barvu přímo nemohu posoudit. Z obrázku vyplývá, že stromek jinak vegetuje zdárně co do přírůstku, tvaru a velikosti listů. V předešlém příspěvku je obrázek znázorňující reakci rostliny na nedostatek některých živin. Zde to vypadá na nedostatek... celý příspěvek >
Červivost plodů broskvoně, 11.6.2009
Makadlovka poškozuje především letorosty které provrtávají její housenky. Oleoekol nepoužívám, ale tuším, že to je postřik pro jarní ošetření, kdy ještě nejsou narostlé letorosty.
Uštípané vršky rostlin, 10.6.2009
Souhlasím s vámi. Měl jsem jahody přikryté sítí a přes to si k nim našli cestu v místě, kde síť jen trochu nepřiléhala k zemi.  Zajímavé je, jak městští kosové si dovedou zařídít krmení vylétnuvších mláďat. Ráno asi tak v pět hodin, kdy město... celý příspěvek >
Foto cyprusteka - prosim o radu, 9.6.2009
Pokud nemáte na zahrádce psa, který by ty stromečky očurával, podívejte se ob jednu položku diskuze doleji "Copak je to za chorobu jehličnanů". Myslím, že byste tam mohl najít odpověď na houbovou chorobu začínající zdola stromku.
Uštípané vršky rostlin, 9.6.2009
Když jsem se podíval do diskuze o uštípaných koncích růží uvědomil jsem si ještě jednu možnost a to housenky. Píďalky jsou velice žravé a dovedu si představit následky jejich žíru na listech i to vykousané poupě růže. Ty nakousané stopky květů růží... celý příspěvek >
Uštípané vršky rostlin, 9.6.2009
I když mám pocit, že tohle je především dámská diskuze, dovolím si mezi vás vstoupit. Tam, kde nemají zahradu oplocenou, není o čem diskutovat a lze připustit, že určité škody dělá zvěř. Po zajíci jsou výhonky jakoby šikmo seříznuté ostrým nožem.... celý příspěvek >
Krátkostopka královská, 9.6.2009
Grávštýnské můžu potvrdit. Máme dva stromy. Mají ale také své nevýhody: velký vzrůst, střídavou plodnost, nestejnoměrné dozrávání a propad zralých plodů. To všechno se dá odpustit při ochutnání konzumně zralého plodu.
Čím postriekať túto jabloň, 9.6.2009
Jednoznačně mšice. Některé jabloně jsou napadány víc, některé vůbec. K postřiku použijte PYRIMOR, který hubí mšice a vynechává užitečný hmyz, nebo některý z univerzálních "zabíjáků" - Decis, Karate, Mospilan, Actelic a pod. Postřik po čase... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika