Příspěvky uživatele - Skalovi.pisek

Cibule, 1.5.2009
Podělím se s vámi o mé cibulové zkušenosti. Teorie hlásá, že cibuli lze pěstovat bez zálivky.  Je to možné a cibule takto pěstovaná má ostřejší chuť. Při znalosti prapůvodu cibule jsme doma praktikovali pěstování cibule s vydatnou zálivkou.... celý příspěvek >
Mšice ve skleníku, 1.5.2009
Včera jsem slíbil doplnit informaci o odpuzovači mšic ve skleníku. Ten muškát se jmenuje "Pelargonium Graveolenz". Tuto informaci mám zprostředkovanou. Naopak vyzkoušený mám "odpuzovač" skleníkových molic. Je to rostlina prodávaná... celý příspěvek >
Usychání konců větví u merunky, 1.5.2009
Čímkoliv stříkat meruňku proti moniliovému úžehu dnes už je zcela zbytečné. Pokud se objeví plodonoš, nebo celá větvička se skleslými listy, okamžitě odříznout a řez důsledně ihned zatřít balzámem s přídavkem fungicidu. Připomeňme si podstatu vzniku... celý příspěvek >
Jak zamezit poškození dřeva jabloně houbou, 1.5.2009
Mám svůj specielní balzám: latex s příměsí fundazolu a zakořeňovacího stimulátoru. Ránu je třeba obnovit vyříznutím až do živého a zatřít. Asi to způsobuje ten stimulátor, že se velmi rychle tvoří nový zával rány.
Choroba hrušně - listy jako u kadeřavosti broskvoně, 1.5.2009
Jedná se jistě o roztoče hrušňového. Taky jsem si ho přinesl na podzim už předloni na hrušce "Elektra". Školkaři to asi neřeší.  Popsané listy v poškozených částech později zčernaly, ale neuschly. Našel jsem, že se dá zasáhnout... celý příspěvek >
Mšice ve skleníku, 1.5.2009
Mravenců mám plný skleník, ale nějak si rostlin nevšímají. Jen tvoří v rohu mraveniště v podobě kopičky jemné zeminy. Doporučení na odpuzení mšic znám, ale neůplné. Jedná se o jeden druh muškátu - takový ten co má zkadeřené listy a nekvete. Mám někde... celý příspěvek >
Tak co, už zmrzli?, 30.4.2009
Neradujte se - jen co pořádně zaprší. Buďte v pohotovosti.
Sazení cibule, 30.4.2009
Některé teorie to přímo doporučují s tím, že cibule podporuje zdravotní stav jahodníku.
Česnek - žluté listy, 30.4.2009
Pěstuji větší množství česneku se stejným problémem. Byl jsem na radách u Dr. Zachardy a dovolím se s vámi podělit o jeho vysvětlení. Jedná se o porušení rovnováhy mezi velikostí asimilační plochy a velikostí kořenové soustavy. Pokud dojde k... celý příspěvek >
Mají se otrhat květy z loni zasazených stromků?, 30.4.2009
Dědo Hary! S tou výchovou mladých s vámi souhlasím, ale na tom sousedním stromku vedle meruňky jsem si všimnul, že asi budete pro ty vnoučátka vyrábět praky podle těch vidlic na konci větví. Nic ve zlém! Jen taková dědkovská poznámka.
Podzimní nebo jarní výsadba, 30.4.2009
Krechtováním, či jinak je nutné přes zimu ošetřovat broskve pro jejich tenkou a vysichavou kůru. Nejlépe asi dobýváním až na jaře. To ale u školkařů nejde. Meruňky, stejně jako ostatní peckoviny, bych snad raději sázel včas na podzim. Včas proto, aby... celý příspěvek >
Co teď s kadeřavostí?, 30.4.2009
Paní jarko! Sáhnout na broskev postřikem než kvetla je dost nebezpečné. Postřik se provádí pří začátku rašení pupenů, když se pupeny jen začínají zvětšovat. Přibližně to bývá když kvetou lísky. Před květem jste stříkali již ma vegetující stromek a... celý příspěvek >
Zlatohlávek zlatý, 28.4.2009
Dnes jsem si po ránu všimnul zvýšené činnosti zlatohlávků. Přelétávali nad zahradou asi jako dřív chrousti. Jen s větším hukotem. Velůké chrousty už jsem u nás léta neviděl. Zajímavé je to, že jejich cílem byl stromek asijské hrušky, kde se ve velkém... celý příspěvek >
Jak na pěstování petržele?, 23.4.2009
Podívejte se o pár řádek níž (podzimní výsev mrkve) možná že vám tam diskuze něco napoví. Seji na podzim, v lednu, únoru i teď. Jak počasí dovolí. Pro výsev mám malou sečku, která stála někde v železářství asi dvě sta, nasazenou na násadě od koštěte.... celý příspěvek >
Postřik ovocných stromů, 23.4.2009
Zkuste najít ve staré zahradnické literatuře (na př. Rádce z předmostí) recept na výrobu Bordóské jíchy. Je to vápenné mléko (velmi řídké vápno) míchané s modrou skalicí, kterým se stříkalo častěji. Myslím, že modernější náhradou je dnes Kuprikol. To... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika