|
Palmy ve volné půdě, 28.4.2009 Zdravím, bydlím v Odoleně Vodě a letos sázím spoustu palem do volné půdy... Jinak ty palmy u Veltrus, myslím že to tam trochu znám, když občas jedu na kole kolem Vltavy, tak se vracím nahoře nějakou vesnicí a je tam u bazénu více palem. |
 |
O jakou palmu se jedná?, 1.1.2009 Na prvním obrázku je phoenix canariensis a na druhém je chamaerops humilis.
David |
 |
|
 |
Druh palmy?, 20.12.2008 na 100% je to washingtonia. |
 |
chorvatská palma, 20.12.2008 Phoenix dactylifera je odolný - 12°C, Phoenix canariensis je odolný -10°C. Oba dva druhy se zimním přikrytím by měly přežít, jinak Phoenix canariensis roste opravdu v Praze ve volné zemi. |
 |
chorvatská palma, 13.12.2008  V Praze roste na jedné zahradě spoustu palem ve volné zemi, dokonce i phoenix canariensis.Má docela silný kmen a na zimu má pouze malý kryt. |
 |
chorvatská palma, 2.12.2008 V Praze u jednoho pěstitele, který pěstuje mrazuvzdorné palmy jsem viděl datlovník kanárský (phoenix canariensis) ve volné zemi, měl už krásný kmen a byl poměrně velký na to, že mu je pouze 12let.
Datlovník roste velmi rychle a je docela... celý příspěvek > |
 |
mandarinka - roubování, 22.11.2008  Před necelým rokem jsem vysel pár semen mandarinek a citronů... Nyní mám cca 20cm keříky. |
 |
Fíkovník, 22.11.2008  Zdravím,
mám několik jednoletých fíkovníků. |
 |
Banánovník - Musa, 22.11.2008  Mám několik druhů banánovníků.
Tomu největšímu začaly odumírat listy a nakonec odumřel celý.
Naštěstí po sobě zanechal několik odnoží. |
 |
Tlustice, 22.11.2008  Na jaře jsem dal tlustici ven, ale teď na podzim už i mrzlo a tlustice tento mráz nevydržela.
Naštěstí mám ještě jednu doma. |
 |
|
 |
Ananas, 22.11.2008  Zdravím
vykroutil jsem z plodů ananasu vrcholové růžice a vyrostlo mi několik ananasovníků.Jeden odumřel a vyrostla z něj odnož.
Pěstování ananasu je velice jednoduché! |
 |
přezimování agave, 22.11.2008  Agave americana je mrazuvzdorná do cca -10°C, U několika pěstitelů už v ČR přežila přes celou zimu venku. Existuje ale spoustu druhů agave, které jsou mrazuvzdorné(např.Agave neomexicana, agave utahiens,...) a ty by vám měly přes zimu při suchu... celý příspěvek > |
 |
plod opuncie, 22.11.2008  Zdravím,
Opuncie se dají rozmnožovat tímto způsobem, ale jednodušší je řízkování článků.
Když rozříznete plod opuncie, je plný semen, která se musí vyndat kávovou lžičkou a očistit.Výsev je možný do kaktusové zeminy. |
 |
Callistemon - štětkovec, 9.11.2008  Štětkovec jsem si koupil cca 20cm velký.
Trošku povyrostl, doufám, že až ho na jaře volně vysadím, že poroste rychleji... Jak roste rychle vám?? |
 |
Jak pestovat pokojovy bananovnik a co chce, 9.11.2008  Zdravím,
cca půlmetrový banánovník mi udělal dvě odnože, a potom odumřel.
Nevím proč, některé odrůdy mi jdou a některé zcela odejdou. |
 |