Příspěvky uživatele - Rony

Zná někdo co je to za odrůdu?, 18.10.2012
Jaká je skladovatelnost? To hodně napoví.
Švestka Jojo, 17.10.2012
Mne by zajímalo jak už může mít švestka JOJO průměr kmenu 30 cm vzhledem k datu kdy se objevila na trhu?
Jakou podzimní jabloň?, 13.10.2012
Šampion je dobré podzimní jablko, měl jsem jej na více podnožích ale bujnější dávala výsledky ve 450m nad m. lepší. Oblíbený byl i můj favorit Dukát, kdyby neměl tu hořkou skvrnitost (obvykle když roste bujně). Dukát se dá poměrně brzy jíst a taky... celý příspěvek >
Matčino, 10.10.2012
Ve výšce 450 m nad mořem mne Matčino dávalo stabilní úrodu a bylo jedno z nejchutnějších jablek bez strupovitosti. Z vyšších poloh ve studeném sklepu vydrží do února a až pak je moučnaté. Když má někdo pochybnosti, ža má Matčino, tak mu dopručuji jej... celý příspěvek >
Ako namazať uzatvorené ložiská?, 9.10.2012
Mým oborem je přesná mechanika a ložiska jsem běžne konstruoval nebo navrhoval.
Ako namazať uzatvorené ložiská?, 9.10.2012
Totéž nebo něco podobného jsem chtěl říci, že pan radí a nečetl katalog ložisek např. SKF. Je volně k dispozici na netu. Např. citace odstavce: "Zakrytá ložiska jsou určena především pro uložení s rotujícím vnitřním kroužkem. Pokud se otáčí... celý příspěvek >
Uskladnění brambor a jablek v jednom sklepě, 7.10.2012
Běžně jsem skladoval v malém sklepě hodně jablek (metráky) a o hodně méně brambor cca 3 pytle max. 150 kg a mohu zodpovědně prohlásit, že to jabka nepoznamenalo ničím co by bylo cítit a brambory už vůbec ne. Navíc ty brambory během zimy se blíži k... celý příspěvek >
Ako namazať uzatvorené ložiská?, 4.10.2012
Krytá kuličková ložiska mají doživotní náplň a nemažou se. Jakékoliv vrtání otvorů nepřichází v úvahu. Často se jakýmkoliv pokusem něco tam natlačit může znamenat uvolnění strvdlé vazelíny a vytlačené mimo oběžnou dráhu a dostat ji tam kam nepatří.... celý příspěvek >
Díra v jabloni, 29.9.2012
Viděl jsem už všelijaké jabloně ale takovouto ještě ne. Ta už je dávno "po smrti". Přesto bych ptákům radost nekazil a ponechal alespoň torzo.
Urcenie odrody jabloni, 26.9.2012
Někdy vidím skutečně "podivné" obrázky odrůdy IDARED. U mne Idared měl u mnoha plodů takový ojedinělý jakoby rzivý šev. To neměla žádná jiná odrůda.
"Štrůdlové jablko" - jaké odrůda?, 20.9.2012
Za mých mladých let se "štrůdlák" považovalo jablko letní, velmi velké až obrovské více plošného tvaru, barvy zelené ale s červeným žíháním jinak neskladovatelné a hodně šťavnaté. Odrůdy jsem tehy neznal ani se o ně nezajímal ale skutečně to chutí... celý příspěvek >
Mladá švestka, 19.9.2012
Při prvním a výchovním řezu měly být ponechány pouze 3 nebo 4 větve a zakrácené na 3 a max. 5 oček. Tam bylo ponecháno více a stejne stagnují a už se nevyvinou a odumřou. Ten silný výhon předčsaně založí druhou korunu, když se tomu nezabrání a tím... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 18.9.2012
Lísku jsem přestal pěstovat ze dvou důvodů. Přemnožení nosatce a ptactva ořechů chtivých (strakapoud, sojka a snad i žluna), kunu veverku a plcha ani nepočítám. Takový ořešník se neukáže celý rok ale jakmile jsou lísky dozrávající tak přiletí a ne... celý příspěvek >
Rubinola nerastie - zakrpatene listy, 16.9.2012
Podle mne má stromek "nadváhu" v koruně a slabší kořenový systém. Na vině může být i nedostatečný řez. Nedokáže uživit ty protáhlé větve. Takovéto stromy se "léčí" tzv, zpětným řezem. Na rok hned zjara dobře a hluboko sestřihnout a on se "probudí".
Urychlení hnití jablek, 13.9.2012
Mohou ale na jaře budou čerstvější (ne všechny) než ty uskladněna. Mé pokusy s kompostováním ukázaly, že spolehlivě "přežily" 2 roky.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika