Příspěvky uživatele - Rony

Řez třešně při jarní výsadbě, 6.4.2013
Učinit pokus o novou korunku. Vybrat jeden výhon kolměji rostoucí a zvytek větví uřezat a zavoskovat. Ten zvolený zakrátit tak na 5 pupenů a hotovo. Jiná možnost je podobná akorát se ty boční větvě uřežou těsně za prvním a zřetelným pupenem a... celý příspěvek >
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 23.3.2013
Abych pradu řekl, tak asi ne. Bude velký teplotní rodíl mezi venkovním sklem a vnitřním a vakuum tak dluho nevydrží (diltační rozdíl). Ale rozebrat a použít jako jednotlivé tabule je přímo skvělé.
Řez mladé višně, 23.3.2013 Obsahuje fotku
Po pečlivém uvážení mohu konstatovat asi tolik, že hluboký zásah do stromu už bude více na škodu než k užitku. Chyba se stala při řezu 2 roky zpátky (zelené čárky). Tak se nechal příliš dominovat terminál. Teď bych už jenom sesadil vršek s... celý příspěvek >
Stará jabloň - jak stříhat, 15.3.2013
S výrokem že na vlcích nikdy nebudu jablka nemohu souhlasit. Na svém velkém sadu jsem za 45 let vyzkoušel všechno. Nejlépe vypadaly jablka z vlků na odrůdě Matčino. I Jadernička Moravská dokáže dát na vlcích hodně velké plody. Mám radu pro ty co... celý příspěvek >
Řez mladé višně, 14.3.2013
To kde se to stříhalo posledně, to dobře poznám. Dejte lepší fotku a zkusíme nápravu. Nebude to jednoduché. Budete se muset rozloučit buď se spodním rozvětvením nebo horním. To horní má už dominanci a pojede rycheji a to dolní zůstane tak. Proto se... celý příspěvek >
Řez mladé višně, 14.3.2013
Je potřeba lepší fotku. Typická ukázka zanedbání výchovního řezu a předčasného pokusu stromu o založení dalšího a vyššího patra. Ostatní "zakrní".
Zrezlé závitové tyče, 13.3.2013
Jenom zopakuji co už někdo řekl. Očistit kartáčem, natřít bezoplachvým odrezovačem (vzniknou povrchové fosfáty) a pak pak konzevace rezistinem a po čase rezistin opět. Navlékat cokoliv je ještě horší. 100%-ní vlhkost a vzdušný kyslík je jako... celý příspěvek >
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 12.3.2013 Obsahuje fotku
Dělal jsem léta pokusy s přeroubováním Domácí napadené a na ni Jugoslávkské. Měl jsem to i zdokumentované. Dobře se to podařilo. Jenže větve Čačanky rostly rychleji. Celkem to plodilo ale listy Čačanské měly fleky. Ovoce ne. Pak ale na náš kraj... celý příspěvek >
Staré jabloně 2; zmladit nebo skácet?, 9.3.2013
Jabloně mají své za sebou a proto už zavčasu měly být vysazeny nové a tyto odstranit. Ještě třeba nějaký rok by mohly fungovat, kdyby se to s nimi umělo ale už před více lety.
3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013
To souhlaí pane Slavík, koště to už je. Jak poradit? Ponechat jeden výhon jako terminál a jenommírně zakrátit. Odstanit hlavní kosterní větve co převyšují počet 4 ks. Ty ostatní mírně zakrátit a ještě odklonit, tedy rozevřít korunu aby zpomalily... celý příspěvek >
3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013
Diagnóza jasná, chybný řez posledně. Náprava poměrně obtížná ale možná.
Řez mladé višně, 6.3.2013 Obsahuje fotku
Doporučuji řezat 2/3 a brzy aby nevysleply bazální pupeny. Všechny stromek neutáhne a poženou jen koncové. Ukázka možného řezu.
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 5.3.2013
Podle mého soudu to může být monília laxa. V Maďasku nejvíce rozšířena choroba peckovín a zejména broskvoní.
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 5.3.2013
Můj otec dělal varny na povidla a druranzie se rozvařily a pak se na kovovém sítu pasírovaly (oddělení pecek, zda i slupek, to už si nevybavuji) a poté se dovařily. Trvalo to do půl noci.
Prosím o radu jak zastříhnout angrešt a rybíz, 4.3.2013
Do toho rybízu už mělo být šáhnuto před 2 roky a to tak, že se u země odstřihnou něktré ty jakoby starší a méně perspektivní a tento řez nastartuje výhony nové ze země. Rybíz nejlépe rodí na dvouletém dřevě. Je to výhon dlouhý vyhnaný v jednom roku a... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika