|
Je to Šarka nebo nekrotická kroužkovitost?, 10.6.2013 Příznaky šarky přímo "ukázkové". |
 |
Výchovný řez stromů Mirabelka Nancyská a švestka Hanita, 3.6.2013 Cituji z knížky:
- Přírůstky běžného roku, pokud mají listy jsou letorosty
- po opadnutí jsou to výhonky
- po začatí nového kalendářního roku jsou ty z minulého roku jednoleté výhonky
|
 |
|
 |
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 31.5.2013 Tato "málo olistěná jabloň" je asi v pořádku, to je odrůdou. Nevím z hlavy ale mám ji na zahradě. ona tak roste s delším rozestupem pupenů. |
 |
Ruční pumpa, 28.5.2013 Můj otec to taky vysmirkoval, dokonce bez soustruhu ale koženou manžetu namáčel do vřící vody a ona pak je měkká a tolik se nesdírá. U nás na vesnici byly studny kopané i vrážené a v každém dvoře, někde i 3 ks. Před domem v zahrádce, na dvoře a ještě... celý příspěvek > |
 |
Ruční pumpa, 27.5.2013  Ukázka o čem mluvím.
a ukončím tuto debatu nebo se musím smát (po 3 semestrálních zkouškách z hydromechaniky, hydrulických strojů a hydraulických prvků mne to tak přijde. Jinak se omlouvám, že jsem to prozradil. |
 |
Ruční pumpa, 27.5.2013 To koklik poklesne hladina rozhodují předevím zpětné klapy (někdy i 2) a nebo sací koš. Studna s válcem 80 nebo 90 mm dá i litr na jeden zátah. A když voda vyteče úplně z trubky i tak to nasaje ale chvíli se musí pumpovat. |
 |
Ruční pumpa, 27.5.2013 Rád vysvětlím. Když je díra na trubce zboku pod poklopem studny cca 1,5m tak to může představovat 2 l vody, které z celkového sloupce po přepad studny budou chybět. Takováto studna má celoroční provoz (např. veřejná), protože nikdy nazamrzne. Po... celý příspěvek > |
 |
Ruční pumpa, 26.5.2013 Na odvodění jsme obvykle udělali pouze otvor asi 1,5 m pod urovní příruby studny a to tak 7 mm. Ztráta při pumpování zanedbatelná a bezpečně voda vyteče. Níže sloupec už nazamrzne. |
 |
Ruční pumpa, 25.5.2013 Docela mne s tím anachronizmem překvapujete. U nás studny udržuje město (veřejné), dokoce jsem jednu opravil sám zadarmo (před naším domem) a na sídlišti si udělali také. A když vypadne voda v síti, což se u nás stává, tak poslouží a i na malé... celý příspěvek > |
 |
Ruční pumpa, 25.5.2013 Jelikož můj otec pumpy studniční opravoval, tak jsem něco odkoukal a když k tomu přidám trochu strojařiny, tak se hneme z místa. Tento typ studny hl. 14 m nedokáže nasát vodu přímo a proto má pracovní válec někde dolů cca 5-6 m nad hladinou. K... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to pilatka?, 23.5.2013 V roce 2009 jsem dal foto pilatek ze zahrady.
|
 |
Zvlastni nemoc, 18.5.2013  Odepsal jsem na konto tohoto onemocnění nejméně 25 stromků a stromů a pohled na jejich "trápení" je pro sadaře strašný, protže ze začátku to odstraňuje ale koruna nejde tvořit. Ukázka takové pokročilé fáze. |
 |
Zvlastni nemoc, 18.5.2013  Za tímto účelem (prasklin) jsem pozval rostlino-lékářskou správu přímo na zahradu a konstatovala bezpečně chorobu Monília laxa a těmto jizvám se říká "léze" a jsou doprovodním jevem. Člověk nikdy nepostřehne kdy se začínají tvořit ale až už jsou.
|
 |
Zvlastni nemoc, 18.5.2013  Ano bude to ona a na ukázku nějaký snímek projevu. |
 |
Nemoc novych hrusni, 17.5.2013  Taky mám novou hrušeň a taktéž má podobné příznaky na listech. |
 |