Příspěvky uživatele - Chalupář

Zahrada bez chemie - tipy a triky, 13.10.2009
Aflatoxiny jsou rakovinotvorné látky produkované houbami a plísněmi. Pisatel pravděpodobně chtěl říct, že u biopotravin, které nelze ošetřovat fungicidy, je vyšší riziko jejich výskytu v důsledku napadení plodin houbami a plísněmi. Jestli je ale u... celý příspěvek >
Bambusová tráva, 11.10.2009
Co to je, "bambusová tráva"?
Živý plot z travin?, 10.10.2009
Traviny na živý plot nedoporučuju. Obyčejný a u nás mrazuvzdorný M. sinensis sice v září budí dojem živého plotu, ale trvá mu celou sezónu, než do té výšky doroste. Cortaderia vymrzává. Určitě jsou k dostání i jiné vysoké traviny, ale myslím, že to... celý příspěvek >
Leknín v zimě, 30.9.2009
Dávat leknín na zimu do sklepa v paneláku je nonsens. Vyzkoušená věc na přezimování leknínů je vykopat na zahradě díru, zapustit do ní až po okraj sud o výšce 80 a více cm, hodit leknín na dno a nalít do sudu vodu až po okraj.
Jakou používáte strunu do křoviňáku - 3mm, 27.9.2009
Nejvíce se mi v trávě osvědčila kruhová a hvězdičková, nejméně čtvercová. Howgh.
Miscanthus - vzdálenosti při sázení?, 26.9.2009
Do starého hrnce apod. se traviny dávají nejen proto, aby se příliš nerozrůstaly po okolí, ale i proto, aby udělaly hustší trs, který vypadá lépe než řídký.
Pěstování Festuca glauca, 24.9.2009
Já jsem ji vysel zjara do nějakého unverzálního substrátu, když vyrostla do výšky asi 5 cm přesadil z kelímků na místo (osluněné, spíš suché a s nejbídnější půdou, jakou si lze představit - původně bláto z rybníka) a teď jsou z toho trsy o průměru a... celý příspěvek >
Písčitý svah, 18.9.2009
Takových dřevin je spousta, já jsem teď pro podobnou věc kupoval zimolez Lonicera pileata. Měla by mít tu výhodu, že zakořeňují i výhony. Doplním ještě dříšťálem Berberis frikartii a volně zapuštěnými kameny, aby to nevypadalo moc uměle. Skalník je... celý příspěvek >
Mrkev zavařování, 17.9.2009
Zcela vážně a bez veškeré jízlivosti, pokud se konzervace nedaří, bych navrhoval vykašlat se na ni a kupovat mrkev v samoobsluze, celoročně kolem 10 Kč/kg.
Motorové kosy, křoviňáky za pár šupů, 17.9.2009
Podobné nádobky se dodávají snad se všemi zahradními strojky s 2taktními motory, nic tak úžasného na ní nevidím.
Neopadavá lonicera, 17.9.2009
Podle literatury by neměla opadávat, pokud je mírná zima. Osobní zkušenost s tím nemám, my máme obyčejnou opadavou L. caprifolium.
Neopadavá lonicera, 17.9.2009
Neopadavá (přinejmenším částečně) je popínavá L. henryi. Prospívat by měla bez ohledu na umístění, viděl jsem bujný živý plot i na severní straně pod vzrostlým ořešákem. Případně by se tam dala např. zkombinovat s nějakým "veselým"... celý příspěvek >
S jakými rostlinami kombinovat levandulový záhon?, 16.9.2009
Já jsem ji dal do suťoviště spolu s 3 druhy máty, meduňkou, trávami (F. glauca a F. ursina), tymiánem, oreganem, mateřídouškou a perovskií. Chtěl jsem, aby to navozovalo dojem svahu ve Středomoří.
Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 13.9.2009
Jednou jsem pozoroval pracovníka firmy, která vysazovala v parku nové stromky. Dostal za úkol ořezat konce dřev na trojúhelníku, který ve výšce asi 1,80 m spojuje horní konce tyčí, ke kterým se vyvazují stromky, aby rostly rovně. Jeho pracovní postup... celý příspěvek >
2. kvetení jabloně, 13.9.2009
Včera jsem si všiml, že jedna z jabloní podruhé vykvetla. Jak je to běžné a co je příčinou? Zatím jsem našel jen jediné vysvětlení - poškození krupobitím, o výrazném krupobití ale nevím. Strom je odhadem 20 - 30 let starý a loni plodil normálně,... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika