|
Osobní ochranné pomůcky při aplikaci zahradní chemie, 23.11.2009 Ona ta plynová maska tak úplně od věci není. Když jsem začínal se stříkáním jabloní, zkoušel jsem ochranné brýle a pak celoobličejový štít - bylo to k vzteku, obojí se zevnitř rosilo. Pak jsem koupil za pár šupů nepoužitou vojenskou plynovou masku a... celý příspěvek > |
 |
Otázka trochu filosofická, 12.11.2009 Moje zkušenost se shoduje s tím, co o průběhu sukcese v zahradách uvedl v nějakém svém článku V. Větvička. Ty trávy, které se vám tam tak úžasně a samy od sebe rozšířily, jsou nejspíš jen pýr plazivý. |
 |
|
 |
Otázka trochu filosofická, 12.11.2009 Protože rostliny označované jako plevele mají mj. tu nepříjemnou vlastnost, že se bez regulace rozšiřují a vytvářejí monokulturu. Představa, že na neošetřované zahradě vznikne po vyloučení "zahradnických" zásahů rozkvetlá louka, je mylná -... celý příspěvek > |
 |
Čím čistit karburátor?, 11.11.2009 Profukováním skutečně nelze. Rozebrat a vyčistit příslušným čisticím sprejem - prodává se v obchodech s náhradními díly pro auta (Elit, Autokelly atd.). |
 |
Co můžu dát do kamene, 10.11.2009 Mě napadla mydlice nebo barvínek, břečťan, rozchodník... Na dně by určitě měla být vrstva štěrku, aby zachycená voda tak zuřivě nevzlínala. Asi to bude chtít vyzkoušet metodou pokus - omyl... |
 |
Obnovení starého sadu, 28.10.2009 Nejlépe je postupovat pomalu. Nejhorší možný scénář je nastartovat motorovku a vše kompletně během jednoho odpoledne vykácet. |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 27.10.2009 Může být, že zčervená u vás na jižní straně, nám ale to listí skutečně jen zhnědne a opadá... Bobule tam přitom dozrávají vždy a spolehlivě, manželka z nich dělá sirup a želé |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 27.10.2009 Pustoryl mám předpěstovaný, daleko bujněji mi ale rostou a obrážejí deutzie, které jsem kupoval ve stejný moment na stejném místě při stejné výšce. Pustoryl (lidově se mu tuším říká "jasmínek" nebo "pajasmín") ani letos nekvetl,... celý příspěvek > |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 26.10.2009 Aronie plné slunce nevyžaduje, máme ji na SZ straně zastíněnou vzrostlými lípami a prosperuje - je naroubovaná na podnožích z planého jeřábu. Je samozřejmě možné, že na jižní straně by rostla bujařeji a na podzim se do červena vybarví jen s notnou... celý příspěvek > |
 |
Olej do motorovych pil (specifikacia, norma), 24.10.2009 90W je převodový olej. V návodu k mé el. pile (McCulloch Epromac nebo tak nějak) se uvádí pro případ, že není k dispozici olej doporučený výrobcem (název oleje i výrobce jsem dávno zapomněl). Olej SAE30, o kterém se zmiňujete, je velmi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Olej do motorovych pil (specifikacia, norma), 24.10.2009 Olej do benzinu API TC. Olej na mazání řetězu 90W, ale vyhledáním zde snadno zjistíte, že se dá řetěz mazat skoro čímkoliv od rostlinného kuchyňského oleje po různé zbytky motorového oleje "co dům dal". |
 |
Ke staré chalupě pod okna, 21.10.2009 Jalovec, tis? |
 |
Černá jeřabina, 15.10.2009 Jo. Díky lifestylovým časopisům nám letos u plotu sklidili aronií víc frikulíni ve středním věku než ptáci. Byl bych raději, kdyby to bylo naopak - ptáci nelámou větve a člověk jim snadno odpustí, že lezou tam, kde je soukromo. |
 |
Zahrada bez chemie - tipy a triky, 15.10.2009 Nevzdychejte... Jestli hájíte přemýšlení nad tím, kam kterou rostlinu dát, máte můj souhlas. Promyšlené umístění plodin nebo kvítek udělá opravdu hodně. Například já jsem umístil sukulenty přímo na břeh rybníka. Reakce si nepřejte slyšet, ovšem nikdo... celý příspěvek > |
 |
Zahrada bez chemie - tipy a triky, 13.10.2009 Souhlasím, jednu dobu jsme měli za údržbu půjčenou chatu se zahradou na okraji města a vysuté záhonky z pražců byly všude kolem. Když neměli sousedi pražce, používali s oblibou zvětralé azbestové desky a starý eternit. |
 |