|
Bylinkový záhon, 19.4.2010 Yzop, estragon. Yzop se během dvou let rozroste do keříku, je lépe včas ostříhat. Mátu doporučuju kupovat jako sazenici, rozemnout lístek a přivonět k ní. Z koupeného osiva mi svého času vyrostla místo m. peprné m. dlouholistá. |
 |
Rozbití kamenů, 19.4.2010 Odstřelovat to svépomocně je samozřejmě ptákovina, i když i k tomuto se dá sehnat literatura v nejbližší vědecké knihovně (Bartoš - Mečíř, Příručka pro střelmistry, SNTL 1970). Podobné balvany jsem zvedal a posouval lanovým navijákem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mechová zahrada, 17.4.2010 Má někdo zkušenost se zakládáním mechové zahrady? Zatím se mi nezdá, že by k tomuto tématu byla dostupná nějaká literatura, ani v literatuře o japonských zahradách se tomu příliš místa nevěnuje. Děkuji. |
 |
Oblouková pila, 2.2.2010 Jednoznačně skládací, o které se zmiňuje p. Vysloužil. Kupodivu i nejlevnější za asi 80 Kč z obchodu na B je velmi ostrá a řeže nesrovnatelně lépe díky jinému tvaru a kunstrukci zubů. Tradiční obloukové mi ve stodole visí asi 4 a už je nepoužívám.... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy pnoucích růží, příprava stanoviště, 30.1.2010 Červená osvědčená a odolná (i když velmi "erární", tj. má ji skoro každý) je Paul´s Scarlet Climber. Neremontuje, tj. kvete jen jednou za sezónu. |
 |
Nahrazka za zeleninu v divocine, 29.1.2010 Rajčata ve Finsku... jestli už tohle o něčem nevypovídá. A listy lopuchu, co vím, jedlé taky nejsou. |
 |
Chci si koupit sekačku, prosím poraďte, 29.1.2010 Sekačku raději s menším záběrem a vyšším výkonem, aby se nezasekávala na krtinách, hustých přerostlých drnech atd., jak to dělají slabé elektrické. U benzinových je výkon vyšší a pojezd je dobrá věc. Doporučuju nepřikládat příliš váhy parametru... celý příspěvek > |
 |
Za jak dlouho obvykle kvete leknín ze supermarketu?, 18.1.2010 Děkuji za povzbuzení. Lekníny jsou v rybníku v hloubce asi 70-100 cm, kolísá to podle přítoku a stavidla, a jsou v původním substrátu z obchodu. Přímé slunce tam svítí jen zrána, od dopoledne je to zastíněné olšemi na břehu. Jeden už starší leknín s... celý příspěvek > |
 |
Za jak dlouho obvykle kvete leknín ze supermarketu?, 18.1.2010 Koupil jsem loni na jaře dva, žlutý a červený, přesné názvy kultivarů si už ale nepamatuju. Průměr květináče asi 10 cm, listů měly asi 4-5. Za jak dlouho takto koupené lekníny obvykle kvetou? Během léta měl každý už asi 6-8 listů. Děkuji. |
 |
Plovoucí ostrov v jezírku, 18.1.2010 Nápad dobrý, ale má myslím jednu chybu. Není tam pevný rám, ke kterému by se daly přichytit (např. drátem) oddenky toho orobince. Myslím, že až orobinec trochu poporoste, klesne na bok a bude po parádě. Přesně tohle jsem totiž zažil, když jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pajazmín - Philadelphus x virginalis‚ Schneesturm, 15.1.2010 První roky brzy na jaře důrazně stříhat, na výšku řekněme do 30 cm, aby plot zhoustl. Teprve po několika letech nechat růst, kvete na loňských a starších výhonech. Když to stříhat nebudete, pokvete sice dřív, ale plot bude řídký. Mně 2-3letý... celý příspěvek > |
 |
Elektrická pila Partner ES 2014, 1.1.2010 Podobnou pilu jsem měl půjčenou a žádné nadšení ve mě nevzbudila. Z hranatých rukojetí mě začaly po chvíli bolet dlaně a řešení madla na levou ruku neumožňuje pohodlně řezat vodorovně. Naopak velmi dobře je madlo vyřešené u pily Partner ES 2200 (tu... celý příspěvek > |
 |
Laťové stínovky, 30.11.2009 Mně to připadá jako nějaký newspeak sepisovačů reklamních letáků nebo špatný překlad z cizího jazyka. Nemyslí se tím "laťová stínicí zábrana (deska, panel)", takové ty prefabrikované dřevěné dílce, které se prodávají v obchodních domech pro... celý příspěvek > |
 |
Hnůj, 29.11.2009 Pokud vím, je moč sterilní, na rozdíl od fekálií. |
 |
Hnůj, 28.11.2009 Průběžně k tomu přihazujte posekanou trávu atd. a prohazujte to. Pokud vím, čerstvá/rozkládající se moč škodí rostlinám hlavně plynným čpavkem. |
 |