|
Begonie ze semen, 10.1.2011 Já jsem vloni tento pokus dělala a byla jsem až překvapená co begonií mi vzešlo a pak i kvetlo. Já jsem v roce 2009 kupovala v zahradnictví nějaké keře a na okně měli oranžové begonie, krásně kvetly. Tak jsem si ji chtěla také koupit, ale oni je měli... celý příspěvek > |
 |
Skvrna od oleje, 12.11.2010 Na starší šedou dlažbu u chaty se nám vylil vyjetý olej ze sekačky. Manžel vyměňoval olej a kočka mu chtěla asi pomoci. Sice jsem to vytřela, ale zůstala tam skvrna. Nemáte někdo zkušenost s HG absorbátorem. Nebo nějaký jiný přípravek, který by to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mladý les, 7.10.2010 Mockrát vám děkuji za vyčerpávající informace! Chceme na to o víkendu jít, tak jen doufám, že nebude pršet. |
 |
Kaštany - lék, 6.10.2010 Mockrát děkuji za recept. Jen nevím jak bude mamince ta pálenka chutnat. Ona má radši sladké likéry, ale těch 30 kapek snad spolkne. |
 |
Mladý les, 6.10.2010 Díky za rady. Některé břízy jsou již vyšší jak smrčky a bezy je utiskují spíše ze stran. Les není zas tak veliký necelý hektar. Zakoupím Roundoup a silnější kmínky raději zatřeme. Jen bych měla ještě dotaz, zda natřít ředěným nebo přímo neředěným.... celý příspěvek > |
 |
Mladý les, 5.10.2010 V mladém lese musíme vyřezat nálety břízy a bezu. Jsou už větší než smrčky. Poraďte prosím, zda máme uříznutý kmínek něčím natřít, aby znovu neobrazil, nebo stačí pouze uříznout. Případně jaký přípravek použít. Předem mockrát děkuji. |
 |
Kaštany - lék, 5.10.2010 Neznáte někdo, prosím vás, postup na výrobu tinktury a masti z kaštanů? Můžete sdělit i jiné využití. Maminka nedá na kaštany dopustit. Nosí je po kapsách a má je i v posteli. Často ji brnějí ruce i nohy, tak bych ji chtěla vyrobit nějaké... celý příspěvek > |
 |
Ostrá tráva, 17.8.2010 Je to ježatka, plevel. Už tady o ní bylo mockrát psano. Dejte si ji do vyhledávače. Hrozně se množí, nenechte ji vysemenit. Nevím kolik ji máte, ale jde docela dobře vytrhávat. |
 |
Pokojovka s krásnými květy, 16.8.2010 Nejsem moc znalec květin, ale typla bych to na Sundaville. Mám celou červenou. |
 |
Plazivka s barevnými listy, 27.7.2010 Mockrát vám oběma děkuji. Teď ještě najít volné místo, ale do zimy určitě nějaké najdu. |
 |
|
 |
Plazivka s barevnými listy, 27.7.2010 Paní Konvalinko, můžete mi prosím sdělit zda ji máte přes zimu venku a zda ji něčím zakrýváte. Známá mi ji vloni dala a říkala ať ji na zimu dám domů. Mám ji v květináči a na zimu jsem ji dala do sklepa. Jestli je mrazuvzdorná, tak bych ji dala někde... celý příspěvek > |
 |
Zasychání vrcholků okurek, 19.7.2010 Já mám okurky pouze venku. To zasychání se u mě dost rychle šířilo. Pozorně prohlédněte ještě nerozvinuté vrcholky, ale ty nepoškozené. Já jsem v poškozených vršcích nic nenašla. Mě z několika vylétl nějaký brouk nebo muška. Po tom postřiku Talstarem... celý příspěvek > |
 |
Zasychání vrcholků okurek, 16.7.2010 Díky všem za rady a sdělím vám další poznatky. Včera večer už to zasychání bylo asi na 8. Tak jsem začala prohlížet a zozdělávat i zdravé vršky. Nejméně ze 4 vylétl nějaký brouk. Tak jsem okurky postříkala Talstarem a jsem zvědavá zda to pomůže.Nevím... celý příspěvek > |
 |
Zasychání vrcholků okurek, 15.7.2010  Letos poprvé pěstuji okurky na pletivu. Dělaly mi radost, ale od neděle mám starost. Na jedné okurce jsem objevila zaschlý vršek, listečky drobek povadlé a na některém uplně suchá šedivá skvrna.Okurka vypadá jinak zdravě Nejdříve jsem si myslela, že... celý příspěvek > |
 |
Malý červ na borovici, 4.6.2010  Vážený pane Radku, obracím se na vás znovu s prosbou. Přikládám snad již lepší foto těch parašutistů. Poslala jsem to i na váš email. Podívejte se na ně a zkuste mi poradit, co by na ně zabralo. V tomto počasí jsem na chatě moc nebyla. O víkendu se... celý příspěvek > |
 |