|
Co dělat proti plzáku španělskému?, 19.7.2010 Problém je v tom, že pokud bude podobných "chovatelů" slimáků více, může se časem stát, že některou zeleninu či ovoce budeme znát pouze z obrázků-když to hodně zveličím. Možná by bylo dobré uvažovat o "transportu" přemnožených... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoně, 8.7.2010 Občas si tu tedy člověk fakt "počte". Tak zase něco pro ostatní-nic to nestojí... stojí. Stojí to tu námahu vysadit česnek a později se pokoušet dát "dohromady" více či méně napadenou broskvoň, pokud to ještě vůbec lze. Pokud... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Svilušky?, 5.7.2010 A není to pouze spálené? Mám od sluníčka různě popálené listy na rostlinách, letos to horko bylo docela náročné. M.R. |
 |
Koupání pro ptáčky na zahradě, 4.7.2010 Spoustu roků nám jako veliký ptačí bazén slouží stará odložená parabola (TV). Ani to tak nikdo nemyslel, byla položena na kamenech, napršela do ní voda a ptáci se začali koupat či jen pít sami od sebe. Tak jsme jim ji nechali, jen vodu občas vyměním... celý příspěvek > |
 |
Rizkovani oleandru, 28.6.2010 Jako s většinou ostatních "ulomených větviček" či řízků-stačí dát do kelímku či sklenice s vodou a čekat. M.R. |
 |
Cuketa, prosím o radu, 25.6.2010 Jak zde již někdo psal, pokud jsou skvrny stříbrné a na horní straně listu, jedná se s největší pravděpodobností o odrůdu cuket, u kterých jsou tyto skvrny zcela obvyklé. Na malých listech mladých rostlin nejsou patrné, pak se objeví a jsou na... celý příspěvek > |
 |
Jahody v roce 2010 - aku urodu ste mali?, 20.6.2010 U nás začaly jahody červenat před pár dny, tak většina je dosud zelená. Plody jsou drobnější, ale je jich mnoho. Zatím nehnijí ani jahodníky nejsou napadeny žádnou chorobou. Pěstuji ale na dvou pyramidách-jedna 3 patra a druhá 2 patra. Za obvyklého... celý příspěvek > |
 |
Jak mnozit fuksii ktera se mi vetrem zlomila, 15.6.2010 S tím souhlasím. Sama vrcholek zaštipuji ale až když řízek zakoření, to rozvětvení je důležité, jinak by ta rostlina nebyla moc "bohatá". M.R. |
 |
Jak mnozit fuksii ktera se mi vetrem zlomila, 14.6.2010 Fuchsie množím úplně prozaicky-koncové výhony zčásti, která bude v zemině, zbavím lístků a podobně jako pan P.P. píchnu rovnou ale do substrátu např. pro muškáty a udržuji ho vlhký. Nepoužívám ani stimulátor a rostlinky rostou velice dobře. když mají... celý příspěvek > |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Dobrý den, pane Vysloužile, musíme si to trochu "zpestřit"-i vlastní hloupostí-když Vás zatím nemůžu opět potěšit pohledem na "mé broskvičky". :-))) Letos je to s nimi fakt bída, nádherně kvetly, plodů pár. Třeba se mi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Vám taky fajn pohodový den. Já mám brýle nakrátko i nadlouho. V noci zde dost pršelo, venku je jako v prádelně. Stříkala jsem Baycorem zrovna včera-podruhé-, ale ta vlhkost je pro strupovitost rájem. Neposunuje se už ten déšť zase k vám? Tady už... celý příspěvek > |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Vy jste Mirku Bystroočko, já Pidlooko. Pravdou je, že se na sekci nikdy nedívám, tak díky za opravu, s názorem souhlas. M.R. |
 |
Jaká je to choroba?, 7.6.2010 Je ale docela možné, že se podílí i strupovitost-viz tmavé fleky-v tom případě bych volila zase Baycor. Je na strupovitost a působí i na padlí. M.R. |
 |
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Jestli můžu malinko zpřesnit. Asi se jedná o jablka, lepší by stejně bylo foto. Na strupovitost mi nejlépe vyhovuje Baycor. Pokud jsou odrůdy podzimní a zimní, dá se většinou postřikem "vylepšit" i ten vzhled, na některých i strupovitost... celý příspěvek > |
 |
Strupovitost 2010, 5.6.2010 My na to jdeme zítra, pouze Reldan nebude, ale Calypso. Baycor se asi letos "nezastaví"-slabě jsou chycené Glostry, Ontário má listy zcela "pihovaté", takže to, co jsme nestříkali v první fázi spolu s Goldenem a Idaredy, musíme... celý příspěvek > |
 |