|
Zimolez nebo kanadská borůvka?, 8.10.2010 Na obrázku č.2 je zimolez kamčatský, ovšem na obrázku č.1 není rozhodně kanadská borůvka. List neodpovídá ani tvarem ani zabarvením. M.R. |
 |
Pěstování rozmarýnu, 8.10.2010 Chlad ani slabší mrazík by mu rozhodně ublížit neměl. Ta průchozí veranda bude určitě ideální, prosklená lodžie není třeba. Držím palce. M.R. |
 |
|
 |
Pěstování rozmarýnu, 30.9.2010 Před několika roky jsem zakoupila prvně rozmarýn. I s květináčem jsem ho vsadila mezi kytky v záhonu. Zima přišla dřív než jsem ho stihla vyrýt a přenést do chladné místnosti-není zrovna mrazuvzdorný. Nicméně "přežil" a tak další zimu jsem... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy, 1.9.2010 Dobrý večer, nejsem Irča, ale před 3 roky jsem u p.Peška kupovala mimo jiné Malinové hornokrajské-zatím kvete, ale plůdek se žádný neudržel. Nabízí i holovouské. Stačí když si na netu dáte do vyhledavače stareodrudy, najdete kontakt úplně v pohodě.... celý příspěvek > |
 |
Přemnožené vosy, 30.8.2010 Poblíž Českého středohoří sice vosy máme, ale vůbec se množství nedá srovnat s jinými roky. Není jich naštěstí moc-zřejmě "odlétly do teplých krajin". S monílií to je horší. Napadla mi i nektarinku, ale projevilo se to až začínaly plody dozrávat.... celý příspěvek > |
 |
Maliny neplodí, 25.8.2010 Paní Aleno, mám to samé a koupila jsem onen maliník pod názvem Heritage. M.R. |
 |
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 20.8.2010  Bohužel nektarinka v letošním roce vypadala velice slibně, ale plody hnijí a praskají a tak ani množstvím ani kvalitou nedosáhne na úrody uplynulých let. M.R |
 |
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 20.8.2010  Zkusím vložit pár obrázků broskvoně, kterou jsme očesali tento týden. Přes předpoklady, že z úrody letos nic nebude, zaplodila a měla nádherné veliké plody. M.R. |
 |
Nemocné plody, poraďte, 16.8.2010 Řekla bych strupovitost. Mně se na strupovitost osvědčil Baycor-teď s tím asi už moc nic nenaděláte. Stříkejte preventivně zjara a pak si hlídejte vlhké mokré počasíčko-pokud trvá déle, je třeba stříkat dle návodu-příště ale včas. M.R. |
 |
První slivoně už zrají, 16.8.2010 U nás-kousek od Úštěku-Č.lepotica bude tak akorát během několika dnů. Je obalená, musela jsem dost podpírat, ale stejně se mi jedna z větví vylomila. Vypadá-dle ochutnávky zkušebních vzorků-, že červivé nejsou. Nebyla jsem se tam po dnešní příšerné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Úroda, 9.8.2010 U nás je to to samé. Popraskaly i Tornáda, Starty a Cherroly krom Stupických. Idyly dosud nezrají, zatím nepraskají. Krom toho jsem měla na stromě část nesklizených meruněk-pěkných pár kilo-a jsou rozpraskané všechny, včetně nedozrálých. Je mi to... celý příspěvek > |
 |
Hokaido - jak poznám, že je plod ke sklizni, 9.8.2010 Fajn, taky děkuju, každá rada je vítaná. Čím víc toho člověk zná, má větší šanci se s tím "poprat". Prosím, kde je skladujete a v čem? Pokud jich bude dost, počítám, že je zavěsím v místnosti nad sklepem-v něm je dost vlhko, asi by vhodný... celý příspěvek > |
 |
Hokaido - jak poznám, že je plod ke sklizni, 9.8.2010 I za tuto informaci díky. Vůbec nevím, že jsou různé barvy. Viděla jsem pouze ty oranžové a i na sáčku byla vyobrazena v této barvě, tak by mě to ani nenapadlo. Holt pořád platí že "líná huba, holé neštěstí". Tak se budu rovněž orientovat... celý příspěvek > |
 |
Co s posbíranými slimáky?, 9.8.2010 Ano, to je jedno z nejlepších řešení. A tady na Severu Čech jsou rovněž slimáčí kanibalové a mrchožrouti,, dokonce i h-žrouti. Pokud je chvíli na zahradě nesebraný psí exkrement, hned se tam nějaký "živí". Vypadá to neuvěřitelně, ale... celý příspěvek > |
 |
Hokaido - jak poznám, že je plod ke sklizni, 9.8.2010 Letos poprvé pěstuji Hokaido. Potřebovala bych poradit, jak poznám, že je plod ke sklizni. V obchodech jsem vždy viděla pouze oranžové barvy a na našich "Adélách" jsou zatím v barvě citronu, ovšem nepatně větší než prodávali. Nevím tedy,... celý příspěvek > |
 |