|
Neznámá pokojovka, 17.12.2008 Tak tuto kytku jsem taky mněla doma.Bohužel mi odešla.Ale je u nás v hospodě a tam se jí kupodivu daří.Její název ale neznám.Dostala jsem jí od známé a ta říkala něco o jablečníku.Ale ten to asi nebude.A je fakt že vůně je silná, někdy až moc.Jsem... celý příspěvek > |
 |
cibulky se zblaznily, 14.12.2008 Zdravím.já taky dnes zjistila, že mi raší nové listy u listopadek a kvetou zahradní petrklíče, dokonce má nové listy i vlčí bob..I tráva je místy zelená jako na jaře.Bude to tou teplou zimou.Vlastně mi vylezl i jeden hyacint.Jana |
 |
|
 |
Jak skladovat či zpracovávat mrkev, 7.12.2008 Zdravím.Já mrkev namixovala tyčovým mixérem na jemno a protože se už topilo, tak jsem ji sušila na pekáčích na radiatoru.Uschla asi za 4 dny.A taky kupuji koření vegetu tak jsem jí sušenou mrkví nadstavila.A část jsem zpracovala se solí.1kg mrkve 1kg... celý příspěvek > |
 |
Množení vajgélie, 7.12.2008 S tím souhlasím.Od p, Dany jsem dostala radu, že oleandry lépe koření v pivních lahvích a je to tak.Zakořenily všechny.Jana |
 |
Durman, 2.12.2008 Tak přesně ten jsem myslela.Jana |
 |
Durman, 1.12.2008 Durman máte pěkný.Mrkněte na příspěvky -balkonové -pochlubte se svými kytičkami.Tam je DURMAN! Doufám že mi jednou taky tak naroste.Jana |
 |
Neznámý strom, 1.12.2008 O tomto stromu se mluvilo teď v poslením receptáři.Jana |
 |
pepíno, 29.11.2008 Ostříhala jsem ho dost nakrátko asi 15cm.Na jaře vám obrazí.A až se víc ochladí tak už dál neporoste.Jana |
 |
Krmítko pro ptáčky, 28.11.2008 Tak jsem si podle vás vyrobila krmítko.Nejdřív jsem se bála že k němu ptáčci nepřiletí, protože jsem použila červenou láhev.Ale zbytečně.Už máme za týden zkrmeno 2 kg slunečnice a strávníku je tolik že po zimě bude pod stromem kupa vyloupaných semen... celý příspěvek > |
 |
pepíno, 27.11.2008 Ostříhejte ho ted a umístěte v chladné a světlé místnosti.občas ho trošku zalejte aby kořenový bal neproschnul.Na jaře vám znovu obrazí.A bude třeba ho pak přesadit.Pepino je náročné na živiny.Jana |
 |
|
 |
Prosím o název této rostliny, 27.11.2008 Tuto rostlinu jsme měli v práci.Párkrát kvetla a vůně byla sladká omamná, že se nedala vydržet.Voněla i přes zavřené dveře.Pak moc vyrostla a tak jsem jí nařízkovala a vpohodě zakořenila.A zbytek kytky znova obrazil.Z názvu si pamatuji jen že to bylo... celý příspěvek > |
 |
Urychlení hnití jablek, 14.11.2008 Fotky máte moc pěkné.Teď jsem zjistila že je i malý strakapoud.Viděla jsem ho u nás na ořechu.A vůbec se nebál.Jana |
 |
uprava plastoveho truhliku, 14.11.2008 To vypadá dobře! A natřela jste ten truhlík jak je v návodu?Taky by mě zajímalo jestli to už někdo zkoušel.A jestli když se s truhlíkem klepne tak malta nespadne.Jana |
 |
jak přezimovat kalu?, 11.11.2008 Tak děkuji za odpověď a půjde do lednice.Jinak ostatní hlízy zimuji v hoblinách a ve sklepě.Ale s touto nemám zkušenost.Jana |
 |
jak přezimovat kalu?, 11.11.2008 To se ptáte jak přezimovat? Když se vám tak rozrostla tak spíš poraďte nám kde ji zimujete.Jana |
 |