|
Zaštipování borovice, 2.11.2007 Někdo tvrdí, že zaštipováním lze regulovat růst borovice tak, aby větvoví zahušťovalo. Jak by se to mohlo provádět a v jakém období? Zaštipovat větve, přírůstky, nebo jen pupeny?
P.S. Máme krásnou Pinus Nigra Austriatica a chceme ji udržet. |  | Housenky na angreštu, 29.8.2007 Právě (srpen) jsem zjistil, že malé zelené housenky mi kompletně sežraly listí na angreštu i rybízu. Je proti nim nějaký postřik? Kdy by se měl aplikovat?
Díky. |  |
|  | Kompostování trávy po odplevelení, 24.5.2007 V návodu k odplevelovacímu postřiku proti dvouděložným plevelům je uvedeno, že tráva z první seče po aplikace se nemá kompostovat. Zajímalo by mě, z jakého důvodu, a zda se tím kompost zničí. Nebo to je jen zbytečná opatrnost? Díky! |  | Smrk - zničený vrcholek, 17.5.2007  Vloni jsme vysadili 3m smrk omorika s useknutým vrcholovým výhonem. Několik větví se zvedá nahoru, aby ho nahradily. Bojím se, že to zdrží růst stromu a že výsledkem bude křivý kmen. Dá se s tím něco dělat? Vybrat nejlepší větev, odříznout nad ní... celý příspěvek > |  |
 |
|