Příspěvky uživatele - MonikaP

Rajčata 2024, 25.2.2024
Paráda :) a ja som dnes objavila na Maglia Rose dva maličké plody, jupí:))
Předpěstování košťálovin, 24.2.2024
Keď si odmyslím to napätie, pre mňa celá táto debata a príspevok každého do nej bola užitočná, takže ďakujem:) Pre mňa z toho vyšlo, skúsiť pikýrovať v štádiu klíčnych lístkov, byť ohľaduplnejšia pri manipulácii a dať pozor na preliatie a tiež... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 23.2.2024
akurát som pozerala nejakú zahraničnú pestovateľku (Sara Bäckmo), mala úplne nádherné sadenice kapusty. Pestuje tak že dá do hranatého cca 8x8cm kvetináčika 4 semienka, Tiež vravela že sa im lepšie darí ke´d sú viac rastlín pokope ale nie príliš... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 23.2.2024
Vďaka pán Vladimír, vyskúšam to aj takto
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024
Vyzerajú ok:) asi by som len za ne dala nejaký pásik kartónu obaleného alobalom do výšky nádob ktoré sú za nimi, nech majú trošku viac svetla:)
Pokus s krmením slimáků, 22.2.2024
minulý rok som zohnala dusikaté vápno na tento účel ale netrúfla som si to dať, mám obavu že tým zlikvidujem aj kopu dážďoviek:(
Zaujímavá štúdia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8955816/ Kopírujem kúsky z nej(deepl): Naše výsledky ukázali veľmi nízku celkovú mortalitu (2,1 %, n = 240) u A. vulgaris pri všetkých skúmaných moluskocídoch. Slimáky, ktoré... celý příspěvek >
No vždy mi bolo divné že tam uvádzajú že slimáci zalezú a niekde tam po konzumácii ferramolu neskôr umrú. t.j. neoveritelné. Skúsim aj ja tento experiment a ak sa mi to potvrdí tak môžem povedať že jediný účinok ferramolu je to že si vykrmujeme... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 22.2.2024
Ďakujem všetkým za rady:) no asi to u ďalšieho výsevu skúsim - rovno dať do hlbšej nádoby s výživným substrátom a výsevným len vo vrchnej vrstve a rozsádzať skúsim rovno do záhrady. Kým som rastlinky nerozsádzala tak nádherne prosperovali, to... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 21.2.2024 Obsahuje fotku
Prosím vás poradíte? tento aj minulý rok sa mi to dialo. Sadenice kalerábu kelu a pod. krásne rástli keď boli pokopev miske ale po rozsadení, keď som dala každú sadeničku samostatne do sadbovača mi začali žltnúť a vednúť lístky až skončili.... celý příspěvek >
Rajčata 2024, 11.2.2024
Dala som ten kristalon(NPK zlozku):) Vitality komplex má aj NPK ale len 1,5-0,8-1,3, to staci len tak na pidisadenicky:) V substráte majú tiež zeminu substrát aj kompost a perlit. Ale určite už boli hladné, ako píšete. Ďakujem
Rastové svetlá pre sadeničky, vzdialenosť, PPFD, DLI, 11.2.2024
Ano, neosvetlia takú veľkú plochu ako klasické ledky ale o to sú intenzívnejšie. Takže ideál pre niekoho so zopár rastlinkami. Majú aj 36watovú, 
mám tú vylepšenú. No ak tá Sansi nestačí na rajčiny tak neviem čo by povedali na obyčajné LED:))  Hlavne že tam píšu: PLNÝ CYKLUS: Svetlo vyžarované v celom spektre umožňuje použitie pre všetky fázy rastu. Dáva potrebné svetlo v každom... celý příspěvek >
To píšu preto, lebo pre rajciny papriky s plodmi odporucaju silnejsie svetla.  "Neodporúčame používať pre rastliny s plodmi (paradajky, jahody, papričky,...) tu sa obráťte na výkonnejšie osvetlenie predovšetkým v sekcii s reflektormi alebo... celý příspěvek >
Zmenšili ste uhol, super:)
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika