|
Finální plán výsadby stromků u RD, 14.11.2022  Foto 3 |  | Finální plán výsadby stromků u RD, 14.11.2022  Foto 2 |  |
|  | Finální plán výsadby stromků u RD, 14.11.2022  Mumie se chystám sundat. Zajímal by mě názor, zda z těch tří stromů ponechat všechny nebo dát dohromady aspoň nějaký z nich, třeba ty malé. Všechny plodí, akorát prostřední je tak vysoký a dole oholený, ze není reálná nějaká údržba, natož sběr.... celý příspěvek > |  | Finální plán výsadby stromků u RD, 12.11.2022 Mezi kmeny stromu se snažím držet vzdálenosti cca 4 - 4,5 m. Korunky plánuji mít cca 90 - 100 cm nad zemí.
Určitě jsem rád za názor, jelikož jsme skladbu zvolil dle toho co jsme nastudoval a co jsme vyšetl, ale ne dle zkušenosti... celý příspěvek > |  | Finální plán výsadby stromků u RD, 11.11.2022  Dobrý večer, dospěl jsem k finálnímu plánu vysadby ovocných stromků u RD v zahradě, kde bych na jejím konci, po svahu, vyčlenil prostor cca 8 m x 22 m pro ovocné stromky. Místo je ve výšce 450 m nad. m., beskydy, jižní svah, půda jilovitá těžká.... celý příspěvek > |  | Volba stromku do zahrady k RD, 9.11.2022 Takže myslíte, že stávající stromky M26, už ponechat. Ono už se za ten rok zakořenili a něco porostly. Jak vás čtu tak jsem možná i ty m26 dál docela blízko k sobě, kdyby se nakonec rozjely pěkně. Můžu se ještě zeptat jak jste spokojen z odrůdou... celý příspěvek > |  | Volba stromku do zahrady k RD, 7.11.2022 Moc díky za reakci,
s tím skleníkem je to tak, že tam ještě není ale je v plánu, na tom místě, nějak jsem nahodil čtverec orientačně, ale určitě bude delšími stranami sdměřovat na V-J.
Co se týče stínění, tak nove stromy už by to neměly... celý příspěvek > |  | Podnože M7 a MM111, 7.11.2022 Sice jámy jsou uděláne poctivě a zemina vyměněna za lepší, ale obvám se právě toho výsledku v pozdější době. Přírustky jsou poměrně hezké i vzhledem k tomu, že se mi na pozemek prorvala srna a trochu je okousala. |  | Volba stromku do zahrady k RD, 7.11.2022  Dobrý den,
u domu mám zahradu cca 35 x 35 m jihozápadní svah, chtěl jsem ve spodní části zasadit pár stromů v travnaté ploše takovou přírodní zástěnu od sousedů s pomocí stromů a tak jsem v loni na podzim zasadil cca 2.5 m od hranice se sousedem... celý příspěvek > |  | Podnože M7 a MM111, 7.11.2022  Dobrý den, připojil bych se k dotazu na podnož M7 kolem novostavby mám zahradu cca 1000 m2 a tak jsem v loni na podzim zasadil od plotu 2.5 a mezi sebou cca 3 m dvě jabloně na M26 (Vanda a James grieve lired). Snažím se tvarovat klasickou korunku... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|