|
Ellipso UEB4702/1🍎, 9.11.2024 V Plzni. |
 |
Zazimování, 9.11.2024  no tak hrušku i s květináčem přes zimní období zapusťte do země, aby kořeny netrpěly přílišnými změnami teplot. Nebo jí nechte venku a jen po dobu větších nebo delších mrazů ji ukliďte do nevytápěné místnosti nebo skleníku, jestli ho máte. Já mám v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňka semenacek, 9.11.2024 Každá odrůda reaguje na napadení spálou jinak. Posouzení a rozhodnutí, v jakém stavu jsou vaše stromky a zda má smysl je přeroubovávat, leží na vás. Obecně ale je vhodný preventivní postřik, pokud už k napadení dojde, tak odstranit napadené... celý příspěvek > |
 |
Fíky, 8.11.2024 No ale teď už to všechno končí, když není slunce, nezraje nic, ani fíky. Až fíkovník shodí všechny listy, budu řešit dilema, jak ho ořezat a stáhnout dráty a provazy do tvaru, který by se vešel do lepenkového futrálu od lednice na jablka. |
 |
Ellipso UEB4702/1🍎, 8.11.2024  visačka s púvodem. |
 |
Meruňka semenacek, 8.11.2024 tak ono se to povede, třeba, ale ten stromek už nikdy vzhledově nebude to, co býval. Obecně peckoviny při roubování za kůru se přijmou, ale rouby špatně prorůstají do dřeva podnože a srůst se špatně zavaluje. Nejlépe se peckoviny ujímají kopulací... celý příspěvek > |
 |
Poškodenie hrušiek zimním mrazom🍐, 8.11.2024 Ale to jablíčko je opravdu krásně narostlé a má takový trefný půvab.😀. |
 |
Fíky, 8.11.2024  Jižní stěna budovy, centrální část Č. Budějovic, 385mnm. Na snímku před 5 dny, výška 3m, stáří 4 roky. Walter |
 |
Charneuska hrusen v horsich podminkach?, 8.11.2024 Mám přes 10 m vysoký, odhadem sedmdesátiletý, solitérní vysokokmen Charneuské na chalupě na mírném jihozápadním svahu v 640mnm. Walter |
 |
Vada na kmeni jabloně, 8.11.2024  Závaly v srůstu podnože a roubu jsou poměrně časté, zejména v případě použití málo vzrůstné podnože a odrůdy s bujným růstem, což je i případ Rajky na M26. Není to důvod k likvidaci stromku. Trochu překvapivé je vyvrácení stromku na M26 po vichřici,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Orange Crisp 🍎 UEB06481, 21.10.2024 Proč ty pochybnosti? Stromek na obrázku je nepochybně Orange Crisp a při nákupu byl opatřený platnou žlutou návěskou s příslušnými registračními údaji původu. A ano, v době postupného vybarvování mají plody částečně oranžově zbarvenou slupku, která... celý příspěvek > |
 |
Orange Crisp 🍎 UEB06481, 21.10.2024  Orange Crisp začal nabízet od podzimu 2020 Fytos v Plzni. Kříženec Fuji x Heliodor, zimní odrúda, atraktivní červené plody, brzká plodnost, rezistentní proti strupovitosti. Vysadil jsem tuto jabloň na podzim 2020 a takto zaplodila o 2 roky později.... celý příspěvek > |
 |
Jablon OPAL, 16.10.2024 Děkuji. Jen chci dodat, že tahle kvalitní úroda je i Vaší zásluhou, protože při postřiku proti obaleči a jeho vhodné době se řídím Vašimi radami. Tak ať Vám Opál taky tak skvěle roste a plodí. Walter |
 |
Rouby jabloně, 15.10.2024  Na jaře na M26 roubované sloupovité odrůdy Lambada a Swing. Walter |
 |
Broskyne 2024, 15.10.2024  na jedné z mých broskvoní vykvetlo pàr květů. Walter |
 |