|
Lze udělat vysokokmen ze čtvrtkmenu?, 6.12.2019 Z vlastní zkušenosti - jeden z popsaných kroků již mám za sebou, koupila jsem jablůňku zapěstovanou jako polokmen a chtěla jsem ji nižší, takže jsem provedla amputaci korunky. Stromeček mi nakonec vyrašil asi půl metru níže, než jsem chtěla, ale s... celý příspěvek > |  | Brokolice a květák na jaře, 28.3.2019 Dobrý den,
pokud neřešíte zásadní problém s nedostatkem místa, rozhodně zkustě květák i brokolici dopěstovat. Domnívám se totiž, narozdíl od ostatních místních přispěvatelů, že se jedná o rostliny jednoleté (koneckonců požívané části jsou květní... celý příspěvek > |  |
|  | Stark erliest, 20.2.2019 Dobrý den,
soused má strom, který mi moc chutná a p.Vysloužil ze zdejšího fóra ho jako Stark Earliest identifikoval, pár roubů jsem si asi před čtrnácti dny ustřihla, ale jen asi 6 ks - chci ho přiroubovat na jednu nebo dvě větve Ametystu.Pokud... celý příspěvek > |  | Zmlazení Charneuxské hrušně, 18.2.2019 Česáček mám, na třímetrové teleskopické tyči - oberu první třetinu stromu, a to i když stojím na dlouhých štaflích. A cítím se u toho velmi statečně, protože opravdu nemám ráda výšky.
Asi si budu muset párkrát do roka najmout plošinu... |  | Zmlazení Charneuxské hrušně, 17.2.2019 Bohužel, před pár desítkami let nebyl strom můj - a i kdyby byl, v té době by mi nikdo nepůjčil pilku do ruky.
S tím trvalým vypořádáním byste měl pravdu ještě minulý rok touto dobou, to mě zastavila jen rodina - byla jsem přehlasována. Ale loni... celý příspěvek > |  | Zmlazení Charneuxské hrušně, 16.2.2019  Hledám radu, kterak nejlépe naložit s nejmilovanější hrušní na naší zahradě. Miluje ji manžel, maminka, dcera, včely jednoho souseda, sršni druhého souseda, naše vosy a i já ji mám ráda.
Bohužel s ohledem na vzrůstnost stromu toho víc zpracují... celý příspěvek > |  | Určení odrůd, 10.9.2018  Přidávám se s prosbou o určení odrůdy.
Děkuji, Dobruška |  | Prosím o pomoc s určením odrůd, 27.8.2018 Na velikost bych se možná zas tak moc neohlížela, on ten strom je opravdu na umření (zastíněný, utlačený, proschlý, dutý, minimálně dvacet let neprořezaný a se rzí) a plody jsou velice nevyrovnané. Ale sladké až máslovité a manžel se do nich... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc s určením odrůd, 27.8.2018  Dobrý den.
Pokračuji v pokusech o identifikaci stromů na mojí zahradě (Vysočina, 590m.n.m.)
Včera jsem pořídila fotky čerstvě natrhaných hrušek, které Vám přikládám k posouzení.
1. myslím si, že ne až tak starý strom (40-50let), polokmen,... celý příspěvek > |  | Cibule ze semínek, 5.8.2018  Letos můj druhý pokud o cibuli ze semínka, první kdysi jsem vysela pozdě a byly to takové silnější pažitky. Tak letos šly semínka do zemet31.3., když to začalo vypadat jako sečka, tak jsem je vyjednotila. Nastlala jsem kolem nich trávu ze sekačky... celý příspěvek > |  |
|  | Z čeho živý plot?, 26.7.2018 Stříhání je jasné, ale šestkrát za sezonu jako brest potřebuje je na mě moc, zvládnu to tak dvakrát.
Málo místa... na délku 60 metrů, z jedné strany plot (a za ním "moc milý soused") a z druhé cesta - takže to nesmí růst moc do šířky.
Zvládnu... celý příspěvek > |  | Z čeho živý plot?, 25.7.2018 Úplně původně jsem chtěla brest, ale ten se musí stříhat moc často. Potom thuye, ale o je jak na hřbitově. Pak buxus, ale ten žere zavijec. Tak mi prosím poraďte něco štíhlé, nenáročné, do 2metrů.
Děkuji, DK |  | 2018 bez strupovitosti?, 25.7.2018 Tak vypadá polovina mojí jediné jabloně. Ta půlka, kterou jsem neprorezala...' |  | Jak namnožit stromkový rybíz - rondom, 25.7.2018 Dobrý den,
prosím zkušenější o radu.
Zkusila jsem nařízkovat Rondom, ale krásně mi to žloutne a vadne - prostě umírá. Až tady v diskusi jsem vyčetla, že tato odrůda se řízkuje nerada.
Nějaký jiný postup, jak ze stromku získám víc... celý příspěvek > |  | O kterou odrůdu se asi jedná?, 19.7.2018 Jen k upřesnění, 510 m.n.m., vedle na stromě Průsvitné letní, které je teď taky tak akorát. |  |
 |
|