|
Proč zhořkne rajský protlak?, 28.8.2022 Již druhý rok děláme z velkého přebytku rajčat protlak. V konečné fázi přepasírovanou šťávu necháme v hrnci na sporáku vařit až se odpaří přebytečná voda a šťáva zhoustne bohužel ale také zhořkne. Poradí někdo kde děláme případně chybu?
Zdroj:... celý příspěvek > |
 |
Jak dlouho udržovat 100% vlhkost u roubovaných okurek?, 23.4.2022 Snažil jsem se zjistit kdy už není nutné nechat roubovanou okurku bez zajištění 100% vlhkosti. Je to po odřezání vrcholu tykve nebo až po odřezání kořene okurky či raději ještě později? Zatím jsem ve fázi odřezání vrcholu tykve s PET lahví... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Realizace kapkové závlahy, 9.7.2021 Jak správně změnit či nastavit časové intervaly u zavl.hodin?
Mám s nastavením PLANTIT WATER TIMER potíže, než budu hodiny reklamovat, chci se ujistit zda není chyba na mé straně.Je nutné předchozí nastavení při změně frekvence funkcí hodiny... celý příspěvek > |
 |
Jak pěstovat rajčata na více výhonů?, 3.6.2021  Poněvadž jsem nenašel v příspěvcích uspokojivou radu na dané téma. Ptám se v jaké výši je vhodné ze zálistků nechat růst druhý případně další výhony? Zda je vhodné začít co nejníže rostliny za 1 listem nebo až za 1 vijanem atp. Jedná se mi abych... celý příspěvek > |
 |
Přerostlá rajčata - jak na ně?, 15.7.2020  Bohužel lézt po výškách už nevzládám, proto hledám způsob jak donutit vhodným způsobem růst od určité výšky tyčková rajčata vodorovně. |
 |
Přerostlá rajčata - jak na ně?, 15.7.2020 S tím zapuštěním to dělám, ale má to nevýhodu plody se povalují po zemi a přerůstání do výšky tomu nezabrání. Zmiňujete se o nízke spirále o ø květináče, můžete to trochu rozvést. Z jakého materiálu a ø je ta spirála? Uvítal bych i foto. |
 |
Přerostlá rajčata - jak na ně?, 15.7.2020  Poněvadž jsem již starší a těžko se mi ve skleníku pečuje o přerostlá rajčata do výšky.Zkouším je na konci spirály přimět ohýbat vrchol na levo či napravo připnout k drátu vedenému ve výši spirál. Při ohybání se občas stane, že vrchol rajčete se níže... celý příspěvek > |
 |
Invazivní rostlina - plevel? (čtyřlístek - jetelíček - šťavel?), 6.7.2020 Mohu ten Agrofit kombi použít na záhoně ve skleníku mezi rajčaty, neuškodí jim to? |
 |
Co jsou přísady zeleniny?, 15.5.2020 Setkávám se v článcích s názvem "přísada-y zeleniny", co si mám pod tímto názoslovím představit? |
 |
Kde najít názvy jednotlivých částí rostlin plodové zeleniny?, 9.5.2019 Nedaří se mi na webu najít kresby, fota + popisky s názvy jednotlivých částí rostlin plodové zeleniny. Jedná se mi hlavně o okurky, rajčata a papriky. |
 |
|
 |
Jak pěstovat rajče Stupické?, 9.5.2019  Dočetl jsem se lze jej pěstovat na jeden až tři výhony případně vyštipovat, ale jak-za každým listem? Přivítám radu jakou volbu zvolit pro pěstování. |
 |
Rajče Stupické polní rané, 7.5.2019  Obracím se s prosbou není mi jasný Váš popis vyštipování zálistků z 21 a 22.5.2018. Přikládám snímek rajčete, šlo by na něm názorně upravit případně vysvětlit konkrétněji jak postupovat při pěstování dle Vaší metody? |
 |
Zaštipování okurek Marta F1, 24.4.2019 Pročítám různé články o vyštipování a zalamování okurek. Názory jsou různé, dokonce na netu v jednom článku se nedoporučuje u novodobých okurek F1. Uvítal bych ověřené zkušenosti pěstitelů roubovaných okurek. |
 |
Roubování okurek, 23.4.2019 Podařilo se mi naroubovat okurku na tykev je už 40cm vysoká. Chtěl bych ji vysadit do nevytápěného skleníku. Zajímá mne jakou minimální teplotu snese sazenice o proti neroubované okurce, zda je odolnější? Zatím teplota ve skleníku na dnešek klesla na... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl v názosloví?, 10.4.2019 Je nějaký rozdíl v přísadě a sadbě zeleniny či je to totéž?
Děkuji. |
 |