|
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 11.11.2024 Já sadbu kupovat musím. To, co jsem kdy vypěstoval, jsme vždycky spotřebovali. Letos už je skoro konec. Ostatně, snad kromě první sezóny, ty moje česneky nebyly na sadbu vhodné. A tu první sezónu jich bylo jen 25. Jsem totiž česnekožrout. Proto jsem... celý příspěvek > |
|
Fíky, 11.11.2024 Jojo, sezóně 2024 už zvoní hrana. Ale myslím, že můžeš být víc než spokojený, nejen s fíky. A přitom to začalo tak bídně.
Milan |
|
|
|
Výsadba česneku sezóna 2023/2024, 10.11.2024 10% ztráty by u mne byla první ve Sportce. Za výhru bych považoval i 50% ztráty. Ale také to nevzdávám. Hodně to bolí, protože jsem se rozhodl připravit pro česnek nový záhon, tam, kde nikdy předtím, co vím, česnek nebyl (a ani jiné cibuloviny).... celý příspěvek > |
|
Fíky, 8.11.2024 Paráda. To Ti skoro závidím. Ale zkoušet to u sebe nebudu.
Milan |
|
Rajčata 2025, 3.11.2024 Tak už je to tady. Otevřel jsem novou sezónu (a také nové vlákno). Hezky se mi to zacykluje, protože předevčírem jsem kvůli hrozbě mrazů ukončil rajčatovou sezónu na zahradě. Ale mám letos jen kolem třetiny zelených rajčat na dozrání v porovnání s... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 27.10.2024 Dobře, že jste oživil/a toto vlákno. Za posledních 12 let se sortiment rajčatových odrůd hodně rozšířil, především o řadu plísni bramborové odolných odrůd, několik z nich je pak i nehybridních. PB odolným hybridům pak u mne jasně vévodí Mountain... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 16.10.2024 Primabellu mám a poskytnu, Resibellu semínka co nevidět přivezu od kámoše. My objednáváme z Německa a pak se dělíme. Resibella připadla na něj.
A peníze mi nevnucujte: tohle je moje hobby a nikdy jsem za jeho výsledky nevzal peníze. Ještě... celý příspěvek > |
|
Paprika Rodrigo, 16.10.2024 Tomu rozumím: já taky považuju rajče za nejkrásnější kytku.
Milan HP |
|
Paprika Rodrigo, 16.10.2024 To je radost pohledět. Všechny krásně vyzrálé. Já je pro jistotu sklízím při prvních známkách červenání, mám zkušenost, že mi doma celkem slušně dojdou. Totéž s rajčaty - už opravdu venku zrají mizerně.
Jen tak pro zajímavost, co s tolika... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 16.10.2024 Není ještě zač.
Messengera v počítači nemám, takže jsem na původní odkaz dal svoji, trochu zašifrovanou, adresu. Předpokládám, že se rozšifrováním nebude nikdo jiný zabývat.
Jinak ale mám či budu mít i semínka dalších nehybridních plísni... celý příspěvek > |
|
|
|
Špičaté zelí, 15.10.2024 Díky za chválu, ale není to z mé hlavy. Kdysi jsem to našel v nějakém anglickém zahrádkářském materiálu. Vyzkoušel a používám. Toť vše.
Zajímavé je, že jsem to letos vůbec nepoužil. Na jaře bylo molic jen málo a rozmohly se teprve, když už byly... celý příspěvek > |
|
Špičaté zelí, 14.10.2024 Waltře, to zelí je skvělá práce, ale postřikem slivovicí pácháš nedozírné národohospodářské škody. Já jedu Alpu.
Jo, a mně ten poslední Murdoc taky prasknul. Dynamic je zatím v pořádku, ale to není nic divného, když byl v červenci vysetý do... celý příspěvek > |
|
Paprika Rodrigo, 13.10.2024 No, není to nic na výstavu, ale vzhledem k tomu, že ty papriky jsou ponechány napospas "podhorskému" počasí a škůdcům, je to slušné. A jsou to většinou teplomilné papriky. Na rostlinách jich tam ještě mám nejmíň 10 kousků. A zhruba stejný počet na... celý příspěvek > |
|
Paprika Rodrigo, 13.10.2024 Tak abych přispěl do mlýna, tady je snímek mé včerejší sklizně ze zahrady. Celková váha 467 gramů. Žádní krasavci, různé odrůdy (Big Red, Slovanus).
Letos mám papriky jak na balkónech, tak na zahradě. Po 10 rostlinách. Stačí pohodlně pokrýt mou... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2024, 9.10.2024 Není problém. Jen na vás potřebuju nějaké spojení.
Milan HP |
|