|
Čo to je za chorobu či škodcu?, 12.4.2014 Ja som sa to presne tak snažil robiť, ale asi som tomal brať z väčšej vzdialenosti... |
 |
Čo to je za chorobu či škodcu?, 12.4.2014 KUKY---keby nosil klobúk, z úctou "smeknu", lebo na tých fotkách je fakt prd vifieť... teraz som trocha googlil, tiež si myslím, že je to méra... Na ochranu sa uvádza Nurelle, Vertimec a Nomolt, prípadne olejovité prípravky určené na predjarné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čo to je za chorobu či škodcu?, 12.4.2014  Dnes, keď somprišiel na chalupu, ma sused upozornil, aby som si skontroloval jablone, on vraj musel striekať proti húseniciam. Skutočne som síce na napadnutých listoch sem-tam takú 2mmzelenú húseničku našiel, ale neviem, či je to skutočný škodca... celý příspěvek > |
 |
Moja švestkomeruňka, 12.4.2014  ...tak... jeden postrek pred kvetom proti monilioze nestačil... takto som dopadol... čo s tým?...zlikvidovať celú navrúbľovanú časť alebo dokonca celý strom? Ako rýchlo sa monilioza šíri pletivami smerok ku kmeňu? |
 |
Moje nové tekvice 2014, 11.4.2014 Dám to na dve kolá, prvé dnes, druhé o týždeň |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 28.3.2014 ...pán Paľo, mne sa vtedy tie vrúble Melitopolskeho neujali, takže nemám k tomu ako zaujať stanovisko. Dapple Dandy z Uherského Ostrohu som zasadil pred rokom, teraz ide kvitnúť, zdá sa, na bielo... |
 |
Moje nové tekvice 2014, 28.3.2014 Otázka: Už začínate s výsevom do kelímkov pre vonkajšie pestovanie? Mňa to už pri tomto počasí veľmipkúša, ale myslím, že až tak okolo 10.4. to dám. tekvice naozaj nerisknem dať von pred zmrznutými a tie predpestované majú sklony sa ťahať už v... celý příspěvek > |
 |
Zahájení roubování, 27.3.2014 ZA kôru?už sa oddeľuje? |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 25.3.2014 tiež UherskýOstroh. Nechajme sa prekvapiť |
 |
Roubování meruněk, 24.3.2014  toto sú minuloroční marhuľové vrúble na ázijskej slivke.
|
 |
|
 |
Hybrid švestkomeruňka, 24.3.2014  Daple Dandy sa chystá kvitnúť...
|
 |
Moja švestkomeruňka, 24.3.2014  tak už na nej kvitne aj vpravo navrúbľovaná ázijská slivka.Na druhej snímke je ázijská slivka, z ktorej som voľakedy odoberal vrúbeľ. Rozdiel v kvitnutí víditeľný...
|
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 23.3.2014 pán Paľo, aký silný roztok Boraxu používate... a ako odhadujete v číslach jeho účinok?..... a za akú dobu strom rozvedie látku až do koncových orgánov ?
|
 |
Dnešný stav mojich broskýň, 22.3.2014 spolu s marhuľami |
 |
Moja švestkomeruňka, 22.3.2014  Marhuľové konáre už kvitnú, ázijská slivka o deň či dva, slivkové opár dní neskôr... ázijská slivka, zktorej som bral pred 2-3rokmi vrúbeľ už kvitne. |
 |