|
Biologická ochrana rajčín pred hubovými chorobami, 28.1.2013 Keď som bol v lete s rodinou na dovolenke v Chorvátsku, bola tam aj srbská rodina... a tvrdili, že na ochranu paradajok nepoužívajú žiadnu chémiu, len niekoľkokrát za sezonu ich striekajú mliekom zriedeným vodou v pomere 1:10...moc sa mi to teda... celý příspěvek > |  | Mesačné jahody Mignonette, 27.1.2013 Mignonette- zo 4 semienok vysiatych tuším 12.1. vzišli všetky 4, Grandian zo 4 zatiaľ ani jedno. Mignonette sú tenké, vytiahnuté, zatiaľ majú len klížne listy, vzhľadom na to, že som sa bál, aby sa nepolámali, prisypal som ich dnes po klíčne listy... celý příspěvek > |  |
|  | Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 27.1.2013 Ako sa vyvíjajú vaše výsevy? Paradajky, čo som pikýroval v štádiu klíčnych listov a dal na loggiu, zatiaľ do pravých listov nejdú, možno i vplyvom nízkej teploty na loggii 13,0-13,8 stupňov, viac som tam nevidel. Zatiaľ sa hlavne snažím ich... celý příspěvek > |  | Rajčata v samozavlažovacím , 27.1.2013 Myslíte prácne z akého hľadiska? PET fľaše si môžete chystať priebežne... Mne sa to páči, až na to, že si myslím, že by stačili 0,5l resp.0,75l fľaše... a nevysieval by som do nich, ale až pikýroval. |  | Rajčata v samozavlažovacím "zařízení", 27.1.2013 Super, len nesmiete použiť špagát z umelej hmoty |  | Neznáme jablko, 24.1.2013  Kolega kúpil neznámu odrodu jabĺk, nič o nej nevie, len že ju pestujú na jednom poľnohospodárskom družstve, veľmi mu chutia (ale chuť popísať nevedel) a sú veľké... tak neviem, či tie obrázky stačia odborníkovi k identifikácii
|  | Čo nové pestovať?, 21.1.2013 Poraďte, čo nové, netradičné pestovať... malo by to vyžadovať minimálnu starostlivost, malo by to všetkým chutnať a susedia by z toho mali padať na zadok Nemám skleník ani foliovník... Topinambury mám, mangold nám nechutil, baklažány... celý příspěvek > |  | Ačokča 2013 - pre a proti, zástancovia a odporcovia, 21.1.2013 Miesto nezaberie, pretože ju chcem vysadiť na kraj hnojiska... králičie bobky jej určiteprospejú |  | Ačokča 2013 - pre a proti, zástancovia a odporcovia, 21.1.2013 O Ačokči je tu viacero vlákien. Na pestovanie podľa väčšiny nenáročná rastlina, ale ide mi o jej využitie a chuť. Má svojich zástancov, má svojich odporcov. Lenže..aj u zástancov sa mi zdá, že ačokča do značnej miery predstavuje základnú surovinu,... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat 2013, 21.1.2013 ja mám na loggii, kde som dal pikýrovance, 13,8-14,2...asi to radšej stiahnem trocha dolu |  |
|  | Žlutý meloun - pěstování, 16.1.2013 Tiež myslím, že na melóny je priskoro, ale okolo 15.2. chcm urobiť pokus-vysiaťsemienka melóna (zopár) a potom priesady skúsiť zaštipnúť za 3.-4.pravým listom... či sa rozkonária... ale obávam sa, že sa síce rozkonária, ale stonka bude prislabá, aby... celý příspěvek > |  | Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 16.1.2013 Nakoľko téma "Pěstování rajčat 2013" začína byť rozsiahla a menej prehľadná, zakladám toto vlákno so špecifickou témou. Najprv sumár mojich predošlých príspevkov: ... celý příspěvek > |  | Pěstování rajčat 2013, 15.1.2013 No, tak semienka určené na rastlinky k "řízkování" začali klíčiť. Včera ešte nič, dnes, ked som sa vrátil z práce cca 5-8mm tenučké nitky s klíčnymi listami navrchu... málo denného svetla, ale v obývačke trávime veľa večer času, tak snáď... Na... celý příspěvek > |  | Kolik utrácíte za semínka?, 13.1.2013 Pani Jiřina - súhlasím a pridávam kombinácie: Chlieb - maslo - paprika, Chlieb - maslo - cesnak, Chlieb - bravčová masť - cibuľa.
|  | Cizí semena rajčat na našem trhu, 12.1.2013 Phantasia má byť dosť odolná voči hubovým chorobám... a čo sa týka Ačokče-uvidíme, dosť ma mätie, niekto uvádza, že chutá ako paprika, niekto ako hrášok... ale ja sa snažím každý rok pestovať nejakú hovadinu |  |
 |
|