|
Vřící voda v čerpadle, 30.1.2020 Obežné kolesá (lamely) na čerpadlá SIGMA sva sa vyrábajú z mosadze. Nie z bronzu. Ale to nie je predmet tejto diskusie...
s pozdravom. |
 |
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Čerpadlá SIGMA (ako na obrázku) majú lamely z mosadze. Rozobrať čerpadlo sigma ktoré bolo niekoľko rokov v prevádzke bez predstavy ako na to vôbec nie je jednoduché. Ak s tým nemáte skúsenosti tak to nerobte. Vo veľa prípadoch treba sacie a výtlačné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda Katinka, 24.1.2020 Neviem, či je srihanie kôstkovín v januári múdre... |
 |
Hotel pre hmyz, 18.1.2020 Pán Peter z H
aj ja mám jednu poznámku k tomu "hnusne cinske lienky" : práve hnusné ázijské lienky u mňa predstavujú obrovského škodcu ktorý dokáže zdecimovať úrodu dozrievajúcich broskýň. Takže, nielen ekológovia... celý příspěvek > |
 |
Natírání kmenů vápnem 2020, 4.1.2020 Dobrý deň pán Standa
rozhodne nepochybujem o tom, že mravce majú svoje miesto v prírode!
Mám pocit, že budete argumentovať množstvom škodlivého hmyzu ktorý tento druh hmyzu (asi) zlikviduje....možno áno.
Ale napriek tomu som... celý příspěvek > |
 |
Globální oteplování, 22.11.2019 Pouze bude možné pěstovat náročnejší odrůdy...
Ja si to nemyslím pán Peter.
Skôr by som si tipol, že bude v budúcnosti trochu problematickejšie pestovať aj lokálne ovocné druhy. |
 |
Zakalená část pálenky, 10.11.2019 Také se mi vždy při ředění zakalí... lámu si s tím hlavu už delší dobu...
Pán Dakota.F
to čo popisujete, nie je zákal. Je to vzduch vmiešaný do pálenky vo forme mikrobubliniek. Ak necháte fľašu v kľude, tak tieto... celý příspěvek > |
 |
Duranzia zo skolky alebo zo "starej slivky", 29.10.2019 Ak zasadím kôstku z Duranzie, aké plody bude dávať takýto stromček?
|
 |
Míchat lutr při 2D?, 26.10.2019 Rozhodně míchat... ale i ti kteří topí duplíkem...
To znamená že miešanie kvasu pri prvej destilácii v dvojplášti je viac ako rozumné...!? |
 |
Ideální cukernatost při zakládání kvasu, 26.10.2019 Aká je horná hranica obsahu cukru v kvase (Brix), ktorú dokážu skvasiť (premeniť na alkohol) “divoké“ kvasinky?
Existuje dôveryhodný zdroj, ktorý popisuje túto problematiku?
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za housenku?, 20.10.2019  prosím o identifikáciu... |
 |
Poznáte keř, 15.10.2019 Ďakujem |
 |
Poznáte keř, 15.10.2019  Kto pozná tento krík...? |
 |
Wangenheim podpnik, 9.10.2019 Pestujem marhule odrody Sylvercot na podpníkoch myrobalán a wangenheim. Desať a desať stromov. Podmienky majú rovnaké. Dozrievanie plodov je absolútne synchronizované. |
 |
Tophit, 29.9.2019  Pozrel som si pár fotografií so slivkami Tophit (alebo Top hit?)
Mám jeden strom slivky Tophit, ale plody mi prídu trochu iného tvaru ako tie, ktoré vidím tu.
|
 |