|
Papriky 2023, 19.1.2023 Pěkná práce. Mně to teprv klíčí (výsev 12.1.) a to jsem si loni přísahal, že budu vysívat až v únoru. Koukám, že jsou i lepší případi než já ;)
Loni jsem měl dost velký problém s předčasným kvetením (výsev v podobném termínu) - odstraňování... celý příspěvek > |
 |
Housenky v zelených plodech rajčat, 28.7.2022  Požírají uvnitř anebo jen na povrchu? U mě ve skleníku řádí něco podobné makadlovce, ale spíš si myslím, že se jedná o píďalku. Žere mi to totiž zejména listy bazalky, mangoldu, celeru naťového a trochu u rajčat. Pár plodů rajčat dopadlo takto: |
 |
|
 |
Sázení nakladaček, 25.7.2022 Mohu jenom potvrdit. Alhambra je úžasná odrůda, křupavá a přerostky taky používám místo salátovek. Zároveň vitální rostlina. Už jenom aby vymysleli rezistenci na svilušky 😉 |
 |
Okurky nakladačky - plíseň na stonku, 23.7.2022 Díky moc za reakci. Jestil se to ještě u nějaké rosliny vyskytne, tak pak zasáhnu. Na kompost jsem to už samozřejmně dal :) Dělám ho ale horkej (70C), tak by to snad nemuselo přežít. |
 |
Okurky nakladačky - plíseň na stonku, 23.7.2022  Na 2 rostlinách okurek z 20 se mi ve skleníku ve výšce cca 1m (již odplozená část) objevila bílá plíseň na 10cm stonku a za pár dnů bylo po rostlinách.
Zalívám kapkovkou, vzdušná vlhkost je stejná nebo nižší jako venku. Ostatní rostliny až na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 5.7.2022 Kupodivu druhý plod o pár dnů později měl 400g, ale ve frontě o něco větších jich je už přes 10. Takže plodí velmi brzo a navíc hodně. Narozdíl od loňského Gordost sibirii, který dal sice velmi brzo, skoro 800g plody, ale bylo jich málo, i rostlina... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2022 I, 4.7.2022  Mě letos překvapila odrůda Malachytova škatulka, která už 28.6. dala super chutné a sladké rajče s téměř 600g. V porovnání s velmi ranym Start S F1, který při stejném datu výsevu 18.2. dal první plod 23.6. |
 |
Cibule v kvetu dotaz, 30.6.2022 Shakespeare ze sazecky mi loni vydržela až do dnešního jara úplně bez problémů. V březnu jenom začala klíčit, ale to je myslím normální u skoro rok staré cibule.
Letos je Shakespeare u mě na Vysočině už na sklizeň, všechny krčky se zlomily už před... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2022, 30.6.2022 Tak já dnes poprvé zkoušel okurky bez zavařování. Lák jenom ocet sul cukr voda. Nechat chvíli provarit a za plného varu nalít do skleniče s okurkama a kořením a hned zavřít a otočit dnem vzhůru. Jak to dopadne se bohužel dozvím až na podzim... Žena... celý příspěvek > |
 |
Zkroucene listy rajcat, 19.6.2022 Po loňské zkušenosti s herbicidem obsaženým v kupovaném substrátu z Uni Hobby a částečně ještě v letošní sezóně, mohu z detailů Vašich rostlin potvrdit, že se jedná o účinek selektivního herbicidu.
Určitě bych to ničím nestříkal ani neodstraňoval... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámý brouk, 17.6.2022 Puchýřník lékařský?
|
 |
První preventivní postřik proti PB, 31.5.2022 Ještě jednou díky za cenné informace. |
 |
První preventivní postřik proti PB, 31.5.2022 Díky moc za reakci. Asi se tedy příště vykašlu na předpěstování. Loni jsem právě dávdal na začátku dubna a ve stínu jsem musel lámat v 10cm hloubce zmrzlou půdu, takže z toho nepřekvapivě nic moc nebylo.
V jaké teplotě nakličujete? Já mám na... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo stále nasává vzduch, 30.5.2022 Nevím, jak často je čerpadlo využíváno, ale možná stojí za zvážení pořídit nové čerpadlo na 230V s průtokovým spínačem (Např. EASY E-DEEP 1000) a udělat nový rozvod z PE potrubí. Čerpadlo se samo spustí při otevření kohoutu, kdyby došla ve studni... celý příspěvek > |
 |
První preventivní postřik proti PB, 30.5.2022  Mohu se p. Waltera zeptat, kdy šly vaše brambory do země a v jakém byli stavu naklíčenosti/předpěstovanosti, že už kvetou?
Já v 550 mnm letos dokonce předpěstoval v 10cm kontejnerech, abych měl co nejranější sklizeň (odrůda Sunshine) - do země... celý příspěvek > |
 |