|
Škůdce v košťálovinách, 3.6.2024 Díky za odkaz, pěkné počteníčko.. :) |
 |
Co to je?, 3.6.2024 No právě že náš okrasný česnek má listy jako pažitka... |
 |
|
 |
Co to je?, 1.6.2024 Okrasný česnek? |
 |
Škůdce v košťálovinách, 31.5.2024  Mám vyžrané jak krčky, tak řapíky listů. Těžko ale říct, jeslti je to dřepčík anebo květilka. Tyto exempláře jsem našel i ve skleníku. Lepší foto než tyto bohužel nemám.
Jaký postřik doporučujete na květilky? |
 |
Škůdce v košťálovinách, 31.5.2024 Zdravím. Letos mám poprvé úplně stejný problém. U jednoho chřadnoucího gigantu jsem dokonce našel larvami rozežraný celý krček. V řapíku listů jsem je také našel, tam ale předpokládám neudělají takovou neplechu jako v krčku, čímž rostlina skončí... celý příspěvek > |
 |
Problém s trávníkem, 13.5.2024 Před pár lety jsem měl stejný problém. Přestal jsem zalévat, Jílek jako suchu málo odolná tráva vymizel a zbyly pouze suchu odolnější a jemnější trávy jako kostřavy a lipnice luční. |
 |
Stoletá mrazová pohroma 23.4. 2024, 1.5.2024 Ja si myslim (doufam), ze obroste ze zaloznich pupenu a pristi rok bude ok... |
 |
Rajčata 2024, 22.4.2024 Děkuji mnohokrát za reakci. Intumescenci znám z paprik, kde mám většinou pouze několik odrůd "poškozených" - nikdy jsem si jiného projevu naž malých výrůstků na spodku listů nevšiml, tj. žádné zpomalené růstu oproti nepoškozeným rostlinám.
Zde u... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 17.4.2024  Pouze na jedné údrůdě - Delikano se mi už od malých sazeníc objevují takovéto skvrny. Vzrůst je cca poloviční oproti zbytku a přemýšlím, jestli je vůbec vysazovat abych onemocněním nenakazil zbytek osazenstva.
Jakoby už samotná semena byla... celý příspěvek > |
 |
Rastové svetlá pre sadeničky, vzdialenosť, PPFD, DLI, 4.2.2024 Moje osobní zkušenost je taková, že malé sazenice paprik jsou poměrně dost citlivé na silnější světlo. Letos se mi taky začaly kroutit listy, když jsem měl obyč led žárovku 6000K 10W cca 15cm vysoko. Dal jsem ji teď 30cm a už si nestěžují. Přitom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Borůvky chřadnou, 14.8.2023 Mám informaci z letošního jara, že Rašelina Soběslav už ukončila těžbu a pouze míchá směsi z importovaných rašelin. |
 |
Rajčata nedozrávají, 23.6.2023 V to samozřejmě doufám :) Jenom loni jsem měl první Startku 10.6. a teď to nevypadá ani na 10.7. |
 |
Rajčata nedozrávají, 23.6.2023  Mám letos problém u všech odrůd rajčat s tím, že ačkoliv jsou rostliny velmi silné, jsou obsypané plody (4 vijany plodů v různé velikosti) a přesto ty nejstarší nechtějí vůbec dozrávat.
Jediné co jsem letos změnil je, že ve skleníku jsem na jaře... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 5.5.2023  Tak já např. sázím rajčata ve skleníku i venku vodorovně. Mimo jiné z důvodu, že je pěstuji v 1l kartonech od mléka (úzkých a vysokých - pro úsporu místa). Zároveň vysévám kolem 22.2., takže není problém sazenice položit do mělkého výkopu a pak... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 14.2.2023 Tak cena poštovného z eshopu z Litvy je 10EUR, což je za 10 semínek řekl bych celkem dost. |
 |