|
Jak na jarní střih, 5.4.2019  Ahoj Marek, moze vyrast letorast aj z pucika kde boli kvety?
hned po foteni som kvety po jednom ostrihal, pockam. z foto to nevidno, ale napr 3 horny pucik je rastovy, tiez by som chcel mat korunku trosku vyssie.
..aspon vieme ze aj na... celý příspěvek > |  | Rozkvétání broskvoní, 5.4.2019  je toto ruzovity kvet? mal by patrit amsdenovej |  |
|  | Napadení meruňky - klejotok, 5.4.2019  2 poskodenia glejotokom na kmienku, jedna sa o jesennu vysadbu, Leskora na ZR, ma cenu cistit a zachranovat alebo radsej zrezat (rasi aj pod poskodenym miestom), strata roku nevadi |  | Jak na jarní střih, 4.4.2019  nojabrskaja vysadena na jesen, zastrihnuta na spiciak, namiesto kostrovych konarikov ma kvety, aky dalsi postup navrhujete? vdaka, tom |  | Broskvoně - každoroční ztráty, 27.3.2019 peter, mne zatial nepodrastaju ani myrobalanove podnoze, ale tak 2-3 rocne stromceky, uvidim co bude dalej, zatial taketo skusenosti s podrastanim nemam.
marek, vzhladom na nase teple a suche polohy, coraz castejsie extremy v pocasi, bude... celý příspěvek > |  | Broskvoně - každoroční ztráty, 26.3.2019 marek, mal som radost a redhaven na rubire a montclari (ktora na com uz neviem), obe isli von z dovodu silnej chlorozy. robit usudok z 2 stromcekov si netrufam.
peter, na adesote mam bystricku slivku z plantexu, vysadena na jesen, "vraj-info z... celý příspěvek > |  | Rozkvétání 2019, 25.3.2019  v nedelu rano pri nitre.
mandle nad zahradkou a moje marhulky, springblush samy kvet, madarska kvetov skromnejsie a bergeron-na nom plody nebudu, stale "formujem-zdviham" korunku. tom |  | Lucasova, 22.3.2019 ale ved desert este legenda nie je (aj ked raz mozno bude) :) |  | Moniliový úžeh a hniloba peckovin 2018, 20.3.2019 mame to otocene, u mna vcera prolectus, po odkvitnuti dam signum :)
pripomienka o posunutej vegetacii..takze tento rok to vyzera byt este o 2 tyzdne rychlejsie ako minuly? |  | Kompost (zapáchající) a sousedé, 19.3.2019 ci kompost smrdi alebo nie zalezi od starostlivosti a pouziteho materialu. kompost uz neprehadzujem, davam tam vsetok organicky odpad (trava, listie, podrvene konariky, slepacince, hobliny, kuchynsky odpad) a zapach tam je celkom silny. pravidelne... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 18.3.2019 Marek, co das ako prvy postrek? Tom |  | Moniliový úžeh peckovin 2019, 15.3.2019 ako postrekujete koskoviny? pred a po odkvete, to mi je jasne. ale cas kvitnutiar je rozdielny dost, staci 1.postrek ked zacne kvitnut prva "peckovina" a druhy ked dokvitne posledna? alebo postrekovat viac krat vzdy len konkretny strom? |  | Mandloň - opylení broskví, 14.3.2019 niekde som cital, ze mandlu by mala opelit aj broskyna, ale ze potom boli jadra horke aj u sladkych mandli. tuto info berte prosim s rezervou, mne sa to tiez nepozdava :) |  | Broskvoně - každoroční ztráty, 12.3.2019 st.julien mi rastie rovnako silno ako broskynovy semenac, cca 15-30cm prirastky, mandla raz tolko, 50cm v pohode, gf ma takmer metrove prirastky. na mandli mam 2 broskyne, na gf677 tiez len dve, navyse len par rokov, tak vypovedna hodnota je nizka |  | Asimina Triloba, 12.3.2019 prvu zimu som ju radsej obliekol, ale dnes ju odbalim. to provizorne zatienenie proti letnemu slnku, mam ho nechat aj druhy rok? |  |
 |
|