|
Úroda meruněk 2019, 17.6.2019  spring blush, mnamka
prve plody tento rok 10.6., v 2018 boli o dva tyzdne skor / uz koncom maja
Tomas, Nitra |  | Moruše, 14.6.2019  Morusa z Plantexu, tiez vyborna |  |
|  | Moruše, 14.6.2019  Morusa z ovocnej skolky Duracka, vyborna |  | Jablcka pre bezzubych, 10.6.2019 v rodine je poziadavka zasadit taku jablon, ake konkretne odrody s maksou/jemnejsou duzinou odporucate? nemusi to byt "rezistent", praveze skor by som preferoval niektoru zo starych odrod, ale podmienka to nieje. vysadbovu jamu som pripravil cez... celý příspěvek > |  | Jablcka pre bezzubych, 8.6.2019 Ahojte a poradte prosim, poprosim hlavne starsich :-)..mna napada len Lipno. Tomas |  | Moruše, 28.5.2019 u mna sa krmia mladymi plodmi jablone, moruse nasadene maju, ale este nedozrievaju ani zdaleka..mohli by, tesime sa na ne velmi |  | Obaleč švestkový 2019, 27.5.2019 lepinox nepoznam, ekologickejsi pripravok?
ja som pouzil na slivky a broskyne bulldock, v popise je hlavne na jablone - obalovac, piliarka, vosky, ma kontaktny a pozerovy ucinok tak by ucinkovat mohol, aspon dufam |  | Kolko vydrzi slivka?, 27.5.2019 tak ako popri ceste to beriem, tam sa o ne nik nestara, ale mat takuto slivku v zahrade sa len tak nevidi, heh. a to nehovorim o nejakej zanedbanej zahrade nejakeho lajka, ale o skusenom zahradkarovi s trosku viac extenzivnejsim pristupom (80 rocny... celý příspěvek > |  | Kolko vydrzi slivka?, 27.5.2019  ahojte,
len pre zaujimavost, starsia slivka u kamarata, funguje takto uz par rokov..neveril som tomu co vidim |  | Žloutnutí listů nektarinky, kde je problém?, 23.5.2019 LAD? pridat vapnik aj ked zltnu listy? hnoj, kompost, mulc ok, s liadkom si to premyslite. Tom |  |
|  | Přehuštění koruny, 22.5.2019 ja by som ich tento rok nechal, stromcek bude mat viac listov, viac sily a zosilnie aj korenovy system. na jar nepotrebne odstranis.
odstranil by som len uplne neperspektivne vyhonky - na kmienku, kolmo hore rastuce atd..
|  | Majovky 2019, 22.5.2019 tento rok mi u rivanu prasklo 75% plodov, ale je na zaciatku roviny hned pod svahom, takze vody ma teraz fakt vela.
regina skoncila vykopana a uvolnila miesto berlepschovej renete
regina je neporovnatelne lepsia ceresna ako rivan a aj napriek... celý příspěvek > |  | Majovky 2019, 21.5.2019 u mna je uz po Rivane, zacal praskat, tak som dal sietku dole a vtaciky sa krmia :)
minuly rok boli prve plody 7.5, tento rok cca o tyzden neskor. lokalita Nitra, juhozapadny svah, celodenne oslenenie.
burlat a karesova (obe na mahalebke)... celý příspěvek > |  | Co s odnožemi u jahod, 20.5.2019 jariel, "bezúdržbové pěstování" mozes k tomu prosim napisat viac? tom |  | Majovky 2019, 20.5.2019  mne rivany z viac ako polovice popraskali..tento rok uz koncia. burlat a karesova este nerodia, tak cakam na kordiu a techlovan |  |
 |
|