|
Asimina Triloba, 16.5.2018 kvetinac bol prekoreneny velmi, fakt velmi. korene obtocene uplne.
pri inej rastline by som obtocene korene rozstrihal, ale asimina je vraj velmi citliva na poskodenie korenov, tak som ich nechal bez zasahu. a vlastne som len vybral korenovy bal... celý příspěvek > |
 |
Skore ceresne unikajuce vrtivke, 16.5.2018  zmylil som si adelku a aranku, sorry |
 |
|
 |
Asimina Triloba, 16.5.2018  tak uz je asimina aj u mna :) |
 |
Zhnedle plody tresni, 16.5.2018 pricinu neviem, mozno slabsie opelenie alebo si tak strom sam reguluje urodu. podla mna to nie je choroba ani skodca. poznam to, nie je to ojedinely jav, je to uplne bezne. |
 |
Fíkovník Brown Turkey, 16.5.2018  ahojte,
figovnik netrpi skodcami? naozaj? nevravim ze nejak masivne, ale vosky je mozne najst aj na figovniku v nitre :D |
 |
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 14.5.2018 je vhodne siran amonny zapravit do pody este aj teraz? aky mas nazor na mulc vs chloroza? moze to mat vplyv? |
 |
Asimina Triloba, 11.5.2018 asimina objednana. potreboval by som par rad ohladom pripravy vysadbovej jamy a vyberu stanovista na zahrade. nejake odporucenia? je vhodne pridat raselinu? stanoviste radsej co najmenej veterne? ako znasa slnko?
pani Janka, pan Hlavaty, podla... celý příspěvek > |
 |
Skore ceresne unikajuce vrtivke, 10.5.2018 porovnat rivan a adelku nebudem moct, ale este mam nerodiaci burlat a karesovu (obe vysadene na jesen). tak o par rokov uvidim ktora z nich nakoniec zostane. burlat a karesova by mali byt kvalitnejsie, ale o nieco neskor dozrievajuce.
zatial ma... celý příspěvek > |
 |
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 10.5.2018  podla mojich kratkych zahradkarskych skusenosti je proti chloroze najlepsie bojovat vyberom spravneho podpnika.
na fotke vidno rozdiel medzi podpnikom broskynomandla gf677 a broskyna..
|
 |
Skore ceresne unikajuce vrtivke, 10.5.2018  Rivan dozrieva, velkost a chut oproti neskorsim chrupkam sa porovnat neda, ale ta skorost! Momentalne hviezda zahrady, prve ovocie spolu so zemolezmi. O lepsie ale neskor zrejuce ceresne neni zaujem, ked su na stole jahody a ceresne, vyber je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvitnú jablone, 3.5.2018 spolu s rubinolou a rubinom (obe urcene tu na fore) patri chutovo tento moj ex-heliodor medzi top 3 jablone co mam. navyse strom nieje uplne v poriadku..dlho uz asi nevydrzi, takze ma velmi zaujima co je zac
|
 |
Kvitnú jablone, 3.5.2018  fotky si neodkladam, tento rok vyfotim znovu.
pripajam moju minulorocnu fotku z vlakna heliodor kde su skladovane jablcka s pehovitostou,
viac fotiek som uverejnil vo vlakne "identifikacia 10 odrod jabloni v zdedenej zahradke" kde ste boli... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 2.5.2018  viete mi poradit co je to na stopke plodu?
|
 |
Kvitnú jablone, 2.5.2018  pan Hlavaty, nesadil som ju, ale tato jablon ma minimalne 20 rokov, viem ze som ho jedol na jar 2004.
obvod kmena 50cm, bodkovane letorasty (pisal tusim pan Bosticka), mastna supka plodov pri skladovani a bola aj pehovitost plodov...
ked nie... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 2.5.2018  Ahojte,
Jonathan (1,2), budovat novy terminal z tohto jedneho vyhonku?
Tipala (3,4), podpnik myrobalan, podla listov viete rozlisit co puci? je to z miesta stepenia a nerad by som par rokov pestoval plany myros :) |
 |