|
Řez ovocných stromů, 8.1.2019 ano, predcasny obrast, terminologiu sa tiez len ucim :)
plati to aj u kostkovin?
dakujem pan Vyslouzil |  | Řez ovocných stromů, 8.1.2019 dakujem pan Hlavaty, bol to spiciak kupeny cez eshop, vysadba jesen 2017, zastrihol som ho s tym, ze na dalsi rok zapestujem korunku vyssie. Bocny obrast odstranim pri jarnom reze - nechcel som ho dat prec v lete nech stromcek neoslabujem, iba som... celý příspěvek > |  |
|  | Řez ovocných stromů, 7.1.2019  pan Hlavaty, williamsova na planke, terminal pred letom akoby prestal rast a z neho vyrasili 4 konare a strednik - pokracovanie terminalu. konariky vyrastaju zo susednych pupenov, mozem z nich zapestovat kostrove konare? kostrove konare z letorastov... celý příspěvek > |  | Vyrastky na konaroch, 3.1.2019 dakujem za komentare, nafotim lepsie fotky,
btw..dufam v puklice lebo odrezat vyhonky s carovejnikom..zo stromu bude stlp |  | Hodnocení švestkové sezony 2018, 3.1.2019 ahojte,
starsie slivky - lepotica a najbolja (obe "asi") krasne velke plody, chut standardna cize +/- nijaka.
druha uroda hanity (cca 40 plodov, 3roky, st, julien), chvalim velmi, hlavne prve plody boli vyborne, tie neskorsie uz doplatili na... celý příspěvek > |  | Sklizeň jádrovin 2018, 27.12.2018 Uplny suhlas, jablcka (rubinola) som daval do 17stupnovej pivnice.
Dlhodobe uskladnenie si v mojich podmienkach vyzaduje odrody dlhodobo skladovatelne a zberane co najneskor.
Bez doplnkovej zavlahy bude potrebne silnejsich podpnikov a... celý příspěvek > |  | Vyrastky na konaroch, 27.12.2018  Ahojte,
choroba/skodca alebo je to ok? Viete poradit co to je?
Ostatne slivky to nemaju len tato "asi lepotica" a suseda "asi najbolja"
Dakujem, Tom |  | Sklizeň jádrovin 2018, 26.12.2018 ahoj Danik,
"U Jonagoldu, který sklízím běžně na 3x i vícekrát je rozdíl markantní mezi první sklizní, která byla o měsíc dříve ve sklepě při +15 st. oproti poslední sklizni. Trochu dominuje tužší slupka.
Podobně u Topazů sklízených zpravidla... celý příspěvek > |  | Zimné hrušky, 26.12.2018  sviatky, volno, citanie a som velmi prekvapeny na akej urovni su stare knizky..kam sa hrabe nova literaruta??
k teme, zimne hrusky - vid obr |  | Jabloň Lucy, 18.12.2018 cerstvo odtrhnuta a ocistena od snehu je fakt pochutka :)
..odpoved je samozrejme spravna, je to Rubinola |  |
|  | Jabloň Lucy, 17.12.2018  pan Hlavaty, hadajte odrodu (napoveda: Vasa oblubenkyna z CR) |  | Tophit, 17.12.2018 u mna prezil tophit len jednu urodu, topend plus dve :)
obe odrody (tophit aj topend plus) maju krasne velke plody, ale chutovo nic moc.. |  | Hrušeň Bohemica, 28.11.2018  Ahojte,
na terminaly som nasiel takuto ranu, vychovnym rezom na jar skratit podtym alebo sa to v pohode zahoji?
Dakujem |  | Sezona výsadby ovocný stromků začala, 26.11.2018 z Litencic som kupoval postou, neviem ako su stromky uskladnene, ale vypestky pekne.
mam z litencic Dezert na m26 (nahrada za slivku topend) a neplanovane aj Rubinolu na m26 (jednu "zdedenu" uz mam). a kedze miesto uz neni, dal som ju do jahod z... celý příspěvek > |  | Které jablko považujete nyní (v listopadu) za nejchutnější?, 15.11.2018 u mna je momentalne najlepsia rubinola. moje par rocne skusenosti s nou su ze rubinolu je u nas skoda obrat do pivnice, konzumuje sa priamo zo stromu, sice plody praskaju a sem-tam kusok chyba (hmyz, vtactvo) ale prezreta je chutovo vyborna |  |
 |
|