|
Třezalka rozložitá, 4.4.2008 Třezalka je polokeř, tzn. že při tužší zimě převážná nadzemní část zmrzne, ale obrazí zas od kořenových krčků. Akorád, třezalky kupované v OBI a jiných hobbymarketech, jsou často malé, ne pořádně zapěstované, vyhnané hnojivy a vypěstované ve... celý příspěvek > |
 |
Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008 Ne, nemusí to být pravda, ale také může, tůje uschnou a pak je to škoda. To je jako s autem, když ho nebudete zamykat. Nemusí vám ho ukrást roky, ale taky můžou a pak to zamrzí.
Předčasné to rozhodně není. Zalévání behem zimy, pokud je sucho je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy začít zalévat tůje?, 26.2.2008 Stálezelené dřeviny zalévejte celou zimu, vždy, když rozmrzne půda a je sucho. jinak hrzí, že vám uschnou. |
 |
Jasmínovník?, 26.2.2008 Jasminum officinale? Přes léto ven, dobře zalévat, hnojit a měl by vykvést. |
 |
Dřišťál - kdy a jak množit?, 8.12.2007 Záleží na tom, jaký chcete množit.
Ale všechny myslím půjdou spolehlivě semenem i letními řízky. |
 |
Ochrana proti mrazu, 4.12.2007 Nejsem odborník přes vinou Révu, ale jestli jste je obalil plastikovou balící folií, tak by jste ji z nich měl zase sundat, rozhodně jim nepomůže, spíše je přidusí né-li zadusí. Nikdy jsem neviděl z jara namrzlé víno, ale to možná bude tím, že jsem z... celý příspěvek > |
 |
Dichondra - přezimování, 30.11.2007 20°celsia je pro přezimování docela hodně, tak v tom případě ji více zalévejte, protože bude íce vysychat zemina a rostlina bude ve větší teplotě více vypařovat. Kvítka jsou nevýrazná zeleno-žlutá nemá cenu na ně čekat, rostlina se pěstuje zejména... celý příspěvek > |
 |
Dichondra - přezimování, 29.11.2007 Na krátko ji sestřihněte (Tak aby se dala dobře skladovat) a přezimujte ji ver skleníku nebo ve světlé bezmrazé místnosti (chodbě) při asi 5-15°c nesmí uplně zaschnout, vždy když lehce oschne zemina v květináči tak ji zalejte. |
 |
Neznámý keř z Kréty, 15.11.2007 Ten kdo tu psal že by to mohl být oleandr mě přivedl na myšlenku zkusit to najít podle čeledi, zadal jsem do googlu čeleď a už to bylo :) Ted už ji jen sehnat. |
 |
Neznámý keř z Kréty, 14.11.2007 Tak už jsem ho našelhttp://toptropicals.com/catalog/uid/THEVETIA_NEREIFOLIA.htmNevíte někdo kde by se dal sehnat nebo nemáte ho někdo doma? |
 |
|
 |
Neznámý keř z Kréty, 13.11.2007  Oleandr to není, ten nemá jak jsem psal listy široké 0.5cmNevoní po fialkách a nemá žluté trubkovité květy.Plody jsou zprvu zelené dužnaté vevnitř s bílím semenem trojůhelníkovitého tvaru, později plody černají.Keř je vysoký asi 3 metry. Není to nic... celý příspěvek > |
 |
Neznámý keř z Kréty, 10.11.2007  V létě jsem si přivezl z Kréty spousty rostlin, mezi jinými cibuli Urgentea maritima, semena Kaparovníku (nemáte někdo zkušenosti s jejich klíčením?) a řízky zajímavého keře , měl ouzké čárkovité listy 0.5cm, asi 8cm dlouhé trubkovité žluté... celý příspěvek > |
 |
oresak odpuzuje blesky?, 7.11.2007 Měli jsme ořešák u baráku a blesk jednou ohodil do sloupu vedle baráku, kterej byl nižší jak dům i jak ořešák. A po drátu se to svezlo do baráku a vypálilo elektriku a telefon. Takže blesku je asi někdy jedno kam udeří (co je vyšší) a ani ten... celý příspěvek > |
 |
neznamy tvor /zatial pre mna/, 26.9.2007 Vpadá to na larvu vážky:http://www.naturfoto.cz/fotografie/krasensky/vazka-larva-1111.jpg |
 |
slepici trus, 8.9.2007 V poměru 1:1 s vodou ho dejte do nějakého sudu kde zkvasíA pak zalévejte tak, že zředíte jeden díl zkvašeniny na 10 dílů vody. |
 |