Příspěvky uživatele - vyslouzil

Rez po výsadbe jablon 50 CM špičak, 8.3.2020
Půl metru vysoký stromek by se neměl sázet ani prodávat.
Roubování, 6.3.2020
Tady nediskutuje nikdo, kdo se roubováním živí. Naše cíle jsou jiné. Profesionálové potřebují za co nejmenší čas získat co nejvíc výpěstků. To je nám amatérům úplně jedno. Mně jde o to, aby mě to bavilo a aby se to ujmulo.     Co se... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoně 2020, 4.3.2020
Taky nejsem šťastný, že musím postříkat celé koruny a pak jich většinu postříkaných odřezat. Na druhé straně razantně řezat před vegetací bych nerad. Nechci přijít o pohled na rozkvetlé broskvoně ani připravit včely o snůšku v době, kdy jí mnoho... celý příspěvek >
Roubování, 4.3.2020
To ostatně platí i o ulamováku, který je sice ostrý, ale v řezu je vedený pouze miniaturními fazetami. Této větě nerozumím. O jaké miniaturní fazety jde? Do ulamováku vkládám jedenolitou čepel (neulamovací). Ale když jsem použil čepel... celý příspěvek >
Výběr stromků ke vchodu, 4.3.2020
Co aronie? Na jaře chocholíky bílých květů, v létě černé plody, na podzim červené listí...
Zakopání plastových nádrží na vodu, 3.3.2020
Drahé samozřejmě jsou, ale podzemní nádrž vám vydrží věčnost. Srovnáte-li náklady na vykopání jámy, utužení dna, odvoz zeminy a rekultivaci, tvoří cena nádrže menší položku.
Řez ovocných stromů, 3.3.2020
To, co píše pan Ondřej o nevhodnosti zmlazovacího řezu za květu je zajímavé, rád se nechám poučit. V ovocnařině panuje řada dogmat, která se tradují a nikdo neví proč.  Je pravda, že řezat do stromu za květu pocitově není moc příjemné, nehledě... celý příspěvek >
Řez ovocných stromů, 2.3.2020
Nevím, jestli hluboký řez v době květu stromům peckovin ubližuje, názory jsou kontroverzní a sám strom nám to neřekne. Nicméně získal jsem následující zkušenost. Jediný termíhn, kdy se mi daří přeroubovat vzrostlé peckoviny roubováním za kůru, je asi... celý příspěvek >
Roubování, 2.3.2020
Kvalitní roub na vitální podnož lze u jádrovin naroubovat jídelním nožem a ujme se. Přesto to není ideální postup.
Přesazení odkopku nebo třešně z pecky, 2.3.2020
Přesně to, co popisujete. Odolnost proti mrazu ve dřevě, ke klejotoku, rovný růst, bohatší kořenový systém. Není tajemstvím, že plané ovocné stromy jsou obecně vitálnější.  
Roubování, 1.3.2020
Nelíbí se mi to video. Nůž dělá nejčisčí řez podélým tahem čepele, nikoli jejím tlakem, třebas kývavým. Platí to i o řezu roubu, který se při troše cviku provádí jedním řezem, ne šmidláním.
Přesazení odkopku nebo třešně z pecky, 1.3.2020
Naštěpovat semenáček třešně je možné, ale váhal bych s tím. Kvalita semenáčku jako podnože se patrně nevyrovná ptáčnici.
Přesazení odkopku nebo třešně z pecky, 1.3.2020
Určitě nebude. Odkopek bude plodit ptáčnice, semenáč přinese plody nepředvídatelné kvality.
Kadeřavost broskvoně 2020, 28.2.2020
Neumím posoudit vlastní zkušenost, jsou roky, kdy je tlak kadeřavosti minimální i bez postřiků, někdy je naopak silná, byť jsem myslel, že jsem se trefil přesně. Viděl bych to tak: jestli jsou vidět malé lístečky jen na koncích letorostů, pak by... celý příspěvek >
Řez ovocných stromů, 28.2.2020
Zavalující se rána na obrázku p. 14.174 vypadá dobře a časem se asi zacelí úplně. Souhlasím s názorem, že silné větve, pokud to není nutné, je lepší neřezat. Stejně tak ale někdy nastane situace, kdy se tomu nevyhneme. Taky bych řekl, že řezy na... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika