Příspěvky uživatele - Ivan Hlavatý

Citrónové zimní, 11.7.2019
Laco430k: Zaujímavý príspevok, určite sa aj medzi tzv. "starými" odrodami nájdu také ktoré majú vynikajúcu skladovateľnosť (´shelf-life´). Možno ešte niekto pridá svoju skúsenosť s nejakou ďalšou odrodou, ktorá sa už dnes bežne... celý příspěvek >
Jonathan, 10.7.2019
O starých odrodách jabloní sa tu v poslednej dobe veľmi nepíše. Jednou z nich je starý dobrý JONATHAN, klasika v pravom slova zmysle. Odroda, nad ktorou už aj niektoré pomológie 'zlomili palicu' - viď foto 1. Jeho nedostatky (predovšetkým vyššia... celý příspěvek >
Královna latnatých hortenzií, 8.7.2019
V hortenziách sa veľmi nevyznám, takže ani neviem čo znamená 'latnatá'. Pridám ale fotky našej bielokvetej hortenzie ANNABELLE (či je 'latnatá' alebo iná, fakt netuším, možno mi to niekto ozrejmí 😃). Prvá fotka je z 25.6., ostatné z dneška -... celý příspěvek >
Braeburn, 8.7.2019
BRAEBURN - túto staršiu novozélandskú odrodu jablone pestujem od r.2014. V mojich podmienkach je pestovanie bezproblémové, pri bežnej (skôr skromnej) fungicídnej ochrane je bez akýchkoľvek prejavov chrastavitosti či múčnatky. Dôležité je pravidelné... celý příspěvek >
Nepěkné patvary plodů broskve, 7.7.2019
Nejedná sa o hubové ochorenie ani o nedostatok živín. Deformácia je dôsledkom poškodenia plodov chrobákom nosánikom (česky zobonoska), ku ktorému došlo ešte pred pár týždňami. Ochrana pred týmto škondom je problematická. IH
Prosím odporúčte jablone do novej záhrady, 6.7.2019
V Holovousích prebehla koncom mája 2019 degustácia neskorých zimných odrôd jabĺk (viď foto). Nechcem to nejako komentovať, nech si každý spraví názor sám. Len stručne: pozoruhodné je, že vyhral konkurenčný střížovický Sirius. Skratka ULO znamená... celý příspěvek >
Merunka Congat - šarka?, 6.7.2019
Tiež si myslím, že to šarka nie je. K tej údajnej rezistencii len toľko: 'Reči sa hovoria a chlieb sa je'. IH
Jadroviny 2019, 5.7.2019
Pôvodne som plánoval postrek na nedeľu (pozajtra), ale podľa predpovede by malo vtedy pršať (kiež by to tak bolo). Takže dám postrek asi už zajtra. IH
Jadroviny 2019, 5.7.2019
Zatiaľ to vyzerá u nás na dobrý rok - chrastavitosť ani múčnatka sa zatiaľ neobjavili, piliarky sme zvládli a ak ešte eliminujeme obaľovače, tak by to mohla byť opäť dobrá úroda. Násada plodov na väčšine stromov si vyžiadala prebierku, na fotkách... celý příspěvek >
Choroby? Nebo jen počasí?, 5.7.2019 Obsahuje fotku
Možno to niekoho zaujme: Na fotkách sú prípravky určené na ochranu uhoriek a rajčiakov pred hubovými chorobami, s názvom "Zdravá uhorka" (foto 1,2) a "Zdravý rajčiak" (foto 3,4). Obsahujú po 4 sáčky fungicídnych prípravkov, s dávkovaním na 3, resp.... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 5.7.2019
Kuky: Uvažujem nad tým, že by som niektoré stromy nechal neošetrené (myslím tým insekticídom proti 2.gen. obaľovača). Ako kontrolu čo sa stane, ak sa strom neošetrí, a porovnať to s ošetrenými stromami. Samozrejme, je tam viacero ťažko... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 5.7.2019
Kuky: Nemyslím si, že by si ÚKSÚP termíny signalizácie \"vycucával z prsta\". Tiež by som nedával rovnítko medzi najsevernejšie oblasti Slovenska a Hradec Králové. Postrek larvicídom plánujem na pozajtra - teda tiež trochu skôr ako odporúča ÚKSÚP.... celý příspěvek >
Letní řez, 4.7.2019
MarekTT: Správne, skracovanie výhonkov pri letnom reze nie je vhodné. Každé pravidlo ale môže mať svoju výnimku. Ja som teraz pri letnom reze Jonathanu (aj) skracoval. Pri zimnom reze som totiž stromček čiastočne zmladil a ako reakciu na to Jonathan... celý příspěvek >
Řez letorostů na podnoži, 4.7.2019
Pravdepodobne máte tú marhuľu na podpníku myrobalán, ten zvykne vyrážať výmladky. Odpoveď: odstrániť ich čo najskôr (najvhodnejšie bolo ihneď, ešte za zelena). Teraz keď sú už zdrevnatelé, tak odrezať nahladko (neponechávať pahýľček). Ak by sa... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 4.7.2019
TomNR: Pekný stromček. A dobrý výber odrody 😉! IH
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika