|
Odrůda Admiral, 25.7.2019 ADMIRAL u mňa - na fotkách je súčasný stav. Listy aj plody sú čisté, bez známok chrastavitosti, bez múčnatky. Dnes som pozorne prezrel takmer všetky plody, s 'nádejou' že nájdem aspoň pár škvŕn pehovitosti - ale nič, ani jedna. Zatiaľ som dal (tak... celý příspěvek > |
 |
Úroda meruněk 2019, 24.7.2019 TomNR: Dal som si poradiť od pána Jiřího 1968, ktorý má s kôstkovinami bohaté skúsenosti a jeho odporúčaniu dôverujem. Ale už predtým som registroval pochvalné referencie na Bergarouge. V mojej "adoptívnej záhrade" mám k dispozícii Maďarskú,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Určenie odrody, 24.7.2019 JG: Iba tip - bez záruky: renklóda 'Ulena'. IH
|
 |
Úroda meruněk 2019, 22.7.2019 Marek-TT: Postihnutie šárkou bol len jeden dôvod výrubu, ten hlavný bol fakt, že 1,5 metráka marhúľ z jedného stromu každý rok jednoducho nedokážeme zužitkovať. Je otrava to oberať, je otrava zháňať niekoho kto si to zoberie. Bergarouge by som chcel... celý příspěvek > |
 |
Choroba švestky, 22.7.2019 Borek1: Krásna fotka! Je to hubové ochorenie - dierkovitosť listov kôstkovín (klasterosporióza, anglicky 'shot-hole disease', keďže listy vyzerajú akoby prestrelené brokovnicou). Agensom je huba Stigmina carpophila. Ochrana spočíva v aplikácii... celý příspěvek > |
 |
Úroda meruněk 2019, 22.7.2019  Veľkopavlovickú na semenáči som zasadil v r.2008, za ten čas narástla do úctyhodnej výšky 6-7 metrov, každoročne bohato zaplodila, marhule výbornej kvality. Po 11-tich rokoch sme sa teraz rozlúčili (foto 1), bude mi za ňou smutno, zvykli sme si na... celý příspěvek > |
 |
Desert, 21.7.2019  DESERT - vydarená česká odroda, chuťovo jedna z najkvalitnejších jesenných. Skladovateľnosť je veľmi krátka, ale prednosti Desertu sú v inom. Predovšetkým v spomínanej vynikajúcej chuti, ale aj vo veľmi dobrom zdravotnom stave. Oranžová farba zrelých... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 21.7.2019 ... a ešte pár "rezistentov". IH |
 |
Jadroviny 2019, 20.7.2019 Aby sme nereferovali len o tzv. "rezistentoch" - na fotkách je aktuálny stav niektorých tzv. "nerezistentov". Jablká sú zdravé a dúfam že to tak zostane až do zberu. Ich pestovanie v mojich podmienkach je pri bežnej fungicídnej ochrane bezproblémové.... celý příspěvek > |
 |
Poškozená kůra a dřevo na mladé jabloni, 19.7.2019  V našej zemepisnej šírke škodia 2 druhy drevotoča - Drevotoč obyčajný (foto 1,2) a o niečo menej častý Drevotoč hruškový (foto 3,4). Oba druhy sa výrazne líšia výzorom (larvy aj dospelce), ale škody páchajú podobné. Sú to polyfágne škodce, takže... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poškozená kůra a dřevo na mladé jabloni, 19.7.2019 Tá 3.fotka svedčí pre to, že to spôsobila larva drevotoča (drvopleňa). Stromček je vážne poškodený, pravdepodobne fatálne. IH |
 |
Harlyne, Hargrand, Harogem, 18.7.2019 HARGRAND sa tento rok celkom pekne vyfarbil (foto). Vizuálne obstojí, porovnávať ho ale kvalitatívne s Veľkopavlovickou alebo Maďarskou jednoducho nie je možné. IH |
 |
Odrůda Admiral, 18.7.2019 Admiral je novšia česká odroda jablone, ktorej najväčšou prednosťou je polygénovo podmienená rezistencia voči Venturii inaequalis. Jeho ďalšou prednosťou je výborná chuť a mimoriadne dlhá skladovateľnosť pri plnom zachovaní konzumnej kvality. Admiral... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 17.7.2019 Pre tých, ktorých táto česká polygénovo rezistentná odroda zaujíma - fotky môjho Admiralu. IH |
 |
Odrůda Admiral, 17.7.2019 Stromček by som zasadil trochu hlbšie, ale to je len vec názoru. Pehovitosť nevidím - tak nech to tak vydrží, kalcium mu ale doprajte. Nádejám sa, že prvoúrodu Admiralu objektívne zhodnotíte a prispejete tak k vytvoreniu čo najreálnejšieho obrazu o... celý příspěvek > |
 |