Příspěvky uživatele - Ivan Hlavatý

Odrůda Admiral, 25.7.2019
ADMIRAL u mňa - na fotkách je súčasný stav. Listy aj plody sú čisté, bez známok chrastavitosti, bez múčnatky. Dnes som pozorne prezrel takmer všetky plody, s 'nádejou' že nájdem aspoň pár škvŕn pehovitosti - ale nič, ani jedna. Zatiaľ som dal (tak... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2019, 24.7.2019
TomNR: Dal som si poradiť od pána Jiřího 1968, ktorý má s kôstkovinami bohaté skúsenosti a jeho odporúčaniu dôverujem. Ale už predtým som registroval pochvalné referencie na Bergarouge. V mojej "adoptívnej záhrade" mám k dispozícii Maďarskú,... celý příspěvek >
Určenie odrody, 24.7.2019
JG: Iba tip - bez záruky: renklóda 'Ulena'. IH
Úroda meruněk 2019, 22.7.2019
Marek-TT: Postihnutie šárkou bol len jeden dôvod výrubu, ten hlavný bol fakt, že 1,5 metráka marhúľ z jedného stromu každý rok jednoducho nedokážeme zužitkovať. Je otrava to oberať, je otrava zháňať niekoho kto si to zoberie. Bergarouge by som chcel... celý příspěvek >
Choroba švestky, 22.7.2019
Borek1: Krásna fotka! Je to hubové ochorenie - dierkovitosť listov kôstkovín (klasterosporióza, anglicky 'shot-hole disease', keďže listy vyzerajú akoby prestrelené brokovnicou). Agensom je huba Stigmina carpophila. Ochrana spočíva v aplikácii... celý příspěvek >
Úroda meruněk 2019, 22.7.2019 Obsahuje fotku
Veľkopavlovickú na semenáči som zasadil v r.2008, za ten čas narástla do úctyhodnej výšky 6-7 metrov, každoročne bohato zaplodila, marhule výbornej kvality. Po 11-tich rokoch sme sa teraz rozlúčili (foto 1), bude mi za ňou smutno, zvykli sme si na... celý příspěvek >
Desert, 21.7.2019 Obsahuje fotku
DESERT - vydarená česká odroda, chuťovo jedna z najkvalitnejších jesenných. Skladovateľnosť je veľmi krátka, ale prednosti Desertu sú v inom. Predovšetkým v spomínanej vynikajúcej chuti, ale aj vo veľmi dobrom zdravotnom stave. Oranžová farba zrelých... celý příspěvek >
Jadroviny 2019, 21.7.2019
... a ešte pár "rezistentov". IH
Jadroviny 2019, 20.7.2019
Aby sme nereferovali len o tzv. "rezistentoch" - na fotkách je aktuálny stav niektorých tzv. "nerezistentov". Jablká sú zdravé a dúfam že to tak zostane až do zberu. Ich pestovanie v mojich podmienkach je pri bežnej fungicídnej ochrane bezproblémové.... celý příspěvek >
Poškozená kůra a dřevo na mladé jabloni, 19.7.2019 Obsahuje fotku
V našej zemepisnej šírke škodia 2 druhy drevotoča - Drevotoč obyčajný (foto 1,2) a o niečo menej častý Drevotoč hruškový (foto 3,4). Oba druhy sa výrazne líšia výzorom (larvy aj dospelce), ale škody páchajú podobné. Sú to polyfágne škodce, takže... celý příspěvek >
Poškozená kůra a dřevo na mladé jabloni, 19.7.2019
Tá 3.fotka svedčí pre to, že to spôsobila larva drevotoča (drvopleňa). Stromček je vážne poškodený, pravdepodobne fatálne.   IH
Harlyne, Hargrand, Harogem, 18.7.2019
HARGRAND sa tento rok celkom pekne vyfarbil (foto). Vizuálne obstojí, porovnávať ho ale kvalitatívne s Veľkopavlovickou alebo Maďarskou jednoducho nie je možné. IH
Odrůda Admiral, 18.7.2019
Admiral je novšia česká odroda jablone, ktorej najväčšou prednosťou je polygénovo podmienená rezistencia voči Venturii inaequalis. Jeho ďalšou prednosťou je výborná chuť a mimoriadne dlhá skladovateľnosť pri plnom zachovaní konzumnej kvality. Admiral... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 17.7.2019
Pre tých, ktorých táto česká polygénovo rezistentná odroda zaujíma - fotky môjho Admiralu. IH
Odrůda Admiral, 17.7.2019
Stromček by som zasadil trochu hlbšie, ale to je len vec názoru. Pehovitosť nevidím - tak nech to tak vydrží, kalcium mu ale doprajte. Nádejám sa, že prvoúrodu Admiralu objektívne zhodnotíte a prispejete tak k vytvoreniu čo najreálnejšieho obrazu o... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika