Příspěvky uživatele - hugovotr

Maďarská, 25.10.2022
Záleží na hodně okolnostech a je to každý rok jinak - lokalita, půda, péče, průběh počasí, přeplození v loňském roce... U mě je to u VP a Maďarské na semenáči 5 - 100kg na strom:) Na mirobalánu mám dvě mladé VP, tam čekám menší úrody.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 29.4.2022 Obsahuje fotku
Ne eagri vidím, že Signum i Bellis se může prodávat i příští rok. Není to spíše tak, že výrobce musí periodicky žádat o prodloužení? Konec platnosti příští rok tam má i Champion, Karate, Mospilan...
Meruňka s velkou korunou, 11.2.2022
Odstraňování mumifikovaných plodů u velkých meruněk je obtížná a časově náročná práce. I když se to nezdá, jeden strom ze žebře s 3metrovou tyčí mi trvá tak čtvrt hodiny. Některé plody jsou tak přischlé, že jdou odstranit jen s větví. Je snad... celý příspěvek >
Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 2.1.2022
Aliette jsem aplikoval taky, po odpadu listí dal Kuprikol. Během této teplé epizody by to chtělo aplikaci mědi zopakovat. Uvidíme po zimě, kolik toho zase budu řezat pryč...
Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 2.1.2022
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit. Není to jen problém broskvoní, mám to i na mandloních a jabloních. Přenos nejspíš nůžkami.
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 5.11.2021
Hardyho maslovku, 2xAdmirál a Opál na M7, 2xFuji a Mantet na MM106, Debrecínská muškátova, Bystrická, Orangered.
Švestky 2021, 15.10.2021
Kyjovsko. Do půlky září to vypadalo dobře, pak jakoby švestky přestaly dozrávat a nabírat cukr.
Švestky 2021, 15.10.2021
Obral jsem Hagantu, letos dost padala a kvalita byla horší jak jindy. Na Čačanské rodné jsem nechal pár plodů vyzrát co nejvíce na zkoušku. Chuť je ale nahořklá, bez cukru, nepoživatelná. Podobně Durancie. Tak snad bude příští švestková sezóna... celý příspěvek >
Rubinstep, 12.10.2021
Diskuze už je hodně fousatá, tak předpokládám, že pěstitelů této odrůdy se najde víc než před lety. Můžete ji prosím zhodnotit?
Slivoň Anna Späth, 2.10.2021
Možná máte pravdu, typická švestka to není. Letos prvních pár plodů, letos je to nejchutnější slivoň v našem Sadě. Jsem příjemně překvapen.
Slivoň Haganta, 30.9.2021
No monilií moc netrpí, pokud se podaří ochrana proti obaleči 😉
Slivoň Haganta, 29.9.2021
Po prvotním nadšení jsem předloni nasadil další dva stromy Haganty, abych měl co přidat do sudu s duranciemi, které zrají nebo by měly zrát v podobnou dobu. Možná jsem se ale unáhlil. Každopádně rostou ze všech slivoní u mě nejlépe, monilií moc... celý příspěvek >
Slivoň Haganta, 29.9.2021
U nás už dost padá, ale chuťově zatím není dobrá. Ještě to chce tak týden sluníčka.
Jablon - akú 1,5 m od plota, 28.9.2021
A v jakém sponu máte ty vřetena na MM106 ve vzdálenosti 1.2m od plotu? Myslím, že není rozumné nezkušenému pěstiteli radit, ať si do stísněných prostor sadí jabloně na takto vzrůstné podnoži. Zkušený pěstitel jako vy si poradí, ale nezkušený bude... celý příspěvek >
Jablon - akú 1,5 m od plota, 28.9.2021
Na MM106 to určitě neukočíruje, vlastní zkušenost. A ovocná stěna taky není dobrý nápad. Podle kvality půdy a možnosti závlahy M9 nebo M26 a nechat větší spon, aby se daly stromky obcházet a udržovat ze všech stran, sekat tráva apod.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika