|
Přechlorovaný bazén, pH v pořádku, 30.7.2020 Už je to skoro týden a měření stále ukazuje vysoký obsah chlóru. Přitom již týden nebylo do bazénu nic přidáno. Pouze se nonstop filtruje. Dnes jsem koupil radši jiný tester, ale pořád to samé. PH v pohodě, celková alkalita taky perfektní. Celkový... celý příspěvek > |  | Přechlorovaný bazén, pH v pořádku, 29.7.2020  Tak voda v bazénu bez plováku s tabletami a bez přidání jakékoliv chemie 6-tý den čistá, ale při měření chlóru to ukazuje stále moc. Je divné, že je to pořád stejné, když pořád paří slunce a filtrace běží v kuse už skoro 3 dny v kuse. Já to risknu a... celý příspěvek > |  |
|  | Přechlorovaný bazén, pH v pořádku, 28.7.2020 Filtruji už více jak 25 hodin v kuse od včerejška, dnes vedro, což by mělo taky chlor vycucnout s nic. Teď jsem to opět měřil a pořád stejný. Pořád vzorek po vhození tablety DPD1 zčervená jak srdce amorovo. |  | Přechlorovaný bazén, pH v pořádku, 27.7.2020 Zdravím.Nechci zakládat nové téma, když toto je podobné. Jde mi o to, že konečně po více jak týdnu se mi podařilo vyčistit bazén tak, aby voda byla čistá a průzračná. Nyní je perfektní, bohužel když měřím chlór, tak už mi to asi 4 den ukazuje hodně... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 9.8.2017 PH jde naposledy měřil cca pred deseti dny, když jsem tam naposledy dával ten chloršok, a to bylo tuším 7.2
Co se týče vysávání, tak opět jsem naposledy vysával tak pred 14 dny, jelikož jsem nic neviděl, myslím tim, zda vydává a neni vzhůru nohama,... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 7.8.2017 Zdravím. Tak jsem poprvé dal 50g modré skalice a nechal filtraci jet cca 15 hodin, ale řekl bych, že viditelná změna žádná. Tak jsem druhý den zkusil dát opět cca 50 g (možná trošku méně) a nastavil filtraci na 12 hodin a odjeli jsme pryč. Když jsme... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 3.8.2017 Díky.
Filtraci mám cca 3 metry od bazénu, ano mam ty bílé vroubkované hadice 32mm. Solární panel jeden cca 3 metry mám, ale ten jsem z okruhu odpojil, protože to na jednom místě teklo. Filtraci mam tu Hayward, nebo tak nějak 4-5 m3/h. Písek bych měl... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 2.8.2017 Zdravím.
Koupil jsem si tedy dnes 500g modré skalice za 78 Kč, kolik g ji mam dát do bazénu cca 23-25 m3? S obsahem si nejsem přesně jistý, bazén jsem nekupoval já. Děkuji za radu |  | Modrá skalice ano či ne?, 2.8.2017 Zdravím. Já někdy koncem dubna odzimoval bazén, změřil PH, dal chloršok dle návodu, druhý den dle návodu dal do plováku tablety 5v1 a naprogramoval filtraci na cca 4 hodiny denně. Voda krásně průzračná a čistá. Jenže jak jsem psal, koncem června po... celý příspěvek > |  | Modrá skalice ano či ne?, 31.7.2017 Děkuju. Hodně jsem toho tady právě pročítal, ale je to tak 50/50 názory na tu skalici, tak mam trošku obavy. Před dvěma lety jsem to už jednou měl zelené, ale zelenalo to postupně až to bylo brčálově zelený, ale dal jsem chloršok a bylo to v pohodě.... celý příspěvek > |  |
|  | Modrá skalice ano či ne?, 31.7.2017 Zdravím. Asi jsem klikl špatně, tak se omlouvám. Chtěl bych poprosit o radu, protože jsem už bezradný. Do začátku července jsem měl vodu v bazénu krásně čistou až křišťálovou a pak během cca dvou nocí se voda 🏊 zkazila. Byla jakoby... celý příspěvek > |  | Stříhání rok starých švestek, 14.3.2017 Omlouvám se. Foto je aktuální, ale název nikoliv. Nechtěl jsem zakládat nove téma, tak jsem to připojil k tomuto. Kupoval jsem ji tuším jako roční a zasadil cca podzim 2014. |  | Stříhání rok starých švestek, 2.3.2017 Zdravím. Bylo ny možné mi aspoň trošku dle obrázku poradit, jak tu švestku střihnout, aby to neublížilo a zároveň ten strom aspoň trošku dobře vypadal a ne jako někde v džungli. 🙂 A omlouvám se za bordel na pozadí. Díky
Viz.foto |  | Poloautomaticky vysavač, 1.6.2016 Zdravím
Taky mám ten Zander, ale pořád s ním bojuju. Chvili v pohodě sám vysává, ale objíždí pořád tu samou trasu a někdy se stane, že se dostane na záda a je po vysávání. Takže ho většinou musím tyčí posouvat k některým usazeninám a jakoby to... celý příspěvek > |  | Stříhání rok starých švestek, 21.4.2016  Zdravím a díky
Já měl jen obavy, zda jsem něco neudělal špatně z kraje tohoto roku, když jsem zkracoval o trošku terminál a rozhodoval jsem se, které větve odstraním úplně, aby to bylo jak jsem četl (terminá a 4 větve), jenže jsem měl dilema,... celý příspěvek > |  |
 |
|