|
Rez x jalovec, 3.10.2011 Vážený přílušní zelené rasy - zahrádkářské
Na jaře jalovec teče slizem nelidským a mám ho přes dům. Pár teček na listech... takovou bradavici na podźim jsem měl před půl stoletím a to v tatkově patě..pardon. Opravdu sousedy nezměním, Baycor my... celý příspěvek > |
 |
Rez x jalovec, 3.10.2011 Vážení kolegové hrabající se v Matičce zemi.
Vyhlašuji boj jalovcům----pryč se rzí hruš...
Co děláte pánové odrůdáři... chci rezistentní hrušku... miluju solanky, jenom se vypijí čerstvé i vypijí v tekutém stavu... ale ten strom chudá., Ty... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zalamování květenství česneku?, 11.7.2008 Tak dnes šel česnek ven, semeníky směřovali do nebe. Hlásí deště a to by shnil. Je velký jako v loni, ale kupodivu ani jeden shnilý... a to bylo dost vlhko. Příští rok budu zalamovat a těším se na česnek jako melouny. |
 |
Zalamování květenství česneku?, 10.7.2008 Děkuji za radu, takže budu trhat a trhat. |
 |
Zalamování květenství česneku?, 10.7.2008 Přiznám se, nedělám to. Podle "policajta - stojáčka" když se postaví tak vím, že česnek musí ven. Česnek pěstuji třetím rokem a pokaždé ho mám jako pěst. Ale jestli budou větší bez semeníků, tak pryč s nimi. Tak mám je dát pryč, ikdyž ted... celý příspěvek > |
 |
Zalamování květenství česneku?, 10.7.2008 Nepamatuji se, že by moji prarodiče zalamovali květenství česneku. Dočetl jsem se však, že je dobré je dát pryč jakmile se objeví, z důvodu větších hlavic? Máte někdo zkušenosti? Díky |
 |
Stříhání, 7.7.2008 Co vím, tak višeň by se neměla žádným způsobem stříha, kromě prosvětlování a odstraňování suchých větví. Zatím to dodržuji a mám višeň velice v dobré kondici a každý rok výborné plody. |
 |
Rez na hrušni, 5.7.2008 Bohužel sousedům neporučím. Takže jiná možnost? Hrušky mám moc rád, ale ne ty ze supermarketů... ze Země Nevímkoho a za cenu... no však víte. Kdy a čím se pokusit stříkat. Nebo není šance? |
 |
Rez na hrušni, 5.7.2008  Prosím o radu jak na nemoc mladé hruštičky. Stará to má taky. Slyšel jsem radu, nebo někde četl, že pomůže jakýsi postřik. Pěkný den. |
 |
Lze teď řezat staré třešně?, 17.3.2008 Souhlasím, zabijete dvě mouchy jednou ranou, vemte ty nejvyšší kam nedosáhnete a kde sklizeň zaručeně zajišťují kosové. |
 |
|
 |
staré venkovské okrasné dřeviny - poradíte?, 13.3.2008 zlatice, šeřík, jasmín... poradí někdo další starší dřevinu, která nesměla chybět na žádné zahrádce za našich babiček a dědečků,
ZNAČKA: nenáročná, voňavá a možná (většinou) i užitečná
děkuji |
 |
pálené vápno na trávník?, 16.2.2008 Jestli mohu přidat svoji zkušenost:
Koupil jsem starší dost zanedbanou zahradu. Staré stromy, nepořáde ve tvaru nekonečného množství hromádek po zahradě, staré větve pozemi a co k tomu samozřejmě patřilo...byl všudypřítomný mech.
Začal jsem s ním... celý příspěvek > |
 |
Zmijovec - hurá kvete, 16.2.2008  Musím se s Vámi podělit o radost z květu zmijovce, který mám třetím rokem a nyní o velikosti hlízy patnácti centimetrů mi vykvetl. Zatím nesmrdí, ale už ted vím, že je to nádhera.
Poradí někdo co po odkvětu??? Psalo se tady, že určitě... celý příspěvek > |
 |
Praskliny na kmenech, 11.2.2008 praskliny na kmenech stromů jsou nejspíše opravdu od kolísání jarních teplot, kdy se na jaře (letošní únor) ohřeje kmen na sluníčku přes den a v noci namrzne. údajně je dobrá rada natřít kmen na bílo, nebo zastínit kmen ze slunečný strany...vše jsem... celý příspěvek > |
 |
Canna - indická, 31.1.2008 zkusím jich pár dát již zakořenit a urychlit do zeminy a po zmrzlých zasadím volně, snad nebudou už metrový...dám je raději do chladnějšího tak na 14 stupňů...děkuji |
 |