|
Semenáček meruňky, 5.8.2015 Týden v lednici s nimi nic neudělá. Kdysi jsem to doma zkoušel, pecky jsem měl doma v pokojové teplotě, v zimě jsem je smíchal s vlhkým pískem a zavřel do zavařovačky. Skladoval jsem je pár týdnů v lednici v přihrádce na zeleninu a pak jsem je vysel... celý příspěvek > |
 |
Cukernatost ovoce, 4.8.2015 Cukr je u ovoce produktem fotosyntézy a ta probíhá v zelných částech rostlin. Takže poměr mezi násadou ovoce a listovou plochou je jedna věc. Přetížené stromy mají měně cukru v plodech. Při extrémních teplotách fotosyntéza probíhá pomaleji. Zálivka a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hokkaido - uhnívání plodů, 19.7.2015 Taky se mi to stalo, přestal jsem přihnojovat a víc zalívám a už jsou tam normální plody. |
 |
Merunka Radka, 18.7.2015 Pokud máte na mysli Melitopolski, tak ta určitě meruňku opylovat nebude. Není to totiž kříženec s meruňkou, kterou u nás pěstujeme, ale s její asijskou černou příbuznou. |
 |
Merunka Radka, 18.7.2015 Odrůda je z Valtic, sšlechtitel Radek Peňáz Seva Flora. |
 |
Goldrich meruňka, 18.7.2015 Jakou vlastností u Vás ta odrůda vítězí? |
 |
Nektarinka Stark Red Gold alebo Shraz, 17.7.2015 Favorita Morettini 3 existuje, o nejake 1 nevim, možná si to někdo plete s Fertilia Morettini. Stark Red Gold je pozdní nektarinka a spíš by měla být v teplejších podmínkách aby dozrála. Shraz je pro nás neznámá. Pokud trváte na nektarince, tak... celý příspěvek > |
 |
Plumcot Melitopolski, 12.7.2015 Pak napište jak chutnal |
 |
Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 10.7.2015 Jaké jsou z ní kompoty? Je pevná, nebo rozbředne? |
 |
Strupovitost broskvoní, 30.6.2015 Petře, co zakroutit krkem mšicím biologickou ochranou? Například nějakým přípravkem z Biocontu? Letos držím mšice na uzdě přípravkem na bázi pomerančového oleje. |
 |
|
 |
Springtime, 24.6.2015 V podobné velikosti a stavu mám teď Cresthaven... jsem zvědav jestli to dozraje kdy má |
 |
Rubista, 23.6.2015 Bohužel plno odrůd težko seženete v podobě roubového materiálu. Zahraniční odrůdy jsou často licenčně chráněné a dokonce i jabloně ze Střížovic množí pouze Fytos a rouby neseženete. |
 |
Rubista, 22.6.2015 Tak se mi zdá, že množství záměn je podle tohoto fóra tak velké, že si kladu otázku, jak je to možné? Vnímám to jako podvod na nás jako zákazníky. Bohužel to nikdo neřeší, stejně jako kvalitu stromků obecně. Poprvé v životě jsem si na jaře objednal... celý příspěvek > |
 |
Tsunami, Auroru nebo Radku? Co rodí nejdříve?, 18.6.2015 Slavkov není žádná Sibiř, takže bych se neohlížel a prostě jednu koupil. Vysadil jsem na jaře v Brně Tsunami, teda doufám že to bude Tsunami, protože nevěřím obecně všem firmám které zasílají stromky a podle toho, jakou kvalitu mi poslali jim věřím... celý příspěvek > |
 |
Mango-Nektarinka, 16.6.2015 Obávám se, že je to jen reklamní záležitost. Nedokážu si představit kříženímtak odlišných botanických druhů. Byl by to asi prasopes. |
 |