Příspěvky uživatele - Jiří 1968

Kolko vydrzi slivka?, 27.5.2019
Normální stav, kolem silnic a v přestárlých sadech je takových a mnohem starších slivek mraky.Dokonce jednou za 3-5 let zarodí.Postupně je zprávci komunikací likvidují a nahrazují novými, jenže ty se bez lidské pomoci neobejdou, nedožijí se ani pěti... celý příspěvek >
Černé tečky na ještě zelených plodech, 25.5.2019
Tady (valašské pobeskydí) se pilatka nedokáže přízpůsobit klimatickým změnám.V době jejího "letu" jsou už všechny slivoně odkvetlé.Pár napadených plodů je na domácích trnkách které kvetou jako poslední.Postřik proti pilatkám řeším podle monitoringu... celý příspěvek >
Špendlíky, 25.5.2019
Špendlíků tady mám 6 druhů, samozřejmě jsou všechny napadené virem PPV a korovými nekrózami (žlutý, valašský,moravský, katalonský,slovenské belice a modrý špendlík.Ani jeden se nevyrovná místním starým odrůdám, domácím,durancijím, vlaškám... celý příspěvek >
Borovice černá?, 24.5.2019
Na obrázku je s pravděpodobností 99,9% opravdu některý z kultivarů borovice černé (Pinus Nigra).Borovice lesní (Pinis Sylvestris) má internodia tenší i jehlice jsou kratší, tenší a světlejší, svíce (nové přírustky) jsou naopak tmavší.
Namrznutí meruňky?, 24.5.2019
Ano, listy jsou ošlehlé mrazem, meruňka se po tomhle stresu vzpamatuje.Můžete jí pomoci aplikaci mikroprvků na list např. Harmonie mikroprvky, Fytovit (obsahuje růstové stimulátory),Algahumin a jiné.
Žloutnutí listů nektarinky, kde je problém?, 23.5.2019
Nektarinka je ve fázi "klinické smrti",špatná agrotechnika, absence hnojení, kalcióza -zřejmě i nevhodná podnož a konkutenční traviny jí taky moc nepřidají.Broskvoně a nektarinky jsou nejnáročnějším ovocnným druhem na vyvážené hnojení.
Broskvoň zasazena 7.4. - schnou listy, černé, 21.5.2019 Obsahuje fotku
Koukněte se na kmínek pořádně, ty boule jsou téměř pod každou větvičku.Stromek určitě v minulém roce stříhán nebyl a i kdyby hojivý kalus by se se netvořil pod úžlabními pupeny.Čípky už teď jsu zčernalé a pomalu nekrotizují, stejně tak i listy a to... celý příspěvek >
Broskvoň zasazena 7.4. - schnou listy, černé, 20.5.2019 Obsahuje fotku
Ano čípek je ta část za posledním pupenem (výhonkem).Rány se dají zatřít latexovou barvou, na peckoviny je výborný tmel Tervanol(nevýhodou je balení min. 0,5 kg) nebo Cu pasta (obsahuje měď-ránu desinfikuje a zavalí).Osobně bych takový stromek... celý příspěvek >
Broskvoň zasazena 7.4. - schnou listy, černé, 20.5.2019
Příčin bude zřejmě víc.Špatný výběr stromku, boule - prasklá kůra na kmínků (tzv.léze) značí mapadení houbovými nebo bakteriálními chorobami.Černé konce listů značí uhnívající kořeny buď přelitím nebo bakteriózy.Řez byl proveden totálně amaterským... celý příspěvek >
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 19.5.2019
Souhlas, jen zdrojům které uvádějí Toptaste jako rezistenta k viru PPV bych nevěřil ani slovo.
Je slivka Toptaste samoopelivá?, 19.5.2019 Obsahuje fotku
Toptaste je jen částečně samosprašná, tudíž pro významnější úrodu potřebuje opylovače (Stanley, Z.R, Čač.Lepotica, Anna Spëth atd.)
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 19.5.2019
Máte pravdu, neměl jsem "oči na šťopkách".
Poškozený kmen, 16.5.2019 Obsahuje fotku
Ještě foto.
Poškozený kmen, 16.5.2019
Možná jsem se špatně vyjádřil, nikde jsem nepsal, že stromek uschne hned druhý den ani to.že jehličnany mají či nemají tracheje.Pouze jsem se ofotil životní pochody v životaschopné rostlině (meristémy). Nechci se přít, ale nevěřím, že by se... celý příspěvek >
Choroba listu nebo škůdce na švestce, 16.5.2019
Hálčivec švestkový, jen kosmetická vada, téměř neškodný.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika