|
Italská řetězová pila AMA NBG 45,18, 5.10.2014 Přikládám video, které snad hovoří za vše! Světe, div se, ale tyto levné "pily " jsou mezi uživateli dost rozšířené!
|
 |
Italská řetězová pila AMA NBG 45,18, 5.10.2014 Pan 140.103 má pravdu. Skutečně tyto "značky " se určitě vyrábí pod jednou střechou v Číně, jen se jim dají jiné samolepky, barvy, řezací soupravy a karburátory. Dle toho se odvíjí cena. To nepoznáte, že design těchto značek je naprosto stejný?... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Šunka bez rychlosolí, 4.10.2014 Upřímně, "šunka" ze šunkovaru mi spíše připomíná domácí šunkový salám, ve kterém vím, co je. Soudě podle druhé vyrobené šunky. Maso jsem nakrájel na menší kostky a část jsem jich rozdrtil tyčovým mixerem. Šunku si představuji trochu jinak. Je to zase... celý příspěvek > |
 |
Postrikovac Progarden, 3.10.2014 Dobrý večer,
pan Vysloužil Váš postřikovač popsal, tak, jak to opravdu je. Prodloužení se k takovému levnému postřikovači ani nevyplatí vyrobit, protože byste za něj dal možná poloviční cenu celého postřikovače.
Kdyby jste trochu zabrouzdal... celý příspěvek > |
 |
Šunka bez rychlosolí, 29.9.2014 Děkuji za cenné rady. Viděl jsem na You tube videa na výrobu šunky v šunkovaru. Už si nevzpomínám na název pořadu na ČT1, kde maso prohnětávali sotva chvíli a hned ho naložili do šunkovaru.
S tím odblaňováním máte pravdu. Než jsem naloženou směs... celý příspěvek > |
 |
Šunka bez rychlosolí, 27.9.2014  Dobrý večer,
pořídili jsme si šunkovar Tescoma a zkusil jsem základní recept na šunku s česnekem bez rychlosoli o hmotnosti masa cca 0,8 kg. Směs jsem prohnětával zhruba více jak dvacet minut a nechal uležet tři dny v lednici.
Tedy, domácí je... celý příspěvek > |
 |
Zemiaky - brambory - 2014?, 25.9.2014  Dobrý večer,
dnes jsme byli na sběru posledních řádků brambor v jednom VOD na jihu Čech po 3 Kč/kg. Jednalo se o dosběr pro naší potřebu cca 1,5 metráku. Velké brambory byly většinou nahnilé, ale malé, menší a střední byly zdravé. Lidé... celý příspěvek > |
 |
Doporučte sekačku dle požadavků, 14.9.2014  Zajímavé je na Dtestu, že z většiny vyhrává Mountfield před značkovými a kvalitnějšímy výrobky.
Co se týče výběru sekačky bez pojezdu, nebojím se po téměř sezoně a častého sekání doporučit základní model sekačky Viking MB248 za cenu 7590,-.... celý příspěvek > |
 |
Jak zbavit lipnice roční?, 10.9.2014 Přípravek Bofix je určený na hubení dvouděložných plevelů v trávníku. Ať už se jedná o lipnici, nebo ježatku, na tyto trávy jsou určené graminicidy: Fusilade Forte, Pantera, Agill, Targa Super.
Trávník postříkejte v období dubna. Letos Vám... celý příspěvek > |
 |
Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 9.9.2014 Minulý týden se na sousedním revíru stal úraz při samovýrobě-těžbě dřeva motorovou pilou. Jednalo se o dva živnostníky, kteří na revíru pracují jako parta traktorista a těžař. Dřevorubec- kluk do 25 let, praxe dva roky v lese. Kácel souši,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Protipořezové kalhoty, 9.9.2014 Roky jsem používal lacláče Profesional. V těžbě dřeva, hlavně při odvětvování vydrželi chvíli. Druhým rokem používám lacláče Stihl Economy pouze v prořezávkách a jsou jako nové. Přední kapsy musela švadlena zašít, ale jinak jsem s nimi... celý příspěvek > |
 |
Drtička větví, 9.9.2014  Dobrý večer,
Standa Vám poradil s výběrem drtiče správně. Válcovému drtiči bych se pro vaše účely asi vyhnul. Ten je vhodný na silnější větvičky. Produktem válcového štěpkovače jsou cca 3 cm kousky větviček, které se dají použít jako palivo do... celý příspěvek > |
 |
Myši žerou myši?, 7.9.2014 Ona kočka také není žádná výhra. Bohužel. Máme kočky čtyři (2+2) a myši chytá pouze starý kocour. Slečny a mladík mají jiné starosti a radosti . Ve skladu s obilím máme rozmístěné drátěné pastičky a jedové staničky s Kumatoxem. Minulý... celý příspěvek > |
 |
Je na obrazku lipa, kridlatka ci neco jineho?, 5.9.2014 Pařízek také nevidím, ale roky praxe mi říkají, že tam někde je. |
 |
Je na obrazku lipa, kridlatka ci neco jineho?, 5.9.2014 Ano, jedná se o pařízek lípy srdčité, z kterého obráží nové výmladky. Dřevina se dá určit dle pupenů. Lípa po uříznutí obráží z pařezu. Říká se tomu pařezová výmladnost. |
 |