|
Jak ostříhat tuto broskvoň?, 20.4.2021 Díky Lído. Nicméně... toto pravidlo znám a zpočátku jsem se tímto pravidlem konkrétně u tohoto stromku i řídil. Po nějaké době ale stromek vypadal opravdu jako převislá vrba (především, když byl obsypán ovocem). Tudíž tuto "cestu" jsem vyzkoušel,... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat tuto broskvoň?, 18.4.2021  Dobrý večer,
prosím o radu, jak ostříhat tento stromek. Mám jeden z modře označených výhonů odstranit? Dále netuším, zda mám zkrátit větvičky jednotlivě tak, jak jsem naznačil růžovou barvou nebo zda to rozvětvení mám zkrátit jako celek... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za strom resp odrůdu?, 23.9.2020  obr.4 |
 |
Co je to za strom resp odrůdu?, 23.9.2020  obr.3 |
 |
Co je to za strom resp odrůdu?, 23.9.2020  obr.2 |
 |
Co je to za strom resp odrůdu?, 23.9.2020  Dobré odpoledne,
má někdo tušení co to je? Vypadá to jako planá jabloň, ale dužnina je uvnitř tmavě červená.
Chuťově je to dobré :-)
Díky
Miroslav
|
 |
A je po meruňkách, 1.4.2020 Blanensko 290m.n.m. Dnes ráno na severní straně domu -9°. Mrazy z minulého týdne květy přežily, ty dnešní už ne...
Na jižní straně před domem mám velkopavlovickou a leskoru. Příští rok jsem rozhodnut postavit kolem stromů konstrukci z lešení (haki... celý příspěvek > |
 |
Co je to za houbu?, 25.8.2019  Dobrý den,
Pomůže mi prosím někdo s identifikací těchto hub. Hledal jsem v atlase ale marně.
za postřehy děkuji
Miroslav |
 |
Co je to za brouka?, 5.6.2019  Zdravím, netuší někdo, co je to za hmyz? Nikdy jsem nic podobného neviděl.
Za postřehy děkuji |
 |
Co je to za ptáka?, 11.11.2015  Dobrý večer,
dokáže někdo identifikovat tohoto ptáka? Možná se ale nevyskytuje přímo v ČR. Foto pochází z pohoří Zelengora (Bosna a Hercegovina).
předem díky
Miroslavik
|
 |
|
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 21.9.2014  pánové, díky za reakci
momentálně máme v mrazáku nevyužité místo, takže tam mošt patrně skončí
co říkáte na tohle řešení?
sterilovat by se dalo např. v hrnci, ze kterého by se poté mošt přelil do tohoto sudu.
|
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 21.9.2014 je možné nechat zmrazit čerstvý mošt bez jakékoli úpravy? v čistých PET lahvích...
mražení je podle mého názoru v naší zeměpisné šířce nejlepší způsob uchování vitaminů a všech zdraví prospěšných látek |
 |