|
Asimina Triloba, 28.4.2019  Mne konecne poriadne zakvitla tak sa snad dockam aj nejakeho plodu :-), minuly rok jeden malinky bol, ale opadol :-( |
 |
Cerv v kmeni topazu, 10.4.2019 Ja som nasiel nieco podobne na 5 rocnej jabloni, cca 60cm nad zemou, takze zrezanie neprichadzalo do uvahy, by mi zostal len pahyl :-(. tak som poriadne do diery zasmatral drotikom, snad som ho zasiahol, uvidime, sledujem stromcek, mozno ma tiez caka... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dá sa dvojročný semenáč štepiť/očkovať?, 5.4.2019 Chapem to dobre? Si minulorocne semenaciky zakratil na 20cm, aby si podporil rast? Prosim ta ako to je, ak sa mi podarilo navrublovat minuly rok tenucky vrublik na podpnik mm106 a narastol za rok 50cm, treba ho zakratit alebo cakat a nechat ho rastat... celý příspěvek > |
 |
Střih mladé slivoně Stanley, 4.4.2019 som len amater :-), ale nebude nejako moc precnievat ten terminal nad kostrovymi konarmi, ked ich skratime na 3-4 ocka? ja by som ho nechal asi trsoku kratsi |
 |
Rozkvétání 2019, 24.3.2019  U nas marhule uz v plnom prude, a zacinaju pomalinky uz aj broskyne |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 14.3.2019 Tým Prolectusom kedy nasledne striekate, teda po akej dobe od Kuprikolu? V akom stadiu su vtedy broskyne? Vdaka Peter |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 27.2.2019 Ja som tiez striekal 40g kuprikolu podla návodu na obale, a sa mi marilo ze minule roky to bolo viac, tak som zvedavy aky bude výsledok. |
 |
Meruňka z pecky, 16.1.2019 No tak ja som bol vtom (niekde som zachytil), ze podpnik St. Julien nie je vhodny do sucha, tam je skorej vhodny myrobalan. |
 |
Rajčata 2019, 6.12.2018 Pre Katkos: Ambrosia gold, Ambrosia orange UBX, Black strawberry mam priamo z ebay od J&L Garden, som nevedel ze je problem s tymi ruzovymi - nechal by som si semianka, boli skvele, som zvedavy na tieto. Mal som z nich len dve semienka... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019, 5.12.2018 Fuuuha, tak to je uz teda zbierka :-) tiez vacsinou sadim cherry,
Ja som mal minuly rok ambrosia rose ubx, a boli najlepsie, najviac chutili, tak som hned tento rok objednal ambrosiu orange ubx a ambrosiu red (to rose uz nemali). tomato... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 19.10.2018 Aj ja som z Caklovom nadmieru spokojny :-)
Dobra komunikacia a super stav stromcekov, korenova sustava bohata (vyska takisto 2m, nic nestracovali).
Peto |
 |
Mohu zasadit Stanley do špatné půdy?, 14.10.2018 Ja si skorej myslim ze skor ako od názvu odrody záleží na akom podpniku ju mate zastepenu. |
 |
Padání ořechů i s rubinou, 7.10.2018 Nemusi to byt len antraknóza, u nas uz sa vyskytuje vrtivka orechová (Rhagoletis completa) a ta sposobuje cernanie supky a orechy padaju cele cierne a su znehodnotene - plesnive.
|
 |
Sissy, 15.9.2018 niet nad dobreho priatela :-) Obdivujem ake rozne druhy dokazete zohnat, o mnohych ani v tunajsich zahradnictvach nechyruju a maju len tradicny sortiment. |
 |
Doporučte odrůdu ořešáku, 7.9.2018 no s tym moc nesuhlasim ze vacsina je dobra, moja skusenost je skorej opacna, hlavne ako ich chcete ususit ked su take cele cierne a supka nejde dole :-( a ked som luskal suche cierne tak skoro kazdy bol zly.. |
 |