|
Křen, 27.12.2020 S tym uplne nesuhlasim :-)
Ja ho mam na zapadnom slnecnom svahu, pieskova poda, v lete je tam teda dost sucho, kazdy rok vykopavam a rozdavam a je ho stale dost.
Peto |
 |
Ako naštepiť na starý vinič nové štepy, prosím o radu, 7.12.2020 Som si presiel presne tym co vravite, mi bolo luto o jeden rok zrezat. Mal som vinic dvojak tak som jeden strihol, ze tam naockujem a na druhom vyhone budem mat urodu, som si myslel :-) Ale tak to nefungovalo, vsetku energiu dal do toho jedneho... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ako naštepiť na starý vinič nové štepy, prosím o radu, 5.12.2020 Vsetko je v starsich vlaknach. Ja som to robil podla nich. Vrublovacie klieste su zbytocne. Na jar ked sa striha vinic som zrezal kmen na asi na cca 0,8cm. a potom ked zacala reva slzit tak som ockoval. Vzdy som trosku rypol do toho kmena a ked slzil... celý příspěvek > |
 |
Síla růstu a velikost koruny broskvoně - podnože GF 677 a ISHTARA, 17.9.2020 tak aj podla mna je GF677 silne rastuca, my mame flamingo na GF677. Teraz je to strom vysoky cca 4m (asi skorej aj 5m, oberam ho z rebrika) a siroky cca 5m. Inu podnoz na broskyniach uz ani neberiem, mam vedla seba nasadene aj na broskynovom semenaci... celý příspěvek > |
 |
Fenix, 20.7.2020  No nam z tych dvoch viacej chutna Albatros. uz ho kostujeme :-) |
 |
Uz nekde uzraly tresne?, 3.6.2020  My uz v Bratisaleve mame obrane :-) |
 |
Spálené mladé výhony, 15.5.2020 No neviem, na tej poslednej fotke to vypada skorej ako od bodrusky hruskovej, su tam vidno tie vpichy. Popozerajte aj ostatne vyhonky, a ked su tam vpichy tak tie konceky odstrihnite a spalte. Peter |
 |
Roubování meruněk, 11.4.2020 Drzim palce nech sa zadari a nech to vyjde. Mne sa nejako marhule ked ich vrublujem takto do koruny moc nechytaju, nemam moc velku uspesnost. Peto |
 |
Kadeřavost broskvoně 2020, 1.2.2020 No ja neviem, som bol dnes s detmi na prechadzke, chalani blbli s palicami a nahodou buchli do liesky, tak som len pozeral ze aky mrak pelu sa vzniesol. Hned som si pomyslel ze musim kuknut zajtra broskyne v akom su stave a eventualne postriekat.... celý příspěvek > |
 |
Vrúble / rouby, 15.1.2020 Ja ked posielam vruble, tak ich zabalim do vlhkeho papiera, dam do sacku, no mozno dvoch a potom do bublinkovej obalky resp. krabicky. A posielam v pondelok, aby to prislo pocas tyzdna a nezostalo to cez vikend na poste. A zatial vzdy vsetko doslo v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Štěpování - a co potom?, 4.1.2020 ano :-)
|
 |
Natírání kmenů vápnem 2020, 3.1.2020 nie som chemik, takze chemicke vzorce mi nic nehovoria :-)
Ja som to robil tak, ze vrecovany vapenny hydrat som zalial v kybli s vodou este na jar, pomiesal, zatvoril, nechal ho ostat a teraz pred mesiacom som ho nacal, som si nabral s kelnou... celý příspěvek > |
 |
Podnoz A2, 4.12.2019 Maju hrubku ceruzky, tak to asi skusim na jar navrublovat :-) |
 |
Podnoz A2, 3.12.2019 Zasadil som podnoze A2, boli to take 60cm prutiky. zo zeme zostalo trcat cca 40cm. co s tym mam spravit na jar? chcel by som ich skratit nech zosilnie korenovy system, nebool moc mohutny. mozem potom v tom jednom kroku ich hned aj navrublovat odrodou... celý příspěvek > |
 |
Gulicky na korenoch, 3.12.2019 Tak cez vikend som ho vybral z kybla, namocil do vody, pokukal poriadne zo vsetkych stran, a nakoniec som ho zase vratil do kybla a ten som spola zakopal do zeme. aspon budem mat minimalne material na vruble. |
 |