|
Rajčata nedozrají celá, 18.7.2023  Předpokládám, že mám asi to samé, plus to mám asi i na paprikách.
Na podzim jsem založil nový záhon, který jsem napěchoval koňským hnojem + minymum zeminy a do toho jsem zasadil papriky a rajčata. pomůže mi listové hnojvo s větším obsahem CA?... celý příspěvek > |
 |
Červivé kanadské borůvky, 21.7.2020  Dobrý den,
mám od roku 2015 cca 10 rostlin kanadských borůvek. Poslední 2 roky mě trápí červivost viz fotka. Setkal se s tím někdo? je to stejný červ jako v třešních nebo ve švestkách?
bohužel to mám na obou dvou pozemcích - 50 km od... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Figovník Peretta, 1.11.2018  Na druhou stranu fíkovník ICE Crystal zasazený ve stejný době. zatím mizerný přírustky a ani jeden fík. |
 |
Figovník Peretta, 1.11.2018 Zkuste fíkovník brown turkey viz foto.
Zasazen Jaro 2016 roste jak plevel a letos sklizeno 15 fíků.
Přes zimu trošku promrznul cca 60% přírustků
Pěstován v zemi - lokalita: Praha |
 |
Stříhání kanadských borůvek, 23.2.2018 Vzhledem k tomu, že jsem při sázení 10 ti borůvek unáhlil a zvolil malou vrstvu rašeliny jsem se rozhodl všechny vyrejt a podsypat další rašelinou. jednu jsem při vyndavaní urval a zústal pouze jeden malý 5cm kořínek. Ořezal jsem borůvku o 90% a... celý příspěvek > |
 |
Srozumitelný návod pro řez a rozmnožování kanadských borůvek, 25.9.2017  Jímá mě hrůza, když si představím, že ze sklizně 20 kg bych měl 13 kg odevzdat kosákům. Letos na Jaře jsem raději rychle sešrouboval tohle monstrum. |
 |
Muchovník - usychání, 18.9.2017 Zimolez má v našich podmínkách posunuté vegetační období. To znamená dříve plodí a dříve schazuje listy.
Jinak listy na muchovníku mám teď 18.9 podobné těm vašim z toho je jedna rostlinka stará 3 roky a pěkně roste a plodí.
Cokoliv... celý příspěvek > |
 |
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 28.4.2017 Praha - Řeporyje - stromy bez jakékoliv ochrany
4letá leskora a bergeron - 80% malých plůdků přežilo.
2letá ranná aurora s většíma plodama 95% přežilo.
20 let stará asi Velkopavlovická 50% přežilo.
Všechny stromy jsou u sebe a v... celý příspěvek > |
 |
Popraskaná kůra, 14.3.2017 Před rokem jsem četl článek, nebo forum co s dutinama.
Dříve Dutiny zazdívali, betonem a cihlou. Pak přišla PU pěna.
A dnes je názor takový: nechat Dutinu volně dýchat.
Za mě tedy, díru vydlabat, na "zdravější dřevo" zajistit plechovou... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat kiwi?, 18.2.2017 Tak dva dny prohledávání internetu:
Řez
A. arguta vytváří v první růstové fázi (od narašení do konce června) nové přírůstky dlouhé přes 1 až 2 metry. Na těchto dlouhých letorostech vyrůstají v druhé růstové fázi (červenec až srpen) přírůstky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ostříhat kiwi?, 18.2.2017 Konečně jsem našel nějaké stručné, rozumné informace:
Řez
Řez minikiwi bývá často diskutovaným tématem. Aktinídie jsou obecně vzrůstné liány, délky výhonů bývají až desítky metrů. Lze je přirovnat k viné révě. Kvést a případně plodit budou i... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat kiwi?, 17.2.2017 Též bych potřeboval poradit jak zapěstovat kiwi, co jsem četl, tak se má střihat jako víno, ale s tím též nemám zkušenost.
Mám postavenou dřevěnou konstrukci, která je přes 2M vysoká a do budoucna bude nahoře plochý prostor 3m na 3m po kterým se... celý příspěvek > |
 |
Jak začit s ovocnym sadem?, 16.2.2017 Ne že to vadí. Ale tak to má být správně. viz obrázek. |
 |
Jak začit s ovocnym sadem?, 15.2.2017  Mělo by to vypadat viz obrázek, Pokavaď jste to "utopil" tak opatrně obrýt a přizvednout.popřípadě odebrat hlínu.
proč? pokavaď to zasadíte moc hluboko roub pustí kořeny a "udusí podnož" strom pak neroste na kvalitní podnoži. |
 |
Střih Nektarinek, 10.2.2017 Kdyby jenom zajíci, sosedovic kočka si brousila drápky na 2leté Broskvi a z kůry skoro nadělala cáry. Musel jsem hold zainvestovat do plastové ochrany proti zvěři. na cca 20 stromků |
 |