Příspěvky uživatele - Kamil Severa

Lipnická švestka, 14.4.2019
Tak jak si stojí Lipnická po letech? Já mám 4 stromky zasazené na podzim 2015 a až letos poprvé kvete. 3 stromky lehce, jeden trochu víc. Růst stromků je "brutální".Tak budu doufat, že letos bych třeba mohl ochutnat.
Kvas z mandarinek, 14.4.2019
Před lety jsem dělal pálenku z jablek, mrkve a citronů. Dohromady. Takovou tu hmotu, co se dělá dětem)) citrony domácí (zrovna se urodily) takže rozhodně bez postřiků) nakrájel jsem je do kvasu celé. Výsledek byl skoro hnusný(nahořklý. S určitostí to... celý příspěvek >
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 10.2.2019
Mám vše ve skle, lahve, nebo demižony naplněny ze 3/4, uzavřeny neprodyšně a minimálně jednou za rok ochutnám, tudíž provzdušňuji. A ten rozdíl tam je)
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek, 10.2.2019
Pane Vysloužile, vždy s Vámi ve všem souhlasím, ale co se týká tohoto a stárnutí pálenky z hrušek, tak si dovolím nesouhlasit. Jsem paličský zelenáč, ale vidím a hlavně cítím a chutnám hruškovice, které jsem pálil v 2014, 2016 a troufám si tvrdit, že... celý příspěvek >
Pálenka z melasy, 10.1.2019
Na televizi Prima Cool běžel ve čtvrtek 3.1 a v pátek 4.1. pořad Špinavá práce V (12) a je o DESTILACI. Stojí určitě za shlédnutí. Dělají rum z melasy, ale princip pálení je obdobný, jako pálení kvasu. Zkuste vyhledat a podívat se.
Síření sudů, 5.1.2019
Sířit sud pro pálenku je zbytečné. Dělá se to u sudů na víno.
Aroma slivovice, 5.12.2018
Mám to taky tak, vůně jemná, není tam to klasické švestkové "šťouchnutí". Myslím si, že je to o materiálu v sudu. U nás (střední Čechy) švestky, ať klasické české nedosáhnou té kvality jako třeba na Moravě. Mám klasickou skleněnou kolonu,... celý příspěvek >
Ananasovice, pomerančovice, 4.12.2018
no moc nevěřím, chutnal jsem koštu, takže za mě kecy, kecy, kecy... není nic lepšího, než dobrá slivovice. Tyhle experimenty ochutnám, jsou i někdy zajímavý, ale pak rychle vypálit slivkou))
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 21.11.2018 Obsahuje fotku
Odkaz asi už nefunguje, tak nemohu porovnat s tím, co.mi přinesl včera kamarád abych mu poradil jak s tímto (viz. obrazek) palit. Je to.pripojeno na asi 8mi litrovy klasický nerez papinak. Vše nerez bez kousku mědi a v návodu ještě rádi používat... celý příspěvek >
Trnkovica (trnka obecna), 10.11.2018
kecy, kecy, kecy a s křížkem po fůnuse.. a věřte, že bez vody vykvasí spousta kvasů a do třešní, nebo mirabelek přidáváte vodu? a proč? tyto kvasy jsou řídké dost a dost a myslíte že vám páleničář, který vám pálí na výdělek řekne, že ta... celý příspěvek >
Pálenka z moštu, 7.11.2018
Nejhorší je smrt z vyděšení))) jedna bublinka za 15 sec pro vás znamená že už to nebublá a tím pádem nekvasí? Buďte v klidu, bublá to a kvasí to. Jestli teplota kolísá i k 16°C tak kvasinky zpomalují činnost, ale furt makají a ještě nějaký čas makat... celý příspěvek >
Jablkovy kvas meranie cukru, 7.11.2018
Po dalších týdnech dokvášení se třeba hodnoty nehnou, ale bylo mi doporučeno nechat kvas když je zdravý klidně 12 í více týdnu tzv. Na peckach, ze se to.pak projeví pozitivně na vůni, tak uvidíme. Chci letos dvě bečky nechat minimálně přes 100 dnů,... celý příspěvek >
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru, 23.10.2018
Určitě lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše, však ono něco nateče))
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru, 23.10.2018
Ano, údaj na refraktometru je při měření kvasu zkreslen obsahem alkoholu.  Kvas by ale měl být příjemně alkoholový, ale ne kyselý. A jak vypadala deka? v pohodě bez náznaků bílého křísu? nebo už propadla? V 16ti stupních by myslím kvas měl ještě... celý příspěvek >
Odolnost kvasinek, 23.10.2018
Jsme v rubrice pálení, ne výroba vína)) proč do kvasů dávat VINKY nebo droždí, když na trhu je hafo kvasinek, které jsou určeny na ovocné kvasy? Sesbírat, či natrhat ovoce a založit kvas stojí spoustu času a úsilí, tak proč mu nedopřát i vhodné... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika