|
Jaka reva?, 5.12.2019 Roxory úplně v pohodě. Ve vinicich se dávají taky. Na vyvázání kminku raději buzirku a na 4 hlavy a ta struna myslím stačí. |
 |
Jaka reva?, 3.12.2019 Souhlas s každým slovem. Chtěl jsem na zbývajících 6 míst z 60ti dát zjara Mulerku, ale prý mám dát Biancu. Tak ji dám. Mám Prim (krásně plodí), Krystal (dost dobré hrozny jak na jídlo, tak na burčák, a zjara jsem dával 30 Solarisů a protože mám rád... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak dál stříhat vinnou révu?, 6.11.2019 publikace "Réva vinná pro malopěstitele" na téměř vše odpoví. (díky Pane Pavloušek a kolektive) |
 |
Prosím poraďte odrůdu, 5.11.2019 Já sázel na jaře prostokorene sazenice a chytlo se a kminek vytvořilo všech 50. Vzal jsem i několik sazenice na jídlo v kontejnerech a tam je to bida. Třetina odešla a zbytek jsou takový slabý, provázky. Takže zjara všechny zkrátit na 2 očka a... celý příspěvek > |
 |
Jak dál stříhat vinnou révu?, 3.11.2019  Jsem taky začátečník, ale na podzim bych nic nestříhal. Nechat to na brzké jaro. Tuším, že kontejnerované odrůdy se zasadí a další rok zjara se zastřihnou nekompromisně na 2 očka a nechá se růst kmínek. Ty vaše se mi zdají "ulité". Nezaléváte... celý příspěvek > |
 |
Hmyz a stolní odrůdy, 23.9.2019 Tohle vlákno zrovna nemá kromě Oslavanu jediný odkaz, takže skoro o ničem(ten "sáček" nahoře se šňůrkou taky hledám. |
 |
Co vaše réva 2019?, 30.7.2019  Zjara jsem vysadil řadu révy. Cabernet Cortis, Solaris a několik stolních.(365 m.n.m, jižní strana, střední Čechy) Bavím se tím, mám na to čas, takže okopávám, vyvazuju a hraju si s ním. Myslíte, že má smysl mezi jednotlivé hlavy vysít... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva 2019?, 29.7.2019  Letos jsem vysadil v dubnu taky asi 50 sazenic, 2 neobrostly vůbec, zbytek ano. Jedna ale rovněž obrazila, ale pak zvadla a nakonec zaschla ůplně. Myslím, že má do jara čas a když bude vypadat jako "mrtvá", tak bude v dubnu... celý příspěvek > |
 |
Zalistky na buducom tazni, 17.7.2019 To mě taky napadlo, že jak budu dráty natahovat, tak že mezi sloupky nasadím na jednu strunu hliníkové plíšky s dírou se zářezem a do druhé se zaklapne a bude držet struny u sebe a jak radíte, že se vzdálenost zmenší a bude stěna líp držet. A když... celý příspěvek > |
 |
Zalistky na buducom tazni, 17.7.2019  Mám kulaté sloupky a udělal jsem objimky takže si mohu určit tu šířku. |
 |
|
 |
Zalistky na buducom tazni, 17.7.2019 Najít umím, ale 5 a 6 cm.je nový moderní sloupek, betonové byly asi silnější. A ptám se na rozměr mezi dvoudratim(tj, mezi dvěma dráty vedle sebe). Ne na výšku jednotlivých pater. Takže jsem to napsal asi že to nejde pochopit. Tak prosím 5, 6, 8, 10... celý příspěvek > |
 |
Zalistky na buducom tazni, 17.7.2019 Mám také některé budoucí kmínky dost dlouhé tak chci natahnout rovnou 3 řady dvojdrati a nikde jsem nenasel kolik je mezi samotnou dvojicí drátů. Tím že nemám originál sloupky tak můžu udělat vzdálenost jakou chci. Díky. |
 |
Vinná réva nerodí. Loni ještě bylo pár hroznů, 14.6.2019 Manželka mi jednou chtěla pomoct, tak ostříhala jednu hlavu u pergoly, která dávala tak 5 kilo ivíc každý rok. Ten rok ale nerodila ani hrozen. Nenechala jediný roční výhon.. |
 |
Postřik na pilatku, 30.4.2019 Calypso mám ještě ze starších zásob, tak tím. U Reldanu uvádí, že je zvlášť nebezpečný pro včely(sice už asi moc na odkvetlé švestky nelítají, ale příčí se mi ta poznámka. Chjo zasraná chemie..bez ní jsme v řiti a když ji budem používat, tak... celý příspěvek > |
 |
Malé hrozny, 29.4.2019 Mozná se pletu, ale není pod mladým výhonem příliš zaškrcena drátkem? Letos jsem taky skoro nestačil uvolňovat jak kmínky sílí. |
 |